Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Israël

Israël is een bijzonder afwisselend vakantieland, met stranden, vissershaventjes en historische en moderne steden. Voor aanhangers van diverse religies is Israel het heilige land waar Jezus veroordeeld werd en waar de profeet Mohammed naar de hemel op rees. De politieke onrust in Israel heeft vele duizenden toeristen er niet van weerhouden jaarlijks deze bestemming op te zoeken. Israel is dan ook een vakantiebestemming die zowel historisch gezien als wat betreft bezienswaardigheden enorm veel te bieden heeft. Denk maar aan de Dode Zee, Eilat en de stad Jeruzalem. Israel is een land met een belangrijke, religieuze geschiedenis en enorm veel om van te genieten tijdens uw rondreis of strandvakantie.!

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Geografie en het landschap
Israël heeft alles! Van woestijnen tot besneeuwde bergtoppen, bossen, heuvels en dalen, prachtige zandstranden en een mooie onderwaterwereld. De Dode Zee is uniek; het is het laagste punt op aarde en het water bevat mineralen en enorm veel zout. Het centrale plateau, genaamd de West Bank is het historische gebied van Israel waar Jerusalem zich bevindt. Ten zuiden van de West Bank ligt de Negev woestijn, die 60% van het landoppervlak van Israel vertegenwoordigt.

Inwoners
Israël is een republiek met rond de 7 miljoen inwoners. Hiervan is ruim driekwart Joods.

Cultuur Israel
De cultuur is heel nauw verbonden met de religie. En dit is vooral te zien in Jeruzalem, ook wel de Gouden Stad genoemd. Veel voormalige bewoners, zoals de Nabeteners, Grieken, Romeinen, Ottomanen en kruisvaarders lieten in Israël hun sporen na. Ook de immigratie van joden uit de hele wereld na 1948 zorgde voor een smeltkroes aan talen en culturen.

Klimaat Israel
Het klimaat is afhankelijk van de hoogte en de seizoenen. De gemiddelde temperatuur langs de kust bedraagt tussen de 15 en 30 graden, in Galilea tussen de 8 en 29 graden en bij de Rode Zee tussen de 18 en 35 graden.

Praktische reisinformatie over jouw reis naar Israël

Valuta
De nationale munteenheid is de Nieuwe Israëlische Sjekel. Aangeraden wordt om Amerikaanse dollars in kleine coupures mee te nemen.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort is vereist voor uw vakantie in Israel. Na vertrek uit Israël moet het paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Gezondheid
Er zijn geen vaccinaties vereist.

Vervoer
De vliegreis met bestemming Israël duurt zo’n 4,5 uur. Reizen binnen het land kan per huurauto, bus, taxi en trein. Bussen rijden niet tijdens sabbat, dat is van vrijdagavond tot zaterdagavond 19.00 uur.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Israël?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €399,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €798,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €3192,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €699,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Jeruzalem (Jerusalem) is de hoofdstad van Israël. Er wonen circa 8 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Luchthaven Ben Gurion, Haifa en Ramon kost circa 4 uur en 20 minuten. De Israëlische mensen communiceren hier veelal in het Hebreeuws, Arabisch, Jiddisch, Engels. Om te bellen gebruik je het landnummer +972. Ze leven hier in de tijdzone UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Je kunt hier betalen met de Israëlische sjekel (ILS). De netspanning is 230 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief, doch waakzaam. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: Jom Ha’atsmaoet (Onafhankelijkheidsdag), Jom Kipoer (Grote Verzoendag), Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar). Populaire dagen om te vertrekken zijn 1 december 2023, 22 juli 2024 en 27 januari 2024.

De beste reistijd is maart t/m november. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 26 graden celsius. De heetste periode is augustus met 34 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 17 graden. Dit land in Azië heeft een woestijnklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Suriname, Malediven en Mexico.