Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Bonaire

Bonaire is een van de drie ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) voor de kust van Venezuela. Het is een waar paradijs voor een watersportvakantie, met veel gelegenheid voor windsurfen en waterskiën. Bonaire heeft een fantastisch klimaat met elke dag zon, een temperatuur rond de 30 graden, en een verkoelende passaatwind. Net als de meeste andere eilanden in het Caribisch gebied, wisselde Bonaire regelmatig van ‘eigenaar’. Het eiland kent hierdoor een rijke historie. De hoofstad Kralendijk heeft de nodige faciliteiten in de vorm van een supermarkt, gezellige horeca-gelegenheden en allerhande winkeltjes en boetiekjes. De tweede stad, Rincón, (‘uithoek’ in het Spaans) ligt in het hoger gelegen noordwestelijk deel van het eiland.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Voor natuurliefhebbers is er in het Washington/Slagbaai National Park een aantal autoroutes uitgezet. In het park zijn veel vogels (waaronder flamingo’s) en leguanen te bewonderen. Flamingo’s vindt u ook bij het Pekelmeer aan de zuidpunt. Voor een algemene indruk kunt u het eiland met een auto verkennen. Vanuit Kralendijk geeft de noordelijke route zicht op o.a. Washington/Slagbaai National Park en Rincón. De zuidelijke route leidt o.a. langs het pekelmeer en het mangrovegebied bij Lac Bay.

Zwemmen en snorkelen

U kunt op talloze plaatsen langs de kust zwemmen en snorkelen. Langs de gehele westkust is er koraal te zien met een grote verscheidenheid aan koraalvissen. Het water is erg helder – het zicht is ongeveer 30 meter. dankzij de hoge watertemperatuur van ongeveer 27 graden is het ideaal zwemwater. Tip: Gebruik bij het snorkelen een T-shirt als bescherming tegen de zon, en geen nieuwe badkleding i.v.m. snelle slijtage en verkleuring.

Ook bij het zwemmen kunt u aan het strand al nieuwsgierige vissen tegenkomen! Het is officieel verboden op vissen te jagen en koraal te verzamelen (ook het dode aangespoelde koraal).
Voor onderwaterfotografie is Bonaire een paradijs. U kunt bij de duikscholen eventueel foto-apparatuur huren.

Duiken

Bonaire staat bekend als een van de fraaiste duiklocaties ter wereld. U kunt op het eiland cursussen volgen, duikuitrustingen huren en uw duikflessen laten vullen. De meeste hotels en appartementencomplexen hebben een eigen duikschool waar u in een cursus van 5-7 dagen een duikcertificaat kunt halen. Als u in het bezit bent van een NAUI Scuba Diver certificaat of PADI Open Water certificaat kunt u apparatuur huren en zelf gaan duiken.

Tip: Bespreek de duikcursus tegelijk met de reis. Zo weet u zeker dat u een cursusplaats heeft.

Elke duiker dient een zgn. Bonaire Marine Park label bij zich te hebben. Dit kunt u voor ongeveer 10 Euro bij elk duikschool kopen. Hiermee wordt onderzoek gefinancierd, voorlichting gegeven en het onderwaterleven beschermd. Zonder Marine Park label mogen de duikscholen u geen cursus geven of apparatuur verhuren. Het loont de moeite om per boot vanuit Kralendijk de oversteek te maken naar het ongerepte, onbewoonde eiland Klein Bonaire. Nergens heeft u een grotere kans al snorkelend zeeschilpadden te kunnen bewonderen! Het aantal duik- en snorkellocaties rond dit eiland is zeer groot.

Bezienswaardigheden

Het Noorden

 • Voor natuurliefhebbers is er het Washington/Slagbaai National Park. In dit 55 km grote park zijn twee routes uitgelegd van 24 km resp. 35 km. De wegen in het park zijn onverhard en tamelijk ruig.
 • De berg Brandaris is het hoogste punt van Bonaire (241 m.) Op verschillende plaatsen in het park komen zeldzame vogels en leguanen voor, en bij het Gotomeer zijn het grootste deel van het jaar flamingo’s te zien.
 • Ook zijn er in het park verschillende prachtige duik- en snorkelplekken.
 • Bonaire heeft enorm veel (onbekende) grotten. Door nauwe openingen glijdt of kruipt men binnen in een wonderlijke onderaardse wereld. U ziet machtige stalactieten, stalagmieten en andere steenformaties zoals druipzuiltjes en gekristalliseerde kalk die glinsteren als diamanten.
 • De grotten zijn moeilijk te vinden en het is niet verstandig er alleen in te gaan.
 • Een uitzondering hierop is de grot pal tegenover de Bonaire Caribbean Club.
 • Langs de weg van Rincón naar Kralendijk ziet u op een gegeven moment een afslag naar links naar Onima.
 • Dit is een uitgeslepen rots waar inscripties van de Caiquetios indianen te zien zijn. Deze tekeningen zijn minstens 500 jaar oud.

Het Zuiden

 • De mangrovebossen bij Lac Bay zijn de kraamkamer van de vele tropische vissen. Het gebied Lac Bay is door de mangrovebomen met hun luchtwortels aan het oog onttrokken. Dit gebied is ideaal om per kajak te verkennen.
 • Lac Bay is vooral bekend om de carco die er in voorkomt – een uitstekend eetbare slak en één van de culinaire specialiteiten van Bonaire.
 • Lac Bay is een waar windsurfparadijs voor surfers van elk niveau. Het vlakke, ondiepe water en de constant waaiende inlandse wind zorgen voor perfecte condities – ideaal voor zowel de beginnende surfer als de professionals.
 • Het blad Windsurfing riep Bonaire al vijf jaar op rij uit tot beste plek ter wereld om te surfen.
 • Vanaf Kralendijk, richting luchthaven, gaat de weg langs de kust van Bonaire.
 • Na ongeveer 10 minuten zijn de grote zoutbergen van het Pekelmeer goed te zien. Deze witte bergen zout worden gewassen, gedroogd en vervolgens met schepen naar elders vervoerd.
 • Bij deze zoutpannen zijn nog een aantal slavenhuisjes te zien die rond 1850 gebouwd zijn.

Drinkwater

Bonaire gebruikt ontzilt zeewater. Dit is van goede kwaliteit. Drink niet uit buitenkranen – deze bevatten water van mindere kwaliteit voor het besproeien van de tuin e.d.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Bonaire?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €549,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1098,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €4392,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €799,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Kralendijk
Sorobon

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Er wonen circa 20.000 inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Kralendijk (Bonaire International Airport) kost circa 10 uur. De Bonairiaanse mensen communiceren hier veelal in het Nederland, Papiaments. Om te bellen gebruik je het landnummer +599. Ze leven hier in de tijdzone UTC-04 (tijdverschil 6 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Antilliaanse gulden (ANG). De netspanning is 127 – 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 21 oktober (antillendag), 6 september (bonaire dag), 24 juni Sint-Jansdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 27 augustus 2024, 5 januari 2024 en 23 juli 2024.

De beste reistijd is Maart, april, mei, juni, juli en augustus. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 28 graden celsius. De heetste periode is setember met 32 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 24 graden. Dit land in Zuid-Amerika heeft een tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Hongarije, Zweden en Laos.