Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Hongarije

Hongarije is een populair vakantieland en is zo veelzijdig dat u zich hier niet kunt vervelen! Met een prachtige natuur met veel nationale parken, maar ook prachtige steden, waaronder de romantische hoofdstad, die ook wel “De Parel aan de Donau” wordt genoemd heeft Hongarije meer dan genoeg bezienswaardigheden te bieden. Voor een strandvakantie kunt u in Hongarije terecht bij het grootste meer van Midden-Europa, het Balatonmeer of bij het iets kleinere Tisza-meer. En voor complete vakantieverwennerij gaat u naar één van de vele spa’s met ontelbare natuurlijke bronnen die Hongarije rijk is.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Een uitstekende bestemming voor zowel een actieve als ontspannen vakantie, dat is Hongarije. Bovendien is de Hongaarse keuken hoogstaand en zijn de wijnen internationaal bekend. U wordt hier zeker met open armen ontvangen door de Hongaarse bevolking!

Hoofdstad en taal Hongarije
De hoofdstad van Hongarije is Boedapest en er wordt Hongaars gesproken. Een groot deel van de bevolking spreekt echter ook Duits en menukaarten in restaurants zijn vaak in beide talen verkrijgbaar. In mindere mate spreekt men Engels.

Klimaat Hongarije
Hongarije kent een gematigd landklimaat en heeft koude en droge winters en warme droge zomers. Bij Pécs en omgeving wordt het klimaat submediterraan, vanwege de extra bescherming van omliggende bergen. Januari is de koudste maand en juli de warmst, dan kan de temperatuur met gemak boven de 30 ◦ uitkomen. Regenbuien in de zomermaanden zijn van korte duur, maar wel flink. Hongarije heeft in verhouding tot andere landen in Europa veel zonuren. De beste reistijd qua weer zijn het voor- en het najaar.

Cultuur Hongarije
De Hongaarse cultuur is sterk beïnvloed door de overheersers uit de geschiedenis. Hier treft u bezienswaardigheden zoals Romaanse gebouwen naast Turkse aan en barokke en art nouveau elementen. Hongarije ademt cultuur en de tradities zijn erg belangrijk voor de Hongaren. In de vele musea in Hongarije is wel informatie te vinden over de geschiedenis en cultuur, waag dus een bezoek tijdens uw rondreis. De Hongaren zijn trots op hun land. De kleurrijke traditionele klederdracht komt hier nog veelvuldig voor.

Geografie Hongarije

Landschap
Hongarije ligt in het Karpatenbekken van Midden-Europa en heeft zeven buurlanden; Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië en Oostenrijk en Slovenië. Tussen Slowakije en Hongarije wordt de grens gedeeltelijk bepaald door de Donau. De grootste rivier van Hongarije loopt dwars door het land naar het zuiden.

Aan de oostkant van de Donau ligt de grote laagvlakte, de poesta (steppe) van vroegere tijden. Tegenwoordig is dit in gebruik als landbouwgrond. Ten westen van de Donau liggen voornamelijk heuvels en bergen. Het zuidelijke deel is zeer vruchtbaar, vanwege het Balatonmeer dat hier te vinden is. In het noorden vormen het Mátragebergte en het Bükkgebergte een natuurlijke grens.

Inwoners
Hongarije is een Republiek met ruim tien miljoen inwoners. Hiervan is het merendeel rooms-katholiek en woont ruim een kwart in Boedapest of in één van de voorsteden.

Praktische informatie voor jouw reis naar Hongarije

Valuta
De Hongaarse munteenheid is de Forint (HUF). Hoewel Hongarije wel lid is van de EU is de Euro hier nog niet ingevoerd. Men kan hier echter wel op veel campings, in hotels, winkels, restaurants en toeristische gebieden met Euro’s betalen. Creditcards en Traveller cheques worden geaccepteerd. Geldautomaten zijn in vrijwel alle plaatsen te vinden.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart is vereist voor uw vakantie naar Hongarije. Vanaf 2008 behoort Hongarije tot de Schengenlanden en kunt u bij de grens doorrijden. Geldige legitimatie dient u op verzoek wel te kunnen tonen.

Gezondheid
Er zijn geen vaccinaties verplicht. Het leidingwater is niet drinkbaar, drinkwater is in flessen verkrijgbaar.

Vervoer
Bestemming Hongarije is in twee uur per vliegreis bereikbaar vanuit Nederland. U vliegt op Ferihegy, de internationale luchthaven van Boedapest. Maar ook met de auto is een goede optie. De wegen zijn goed en een tolvignet kunt u kopen bij de grens of pompstations in het land. Kijkt u niet raar op van getoeter, veelal is er niets aan de hand.

Daarnaast zijn er rechtstreekse verbindingen met 25 Europese hoofdsteden en zijn er 54 internationale treinen die in Boedapest stoppen. Het Hongaarse spoornet is uitgebreid en vanuit de hoofdstad gaan express-treinen en intercity’s naar de belangrijkste steden. Daarnaast zijn alle plaatsen per bus te bereiken.

Elektriciteit
220V.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Hongarije?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €150,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €292,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €598,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €269,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Boedapest
Veszprem
Somogy
Vas
Komarom Esztergom

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Er wonen circa 10 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Boedapest (BUD) kost circa 2 uur. De Hongaarse mensen communiceren hier veelal in het Hongaars. Om te bellen gebruik je het landnummer +36. Ze leven hier in de tijdzone UTC+02 (tijdverschil Geen). Je kunt hier betalen met de Hongaarse forint (HUF). De netspanning is 230 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief, maar wees waakzaam. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 20 augustus Sint Stefanus dag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 7 januari 2024, 28 augustus 2024 en 19 oktober 2024.

De beste reistijd is mei, september en oktober. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 16 graden celsius. De heetste periode is augustus met 31 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 5 graden. Dit land in Europa heeft een zeeklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Marokko, Malta en Aruba.