Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Tsjechië

Tsjechië: De hoofdstad Praag behoort bij de mooiste metropolen van de wereld en biedt als duizendjarige stad een onvergetelijke sfeer. Veel musea, galerijen en monumenten vindt u echter ook in de overige regio’s van de Tsjechische Republiek. De kaart van Tsjechië staat vol historische steden, burchten en kastelen, kerken en kloosters. Bij het ongewoon rijke culturele erfgoed horen ook de 12 UNESCO monumenten die zo dicht bij elkaar staan als nergens anders ter wereld.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Bezienswaardigheden
U loopt vast ook warm van de pracht van de Tsjechische natuur, de ideale omgeving voor een actieve vakantie op de fiets of aan het water. Zeker een bezoek waard zijn de meer dan 70 golfbanen en van wintersport kunt u genieten in tientallen ski-resorts. Wereldberoemd zijn de Tsjechische kuuroorden met een traditie van een paar honderd jaar. De kuuroorden bieden (zoals ze zelf zeggen) gelegenheid om van ziektes te herstellen of te relaxen. Tijdens elk bezoek aan Tsjechië kunt u bovendien de geheimen van de Tsjechische keuken ontdekken, en van het beroemde Tsjechische bier en van de uitstekende Moravische wijn genieten. Reist u rond de Kerst of tijdens de voorjaarsvakantie, in de zomer of in het najaar? Er zal altijd een rijk programma klaar staan en u ziet telkens een ander gezicht van dit land dat gelegen ligt in het hart van Europa.

Waarom vakantie naar boeken?

Ontdek de tradities
Pivo, bier dus, is de nationale drank in Tsjechië. De Tsjechen verorberen jaarlijks gemiddeld 170 liter bier per persoon! Als je dat record wilt evenaren, let dan wel op. De bierflesjes vermelden niet het alcoholpercentage, maar wel het gehalte aan maltextracten. Vermenigvuldig dit met 0,4 en je weet hoeveel alcohol erin de fles zit. De eerste pils werd gebrouwen in Pilzen (Plzeň). Logisch dat je daar een biermuseum (Pivovarské muzeum) vindt. Het is ook de stad met de Skoda-fabriek, de St.-Bartholomeuskerk met zijn 106 m hoge toren, een prachtige franciscaner klooster met barokke kerk, grafitto’s en schilderingen van de 19de eeuwse kunstenaar Mikolas Ales, de op één na grootste synagoge van Europa, een gangenstelsel onder de binnenstad, een marionettentheaterfestival en nog veel meer.

Nergens ter wereld vind je zoveel geneeskrachtige minerale bronnen als in Tsjechië. Kuren kan in Karlovy Vary (Karlsbad), Mariánské Lázně (Mariënbad) en Františkovy Lázně. Heel bekend is het kuuroord Jáchymov met zijn radioactieve bronnen. Minder bekende badplaatsen vind je in Kynžvart en Konstantinovy Lázně. Tsjechië is het land van heel wat beroemdheden. Denk maar aan de componisten Antonín Dvořák, Bedřich Smetana en Leoš Janáček. Of aan de schrijvers Franz Kafka, Jaroslav Hašek en Nobelprijswinnaar Jaroslav Seifert. Ook de ex-president Václav Havel heeft heel wat bekendheid verworven.

Natuur & omgeving
Holašovice staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het typisch Zuid-Boheems dorpje met om en bij de 150 inwoners is heel pittoresk. Er zijn 22 met elkaar verbonden gemetselde boerderijen met beschilderde barokvoorgevels en een tuin achter, en een dorpsplein met vijver. Holašovice was het decor voor de verfilming van Bedřich Smetana’s opera ’De Verkochte Bruid’. Het park, de bloementuin en het kasteel van Kroměříž zijn ook al beschermd erfgoed. De plaats was vanaf de 12de eeuw het zomerverblijf van de bisschoppen van Olomouc. De Bloementuin dateert ook al van uit de middeleeuwen. Je kunt er wandelen over paadjes langs bloemperken, natuurlijke doolhoven en sierhoutgewassen. Mooi en romantisch! Meer dan 2700 kastelen, paleizen en burchten is Tsjechië rijk. Dikwijls zijn er belangrijke kunstverzamelingen aanwezig, zoals zeldzame collecties schilderijen, wapens, porselein of glas. Veel steden in het noorden van Bohemen hebben trouwens een lange traditie van glasproductie. Natuurliefhebbers en sportieve lui worden verwend in Tsjechië. Zo is er de toeristische regio Šumava – een 120 km lange aaneengesloten beboste bergketen met veengebieden, ijsbergmeertjes en oerwoudrestanten – die men ook wel het groene dak van Europa noemt. Langlaufers kennen ongetwijfeld het Isergebergte, waterratten kunnen zich uitleven in het Mácha meer (Máchovo jezero) of het gebied van Holanské rybníky (de vijvers van Holany), en dan hebben we het nog niet gehad over de vele fietsnetwerken en wandelpaden.

Activiteiten
Chippen, putten, bunkerslagen oefenen, kortom: golfen, het kan perfect in Tsjechië. Meer dan vijftig golfbanen telt dit land. En omdat de winters lang zijn hier, zijn er ook 20 indoor golfterreinen. Er zijn heel mooie banen bij. Er zijn er zelfs met een landingsplaats voor helikopters. Breng een winterse familieweek door in de bergen van Zuid-Bohemen. Ga sneeuwwandelen, langlaufen, skiën, schaatsen of gewoon lekker ravotten in de sneeuw. Bezoek kastelen en mooie oude stadjes.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Tsjechië?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €158,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €309,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €634,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €285,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Pilsen
Praag
Liberec
Zuid Bohemen
Hradec Kralove

Praag is de hoofdstad van Tsjechië. Er wonen circa 10 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Praag (PRG) kost circa 1,5 uur. De Tsjechische mensen communiceren hier veelal in het Tsjechisch. Om te bellen gebruik je het landnummer +420. Ze leven hier in de tijdzone UTC+02 (tijdverschil geen). Je kunt hier betalen met de Tsjechische kroon (CZK). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 29 augustus Herinnering aan de Slowaakse Opstand. Populaire dagen om te vertrekken zijn 15 november 2024, 12 maart 2024 en 9 november 2024.

De beste reistijd is mei, juni en september. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 13 graden celsius. De heetste periode is augustus met 28 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 5 graden. Dit land in Europa heeft een zeeklimaat en landklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Andorra, Israël en Maleisië.