Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Curaçao

Omdat we in Nederland niet echt een warm klimaat hebben zoeken veel mensen naar een warm land.  Een land dat heel goed hiervoor te gebruiken is, is Curaçao. Het is een perfecte plek om een week of twee tot rust te komen. Op deze pagina vind je reisbureaus en tips wanneer je naar dit land gaat.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Overnachten
Er zijn veel verschillende plekken om te overnachten. Er zijn nauwelijks budget opties en de meeste mogelijkheden zijn hotels. Als je iets verder zoekt is het ook mogelijk een appartement te huren. De meeste accommodaties zitten bij Jan Thiel of Mambo. Daarnaast heb je nog wat kleinere mogelijkheden in de dorpjes in het westen van het eiland. Wil je het authentieke Curaçao ervaren? Kies dan voor een dorpje in het westen. Hier zitten namelijk de mooiste (en gratis) stranden. Je zit hier ook wat meer tussen de locals.

Veiligheid
Op Curaçao is de veiligheid niet altijd even goed. Alle huizen zijn voorzien van tralies en je moet ervoor zorgen dat je als het donker is niet meer alleen over straat loopt. Er is behoorlijk wat armoede en daardoor vinden er met grote regelmaat overvallen plaats. Het is dus belangrijk dat je goed oplet.

Bezienswaardigheden
Curaçao is maar een klein eiland, maar toch is er wel genoeg te doen voor een korte vakantie. Een belangrijke tips is het bekijken van alle mooie stranden aan de westkant. Bijvoorbeeld Playa Lagun en Cas Abou. Bij Playa Lagun kan je snorkelen met schildpadden. Onderweg hier naar toe niet vergeten naar de flamingo’s te gaan. Verder kan je goed uitgaan als je hier zin in hebt. Vraag even rond welke dag je waar naar toe moet. Daarnaast moet je de pondjesbrug gaan bekijken en de gekleurde huisjes in de buurt ervan. Echt een symbool van Curaçao. Als laatste moet je het beklimmen van de Christoffelberg niet over slaan.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Curaçao?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €499,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €999,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2000,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €799,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Blauwbaai
Coral Estate Rif St Marie
Jan Thiel Baai
Kunuku Abou
Lagun
Mambo Beach
Piscadera
Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Er wonen circa 159.000 inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Curaçao International Airport (CUR) kost circa 9 uur. De Curaçaose mensen communiceren hier veelal in het Papiaments, Nederlands. Om te bellen gebruik je het landnummer +599. Ze leven hier in de tijdzone UTC-04 (tijdverschil 6 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Antilliaanse gulden (ANG). De netspanning is 110-130 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 10 oktober Dag van Curaçao, 2 juli Dag van de Vlag, april Oogstfeest Seú. Populaire dagen om te vertrekken zijn 30 november 2024, 16 juli 2025 en 23 februari 2025.

De beste reistijd is januari t/m december. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 28 graden celsius. De heetste periode is augustus met 29 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 27 graden. Dit land in Zuid-Amerika heeft een tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Servië, Seychellen en Thailand.