Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Aruba

Een vakantie op Aruba tovert vanzelf een glimlach op uw gezicht! De schitterende stranden , de divi divi bomen, palmbomen en altijd schijnende zon vormen een idyllisch decor voor een zon vakantie in de authentiek Arubaanse wijk Sint Nicolaas. Duiken, Snorkelen, Jeep Safari’s, Het verkennen van het eiland of gewoon ultiem ontspannen. Op Aruba kan het allemaal. 

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Bezienswaardigheden Aruba

Natural Bridge
De Natural Bridge op Aruba was een natuurlijke brug op het eiland Aruba die door de golven is uitgesneden. De brug was gevormd uit koraalkalksteen. De brug was 7 meter hoog en 30 meter lang. Hiermee was het de langste natuurlijke brug van de Caraïben. In 2005 is deze brug helaas ingestort. De restanten kunnen nog steeds bezocht worden.

Malmok
Pal tegen de Caraïbische Zee ligt een plaats genaamd Malmok. De stad ligt in het noordwesten van Aruba. De plaats wordt gekenmerkt door zijn rijkdom. Molmok kent voornamelijk riante villa’s en vakantieparken. Zo heeft Malmok de enige 18-holes golfbaan van Aruba, Tiera del Sol. Een andere reden waarom Malmok bekend is is het wrak Antilla. Dit wrak is zeer populair bij duikers. Het wrak ligt voor 2 populaire stranden waar goed gesnorkeld en gedoken kan worden.

Oranjestad
De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Deze stad heeft ongeveer 35.000 inwoners en is hiermee de grootste stad van het eiland. De stad is in rond 1800 ontstaan. De stad was in deze tijd een verdediging van het eiland. Dit was georganiseerd door de Nederlanders. De haven wordt nu onder andere gebruikt voor het aanmeren van cruiseschepen. De stad is vernoemd naar het huis van Oranje. In de volksmond wordt de stad ook nog wel eens Playa genoemd

Palm Beach
Palm Beach is de populairste badplaats in Aruba. In Palm Beach zijn de grootste hotels en resorts gevestigd van het hele eiland. Sommige mensen noemen Palm Beach ook wel de “Highrise-area”. Dit wordt zo genoemd door de vele hoogbouw in de omgeving. Naast de vele hotels is er ook een enorm winkelcentrum.

De Hooiberg
De Hooiberg is een 165 meter hoge heuvel op het eiland Aruba. De berg lijkt typisch op een hooiberg, vandaar de naam. De heuvel bevindt zich in het midden van het eiland en kan van vrijwel elke plek worden gezien. Er zijn 562 betonnen treden die naar de top leiden. Op een heldere dag kan vanaf de top van de Hooiberg Venezuela worden gezien. Op de winderige top staan ook verscheidene radioantennes en schotelantennes die door het telecommunicatiebedrijf Setar worden gebruikt.

Nationale feestdag
Op 18 maart is de nationale feestdag van Aruba. Op 18 maart 1948 werd het eiland zelfstandig. Het land kreeg een eigen vlag en een volkslied. Sindsdien wordt er op deze dag een feest gevierd ter ere van de zelfstandigheid.

De stranden in Aruba

Elk strand heeft zijn eigen karakter dus u kunt kiezen welk strand u het leukst vindt. Één van de stranden is Playa Hadikurari, deze ligt aan het noordwestelijke kant van het eiland. Dit strand wordt vooral door snorkelaars bezocht. Palm Beach is vooral geliefd door mensen doordat er een kalme zee is. Eagle Beach is een openbaar strand en erg populair bij de inwoners. Er zijn schaduwrijke bomen en genoeg parkeergelegenheid als u een auto heeft gehuurd. Rodgers Beach wordt vaak bezocht door gevorderde surfers. Baby Beach bevindt zich in het zuidoosten van het eiland. Dit strand dankt zijn naam aan de ondiepe zee. Daardoor is dit strand erg populair bij gezinnen met jonge kinderen.

Eilanden in de omtrek van Aruba
Één van de eilanden in de omtrek is Renaissance Island. Dit is een privé eiland voor gasten van het Renaissance hotel en de renaissance suites. Dit eiland ligt in de buurt van Oranjestad en kunt u makkelijk bereiken. Als u op dit eiland verblijft heeft u samen met de andere gasten van dit hotel een privé strand. Andere faciliteiten die u kunt gebruiken zijn hangmatten, sportfaciliteiten, en restaurants. Een ander eiland dat in de omtrek van Aruba ligt is Palm Island. Hier gaan veel toeristen heen om te snorkelen en te duiken. Als u dit interessant vindt raden wij u aan om dit eiland eens te bezoeken.

Andere bezienswaardigheden

Naast de natuurlijke bruggen zijn er op Aruba nog meer bezienswaardigheden te bezoeken zoals; een aantal reservaten, een nationaal park, grotten, flora en fauna en eilanden in omtrek.

Natuurlijke brug van Aruba
De natuurlijke brug was één van de topattracties van Aruba, maar sinds de brug op 2 September 2005 is ingestort is dit niet meer zo. Naast de natuurlijke brug zijn er nog zeven andere adembenemende bruggen die ook de moeite waard zijn om te bezoeken. De Natural Bridge was de langste natuurlijke brug in de Cariben. Er is nog wel een kleine natuurlijke brug aanwezig naast de resten van de ingestorte brug.

Grotten op Aruba
Er gaan veel verhalen de ronde onder de lokale bevolking over het ontstaan van de grotten. Voor toeristen is het mogelijk om aan de zuidoostelijke kust grotten te bezoeken en de geschiedenis te ervaren. De Guadirikiri grot staat bekend om twee kamer waar de zon door schijnt. Deze grot is te bezoeken en een mooie ervaring. De geschiedenis is niet helemaal te bepalen, maar het schijnt dat het een schuilplaats voor piraten is geweest. De fonteingrot is de populairste grot onder de toeristen, omdat het tekeningen bevat van vroegere bewoners. De Huliba-grot staat bekend als de grot van de liefde, omdat er een hartvormige opening bij de grot is. Deze 300 meter lange tunnel is te bezoeken door u en uw vrienden en/of familie.

Flora en fauna

Door een trektocht te maken over het eiland Aruba, kunt u de diverse flora en fauna ontdekken en bewonderen.Flora en fauna is rijk aanwezig op Aruba. Met 12 verschillende zoogdieren en diverse bomen en platen die er voor komen is het de moeite waard om dit te gaan bekijken. Aruba bestaat uit een golvend landschap. U kunt gaan genieten van dit landschap met de vele verschillende bomen en planten. Het eiland heeft een tropisch klimaat. U kunt als u een trektocht door het park maakt de diversiteit van de flora en fauna van het eiland ontdekken.

Landschap
Aruba heeft een dor en rotsachtig landschap met veel cactussen en de karakteristieke divi-diviboom. Het westen van het eiland is relatief vlak. Dat deel is ook zeer dicht bevolkt. In het oosten van het eiland is het heuvelachtiger. Het hoogste punt van Aruba is de Hooiberg. Na het regenseizoen is alles wat groener op het eiland. Er is rondom Aruba veel koraalrif waardoor het een aantrekkelijk gebied is om te duiken.

Vlindertuin
De vlindertuin met meer dan honderd soorten vlinders is elke dag te bezoeken. Als u de vlindertuin bezoekt kunt u allemaal dingen leren over de levenscyclus van de vlinders. U kunt in de vlindertuin de meest kleurrijke vlinders bekijken en fotograveren. Een bezoek aan de vlindertuin is voor u een onvergetelijke ervaring. U ziet daar de meest kleurrijke vlinders. U kunt een uitleg krijgen over de gewoontes en de levenscyclus van de vlinder. U kunt er prachtige foto’s maken en jong en oud vind dit leuk.

Nationaal Park Arikok

Het Nationaal Park Arikok neemt ongeveer 18% van het eiland Aruba in beslag en is ingericht als natuurreservaat. U kunt tijdens een wandeltocht al dan niet onder begeleiding, diverse flora en fauna van dit park zien

Over het Park
Zolang u over de wandelpaden loopt is het park veilig. Soms komen er hagedissen over de wandelpaden, maar die zijn ongevaarlijk net zoals de meeste andere dieren op het eiland Aruba. Het park ligt in het midden van het eiland en hier zijn lokale plant- en diersoorten te bewonderen. De hoogste punten van Aruba zij de bergtoppen van Arikok en Jamanota die zich in dit park bevinden.

Natuur Reservaat
Er is een vogelmeer op Aruba de Bubali. Hier trekken jaarlijks zo’n 80 soorten vogels naartoe. Een hoog gelegen uitkijktoren biedt u een kans om het vogelreservaat van bovenaf te zien. Op Aruba is er ook een ezelreservaat. Vroeger werden de ezels gebruikt om mensen te vervoeren, maar tegenwoordig worden veel activiteiten met de auto gedaan. Onlangs hebben veel mensen de dieren verlaten. De ezels zijn daarom het reservaat ingegaan waar zij goed verzorgt worden.

Dieren in het wild op Aruba
Het droge landschap van Aruba biedt een goede woonplek voor de dieren. Geiten zijn vooral te vinden bij rotsformaties. U vindt er ook ezels en groene hagedissen, zoals de leguaan. Als u interesse heeft in vogels dan zijn er vier plassen waar verschillende vogels zich nestelen. Vogels leven vooral langs het noordwesten van het eiland.

Welk klimaat heerst er op Aruba?

Als u naar Aruba gaat dan wilt u natuurlijk lekker weer. De meeste maanden van het jaar is het er tropisch weer. Op Aruba heerst een tropisch klimaat met middagtemperaturen van gemiddeld 29 graden in December tot 32 graden in Juli en Augustus. De jaarlijkse neerslag is rond de 600 mm. Dit verschilt natuurlijk per jaar. Het regenseizoen is in Oktober, November en December. De regen valt dan vaak in de nacht en in de ochtend. In de middag en avond schijnt meestal de zon.

Welke godsdiensten komen er voor in Aruba?

Met de komst van Spanjaarden naar Aruba kwam het rooms-katholieke geloof. Nederlanders die naar het eiland kwamen waren bijna allemaal protestants. Momenteel is ongeveer 80% van de bevolking rooms katholiek. De olie-industrie bracht meerdere godsdiensten naar Aruba zoals methodisten, adventisten en aanhangers van het joodse geloof. De Altovista Chapel nabij het plaatsje Noord is een klein kerkje in een onbewoond rotsachtig gebied. Hier heeft u mooi uitzicht over de ruige zee aan de noordkant van Aruba. De Pittoreske Alto Vista-kapel was de eerste kapel op Aruba. Hier kunt u heen gaan met vrienden en/of familie. De kerk straalt veel rust uit en is gebouwd door indianen en Spanjaarden. De kerk van Noord die ook te bezoeken is, is in 1870 ontworpen. Dit is de oudste kerk van Aruba. Over deze kerk zijn alleen maar goede reacties, dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat is de Nationale feestdag in Aruba?

Bijna elk land heeft een nationale feestdag en Aruba heeft dat ook. Op 18 Maart is de nationale feestdag van Aruba. De dag van de vlag en het volkslied. Op 18 Maart 1948 werd door een petitie de eerste aanzet gedaan tot Arubaanse zelfstandigheid. In 1976 werd deze dag voor het eerst gevierd ook het volkslied (Aruba Dushi Tera) en de vlag officieel aanvaard.

Welke talen worden er gesproken in Aruba?

In het grootste deel van Aruba wordt Papiaments gesproken, dit is samen met Nederlands de officiële die in Aruba gesproken worden. De officiële talen zijn Nederlands en Papiaments (dit is een Creoolse taal op Portugees met sterke invloeden van het Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaanse talen). Op Aruba wordt een eigen spelling van het Papiaments gebruikt, die afwijkt van de spelling die Curaçao en Bonaire hanteren. Bij de volkstelling van 2000 was de meest gesproken huistaal 69,4% van de bevolking Papiaments, voor 13,2% Spaans, voor 8,1% Engels en voor 6,1% Nederlands.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Aruba?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €711,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1386,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2842,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1279,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Bubali
Druif Beach
Eagle Beach
Oranjestad
Palm Beach
Paradera

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Er wonen circa 70.000 inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Oranjestad, Prinses Beatrix (AUA kost circa 11 uur. De Arubaanse mensen communiceren hier veelal in het Nederlands, Papiamento. Om te bellen gebruik je het landnummer +297. Ze leven hier in de tijdzone UTC-04 (tijdverschil 5 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Arubaanse florin (AWG). De netspanning is 117 volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 30 april Koninginnedag, 25 juni (Croesdag). Populaire dagen om te vertrekken zijn 15 februari 2025, 6 april 2025 en 12 november 2024.

De beste reistijd is december t/m april. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 29 graden celsius. De heetste periode is september met 30 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 27 graden. Dit land in Zuid-Amerika heeft een steppe-klimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Aruba, Polen en Hongarije.