Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Albanië

Ben je van plan om binnenkort naar Albanië op reis te gaan? Of zit je nog te twijfelen, dan is hier wat meer informatie over Albanië. Wat zijn belangrijke dingen die je zou moeten weten voordat je naar het land toe gaat? Vandaag in de categorie landeninformatie Albanië.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Geschiedenis Albanië
Jarenlang maakte Albanië deel uit van het Ottomaanse rijk. In 1912 werd het onafhankelijk en na de tweede wereldoorlog kwam het land in handen van de communistische Enver Hoxha. Het land werd door Hoxha een gesloten land. Er was vrijwel geen verkeer mogelijk tussen Albanië en andere landen. Dit duurde totdat er in 1991 een volksopstand plaats vond en het communisme werd afgeschaft. Langzaam aan werd het land meer open en was het ook mogelijk om er op vakantie te gaan. Op dit moment zijn er wel wat mensen die naar Albanië op vakantie gaan, maar het massatoerisme heeft het land gelukkig nog niet ontdekt.

Taal Albanië
Er wordt door het hele land Albanees gesproken. Wel zijn er twee verschillende dialecten. Het Albanees is voor ons eigenlijk nauwelijks te begrijpen. Het lijkt namelijk niet op een voor ons bekende taal. Wel zijn er een paar woorden die wat op het Engels lijken. Het alfabet lijkt op het Nederlandse alfabet en daardoor kunnen namen gewoon gelezen worden.

Munteenheid Albanië
De munteenheid die gebruikt wordt is de Lek. Er wordt gebruik gemaakt van biljetten en van munten. Er zijn meerdere wisselkantoren waar geld gewisseld kan worden. Ook is het soms wel mogelijk om met euro’s te betalen (bijvoorbeeld de taxi).

Visum Albanië
Voor Albanië is geen visum nodig bij een reis die korter duurt dan 90 dagen. Wel moet er gereisd worden met een ID-kaart of nog liever een paspoort.

Klimaat Albanië
Albanië heeft een mediterraans klimaat. Daardoor zijn er warme zomers en milde winters. Wel is het een land waar, vergeleken bij andere landen in de omgeving, behoorlijk wat neerslag valt. Qua weer is het land het hele jaar door te bereizen, maar de beste periode is toch wel rond de zomervakantie. Mei t/m september.

Reisadvies Albanië
Normaal gesproken is het reisadvies groen. Dat betekend dat reizen zonder veiligheidsrisico’s mogelijk is. Wel zijn er bepaalde dingen die in acht genomen moeten worden: de verkeersveiligheid en gezondheidszorg. De wegen in Albanië zijn slecht en daardoor gebeuren en vaker ongelukken dan in Nederland. Verder is de gezondheidszorg matig. Reizen naar Albanië is dus prima te doen. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor huidige informatie.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Albanië?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €200,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €400,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €800,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €400,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Tirana is de hoofdstad van Albanië. Er wonen circa 3 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Tirana Airport (TIA) kost circa 3 uur en 20 minuten. De Albanese mensen communiceren hier veelal in het Albanees, Grieks en Macedonisch. Om te bellen gebruik je het landnummer +355. Ze leven hier in de tijdzone UTC+02 (tijdverschil geen). Je kunt hier betalen met de Albanese lek. De netspanning is 230 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 28 november (Onafhankelijkheidsdag). Populaire dagen om te vertrekken zijn 3 november 2024, 21 april 2025 en 20 april 2025.

De beste reistijd is juni t/m september. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 19 graden celsius. De heetste periode is augustus met 30 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 9 graden. Dit land in Europa heeft een mediterraan klimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Spanje, Oostenrijk en Denemarken.