Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Kaapverdië

Altijd mooi weer, lekkere temperatuur, blauwe stranden, niet te ver vliegen en aardige bevolking. Wat wilt u nog meer? De Kaapverdische Eilanden zijn het gehele jaar door perfecte vakantiebestemmingen. Kaapverdië is een eilanden groep 450km voor de west kust van Afrika tegenover Senegal en Gambia. Tot voor kort waren deze eilandjes nog niet heel bekend als vakantiebestemming maar hier begint in een razendsnel tempo verandering in te komen. Kaapverdië heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie. Houdt u van rust dan kunt u lekker bijkomen op de witte stranden met azuurblauw water, als u gaat wandelen kan het best zo zijn dat u in een paar uur geen of slechts enkele andere vakantiegangers tegenkomt. Bent u avontuurlijk aangelegd dan kunt u de binnenlanden intrekken naar de grillige natuur bijvoorbeeld met een quad.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Vakantie op de Kaapverdische eilanden

Boa Vista en Sal zijn de populairste eilanden binnen de Kaapverdische Eilanden voor een vakantie en ook ideaal als winterzon bestemming. Hier zijn de gezellige dorpjes, prachtige stranden en luxe resorts. Ook de eilanden Santiago en São Vicente zijn met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam bereikbaar maar zijn minder toeristisch. De overige eilanden zijn alleen bereikbaar met een binnenlands vlucht of bootverbinding.

Klimaat
De Kaapverdische Eilanden hebben een subtropisch klimaat wat zeer aangenaam is. Overdag hebben de eilanden een minimum temperatuur van 25 graden. De warmste periode is van juli tot november dan wordt het net geen 30 graden. Er valt bijna geen regen op de eilanden van Kaapverdië als het regent is dit eigenlijk alleen in de maanden augustus tot oktober. Door dit klimaat zijn de Kaapverdische eilanden perfect om het gehele jaar te bezoeken wat het ook geschikt maakt als winterzon bestemming.

Eten
Op Kaapverdië is de keuken een mix tussen de Portugese en Afrikaanse keuken dit uiteraard door het verleden en de geografische ligging van de eilanden groep. Omdat de eilanden zo afgelegen liggen wordt er vooral gebruik gemaakt van ingrediënten die op makkelijk voorhanden zijn in dit geval vis en mais. Vlees wordt als een luxe beschouwd omdat dit vaak vanaf het vast land moeten worden ingevlogen. Verblijft u in een luxe resort dan is dit geen probleem en zijn er zowel vis, vlees als vegetarische gerechten verkrijgbaar. Bent u een visliefhebber dan moet u zeker een keer verse tonijn proberen wat het export product van de Kaapverdische eilanden is. Verser als hier zult u het niet krijgen. Men kan de tonijn op allerlei manieren bestellen gebakken, gefrituurd, gebraden of gegrild. Ook andere soorten vis met vaak de meest exotische namen kunt u hier overal verkrijgen.

Prijzen
De prijzen verschillen op de Kaapverdische eilanden flink. De prijs voor drankjes en vis liggen lager als in Nederland en België en wanneer u niet naar een toeristisch eiland zoals Sal en Boa Vista gaat liggen deze een stuk lager. Gaat u naar een All-inclusive Resort dan zit eten en drinken natuurlijk allemaal inbegrepen in de prijs. Maar bezoek dan toch minimaal een keer een lokaal restaurantje voor een heerlijk vers gevangen visgerecht. Voor u is het een schijntje maar u helpt hiermee de toch al arme bevolking van Kaapverdië met een beetje geld.

Taal
Officieel is Portugees de voertaal op de Kaapverdische Eilanden. Het land maakt hiermee deel uit van de Comunidade dos Países de Língua Portuguesa oftewel de gemeenschap van Portugeesprekende Landen. Naast Portugees wordt er Creools gesproken dit is een dialect van het Portugees dat ook nog eens per eiland verschilt. Er is zelfs literatuur in het Creools. In de hotels en toeristische gebieden werken vaak jongeren die ook Engels beheersen. De taal is dus geen enkele belemmering voor een vakantie op Kaapverdië.

Excursies rondom de eilanden

Op de Kaapverdische eilanden zijn tal van Excursie mogelijkheden vooral op wat populairdere toeristische eilanden zoals Sal en Boa Vista worden er veel excursies aangeboden. Zo kan men met een Jeep of Quad naar de binnenlanden. Of naar 1 van de plaatsjes op de eilanden.

  • Boa Vista Excursies: Boa Vista is een relatief nieuw eiland voor toerisme. De excursies worden vaak door de reisleiding aangeboden zoals een eiland tour of quad safari. Toch zijn er ook lokale aanbieders van excursies.
  • Sal Excursies: Sal heeft een ruim aanbod aan excursies zoals eiland tours, vele watersporten en ook met een quad een avontuurlijke tocht maken behoort tot de mogelijkheden.
  • Santiago Excursies: Op Santiago ligt de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden de stad Praia. U kunt deze stad bezoeken of een par mooie wandelingen door de natuur maken. Ook zijn er excursies op en naar dit eiland

Geschiedenis
Kaapverdië was tot 1460 onbewoond tot de Portugezen het ontdekte voor die tijd werd het waarschijnlijk wel bezocht door vissers die afkomstig waren uit de Afrikaanse kustlanden. De Portugezen maakte de eilanden groep onderdeel van het Portugese rijk. In 1462 werd op het grootste Kaapverdische Eiland Santiago de eerste nederzetting gesticht Ribeira Grande tegenwoordig heet deze plaats Cidade Velha. Rond de periode van de Spaanse Inquisitie begonnen de Portugezen ook met de slavenhandel vanaf de West Afrikaanse kust. Kaapverdië lag hiervoor op een perfecte plek en de economie groeide hierdoor sterk.

Hoofdstad
In 1712 werd de toenmalige hoofdstad Ribeira Grande aangevallen door de Fransen mede hierdoor nam de belangrijkheid van de stad af en werd in 1770 Praia als nieuwe hoofdstad aangewezen. In de loop der jaren nam de slavenhandel af en werd deze uiteindelijk verboden. Dit was een flinke klap voor de economie van de Kaapverdische eilanden. Oceaanschepen gebruikte de eilanden aan het einde van de 19e vooral als plek om hun schepen te bevoorraden voor de overtocht van de Atlantische oceaan. dit zorgde ervoor dat de economie weer beter ging echter na het uitbreken van de tweede wereldoorlog stortte de economie van Kaapverdië opnieuw in.

De onafhankelijkheid van de eilandengroep
De Kaapverdiërs werden slecht behandeld door het Portugese bestuur zorgde ervoor dat de roep om onafhankelijkheid deed toenemen. Vooral de grote droogtes die zorgde voor hongersnood, waarbij het koloniale bestuur weinig tot niets deed om de situatie te verbeteren  en de roep op onafhankelijk vanuit andere Afrikaanse koloniën op het vasteland van Afrika ondersteunde deze weerslag. In deze tijd was Portugal nog een dictatuur en deze wilde niet zonder slag of stoot zijn kolonies opgeven. Nadat het regime was gevallen in 1974 kregen de Kaapverdische Eilanden hun onafhankelijkheid. Uiteindelijk werd op 5 juli 1975 Kaapverdië daadwerkelijk onafhankelijk en werd Aristides Pereira de eerste president. De huidige president is Jorge Carlos Fonseca. De economie van Kaapverdië is op het moment aan het groeien vooral door het toenemende aantal toeristen dat de Kaapverdische Eilanden voortaan weet te vinden.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Kaapverdië?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €440,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €858,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €1760,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €792,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Sal
Boa Vista
Tarrafal
Sao Vicente
Ilha De Santiago

Praia is de hoofdstad van Kaapverdië. Er wonen circa 400.000 inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Praia (RAI) kost circa 7,5 uur. De Kaapverdische mensen communiceren hier veelal in het Portugees. Om te bellen gebruik je het landnummer +238. Ze leven hier in de tijdzone UTC-01 (tijdverschil 2 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Kaapverdische escudo (CVE). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 5 juli Onafhankelijkheidsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 5 november 2024, 7 mei 2025 en 24 juli 2025.

De beste reistijd is april t/m juni & oktober t/m half december. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 26 graden celsius. De heetste periode is augustus met 29 graden. De koudste maand is normaal gesproken februari met 25 graden. Dit land in Afrika heeft een woestijnklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Cuba, Gambia en Italië.