Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Kenia

Kenia is een land met ongekende mogelijkheden voor een avontuurlijke safari. Het wildlife is de voornaamste attractie van de safari’s in Kenia. Deze safari’s vinden plaats in de bekendste Nationale parken van Afrika zoals Amboseli, Lake Nakuru, Maasai Mara en Tsavo. Hier leven nijlpaarden, olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s, krokodillen en vele vogels. Maar Kenia heeft meer te bieden: er zijn ook mooie stranden te vinden bij Mombasa en Malindi. Deze combinatie, met daarbij nog eens de betoverende natuur maken van Kenia een fantastische vakantiebestemming! De hoofdstad is Nairobi en de taal is Swahili. Ook wordt er Engels gesproken.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Geografie

Kenia heeft een afwisselend gebergte met gebergte, vruchtbare grond, moerassen en meren. De hoogste berg is Mount Kenya met een hoogte van meer dan vijfduizend meter. Rift Valley wordt omsloten door het gebergte waarvan Mount Kenya deel uitmaakt. Rift Valley is een brede kloof die van Turkije tot aan Mozambique loopt. De Keniaanse kust heeft brede zandstranden. Hier liggen koraalriffen, waar goed gedoken kan worden.

Inwoners
Kenia is een republiek met ruim 31 miljoen inwoners. Het merendeel is protestant, katholiek of moslim.

Cultuur
In Kenia leven ongeveer veertig etnische groepen die zijn onderverdeeld in stammen. Elke stam heeft zijn eigen taal of dialect zoals bijvoorbeeld Kikuyu en Luhia. De stammen houden hun cultuur en gebruiken in ere, ondanks westerse invloeden. De grootste bevolkingsgroep zijn de Bantoes. Daarnaast leven er Niloten, Indiërs, Aziaten, Arabieren en Europeanen. Door grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen zijn er in Kenia ook veel godsdiensten te vinden. In de kustprovincies en het oosten van Kenia leven voornamelijk Moslims, terwijl buiten deze regio’s vooral het Rooms-katholicisme en het Protestantisme worden aangehangen.

Klimaat
Kenia heeft een tropisch regenklimaat. De kust heeft een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Kenia ligt recht onder de evenaar, daardoor zijn dag en nacht even lang. Romd 18.30 uur is het donker.

Praktisch informatie voor jouw reis naar Kenia

Valuta
De munteenheid is de Keniaanse shilling. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in restaurants, hotels en winkels. Traveller cheques worden aangeraden, euro’s en dollars zijn vrijwel overal inwisselbaar. Er zijn geen geldautomaten.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort en visum zijn vereist. Bij aankomst in Kenia moet het paspoort nog minimaal drie maanden geldig zijn.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties zijn DTP, gele koorts en hepatitis A. Malaria komt voor in het hele land, dus preventieve voorlichting hierover wordt aanbevolen. Het leidingwater is niet betrouwbaar. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
De vlucht naar Nairobi duurt ongeveer 9 uur. Binnen Kenia kan worden gereisd met het vliegtuig, treinen en bussen. Met de auto kan ook maar is niet geheel ongevaarlijk.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Kenia?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €776,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1512,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €3102,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1396,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Coast

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Er wonen circa 50 mijoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Eldoret (EDL), Kisumu (KIS), Lamu (LAU), Malindi (MYD), Mombasa (MBA), Nairobi (NBO) kost circa 9 uur. De Keniaanse mensen communiceren hier veelal in het Engels en Swahili. Om te bellen gebruik je het landnummer +254. Ze leven hier in de tijdzone UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Je kunt hier betalen met de Keniaanse shilling (KES). De netspanning is 240 volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is positief, wees waakzaam. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 1 juni Madaraka Dag, 20 oktober Kenyatta Dag, 12 december Jamhuri Dag.. Populaire dagen om te vertrekken zijn 18 oktober 2024, 22 augustus 2024 en 22 mei 2025.

De beste reistijd is december t/m februari (juni t/m september goedkoper). De temperatuur ligt gemiddeld rond de 29 graden celsius. De heetste periode is maart met 33 graden. De koudste maand is normaal gesproken juli met 28 graden. Dit land in Afrika heeft een tropisch savanneklimaat en steppeklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Thailand, Marokko en Malta.