Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Portugal

Portugal is een fascinerend land. Ooit machtig en in het bezit van verschillende koloniën, nu staat de republiek flink in de schuld bij de EU. Maar dat doet niets af aan het geweldige vakantieland dat Portugal nog steeds is. Net zo tegenstrijdig als de geschiedenis, is het gevarieerde landschap. Er zijn bergen, grote vlaktes, lange zandstranden en ruige rotskusten. De Algarve is veruit de meest toeristische regio in Portugal. Hier gaan ook de Portugezen zelf graag op vakantie vanwege het aangename klimaat en de mooie stranden.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
De Portugese taal is mooi en zangerig maar ook erg moeilijk. In de Algarve kunt u goed wegkomen in het Engels, maar in overige delen van Portugal zult u het waarschijnlijk van uw Portugese woordenschat moeten hebben. Is dat niet genoeg: met creativiteit komt u een heel eind. De bevolking is vriendelijk, maar soms wat afwachtend. Maar geef een glimlach en u krijgt deze volop terug!

Bezienswaardigheden Portugal

In de afgelopen jaren is Portugal uitgegroeid tot een heel erg populair vakantie land. Het zijn vooral een aantal steden die ervoor zorgen dat Portugal een aantrekkelijke bestemming is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steden zoals:

  • Lissabon
  • Porto
  • Albufeira

Lissabon en Porto

Lissabon en Porto zijn steden waar de toeristen vooral naartoe komen om de cultuur te bekijken en de mooie plekjes te bezichtigen. Natuurlijk doen de reizigers het ook voor het mooie weer wat je in Portugal hebt. Veel toeristen gaan naast het bezoeken van culturele monumenten, ook graag naar de mooie stranden. Lissabon en Porto zijn kustplaatsen en kunnen dus goed aan deze eisen van de toerist voldoen.

Albureira

Sinds de afgelopen jaren is Albufeira ook heel erg in trek. Albufeira is daarentegen erg in trek onder jongeren. Albufeira is verdeeld in twee delen. Een oud-gedeelte waar vooral cultuur elementen te zien zijn en een nieuw-gedeelte met een ‘barstreet’ en discotheken. Zomers is het hier erg druk, veel jongeren komen naar Albufeira om samen met vrienden de gezelligheid op te zoeken. ’S Avonds zoeken de jongeren de bars en clubs op om gezellig wat te gaan drinken en overdag slapen ze vaak hun roes uit op het strand.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Portugal?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €134,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €262,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €537,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €242,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Faro
Guarda
Braga
Madeira
Lissabon
Azoren
Aveiro
Evora
Vila Real
Porto
Coimbra
Viana Do Castelo
Portalegre
Setubal
Leiria
Beja
Viseu
Santarem
Castelo Branco

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Er wonen circa 10 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Lissabon (LIS), Porto (OPO) en Faro (FAO) kost circa 3 uur. De Portugeese mensen communiceren hier veelal in het Portugees. Om te bellen gebruik je het landnummer +351. Ze leven hier in de tijdzone UTC+01 (tijdverschil 1 tot 2 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Euro. De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 25 april Bevrijdingsdag, 5 oktober Dag van de Republiek. Populaire dagen om te vertrekken zijn 21 augustus 2024, 8 december 2024 en 30 januari 2025.

De beste reistijd is mei, juni, september en oktober. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 21 graden celsius. De heetste periode is augustus met 29 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 16 graden. Dit land in Europa heeft een mediterraan klimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Vietnam, Suriname en Malediven.