Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Cambodja

Van plan om een reis te maken door Azië? Je hebt dan de keuze uit diverse landen. Een land die ik zeker niet zou overslaan is Cambodja. Maar hoe ziet het land er eigenlijk uit en waar moet je rekening mee houden? Vandaag in de categorie landeninformatie Cambodja.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Geschiedenis Cambodja
Cambodja heeft een behoorlijk turbulente geschiedenis. De belangrijkste tijd uit deze geschiedenis is de tijd van Pol Pot en het rode Khmer leger. In 1975 namen zij het land over en voerden een vreselijk bewind. Alle mensen uit de stad werden verdreven naar het platteland en de mensen die hoog opleid waren (twee talen spraken, leraren, dokters en zelfs mensen met een bril) werden gevangen genomen en uiteindelijk vermoord op één van de killingfields. Ongeveer een kwart van de bevolking werd hierbij vermoord.

Taal Cambodja
De taal die wordt gesproken in Cambodja heet Khmer. Deze taal lijkt in helemaal niets op het Nederlands. Ook het schrift is totaal anders, vandaar dat het lastig kan zijn om dingen te lezen. De oudere generatie spreekt nog wel eens Frans. Zo heb ik een leuk gesprek gehad met een oud mannetje die mij in het Frans aansprak.

Munteenheid Cambodja
In Cambodja wordt er gebruik gemaakt van twee soorten munteenheden. Het belangrijkste betaalmiddel is de Amerikaanse Dollar. Daarnaast hebben ze ook nog hun eigen munteenheid de Riel. De Riel wordt alleen gebruikt als kleingeld. Er wordt alleen met hele dollars betaald en als je wisselgeld moet terugkrijgen hiervan, wordt dit gegeven in Riel. Vier duizend Riel is één Dollar.

Visum Cambodja
Voor Cambodja is een visum nodig. Dit visum hoef je niet vooraf aan te vragen en kan je gewoon bij de grens halen. Het visum kost twintig Dollar. Pas op voor scams, want ze proberen je meer te laten betalen.

Klimaat Cambodja
Cambodja heeft een tropische klimaat. Daardoor is het het hele jaar warm en relatief vochtig. Cambodja heeft net als een groot deel van zuid-oost Azië een regentijd tijdens de Nederlandse zomer. Het land is dan prima te bereizen, maar er zal wat vaker een regenbui vallen.

Reisadvies Cambodja
Cambodja heeft normaal gesproken een grotendeels groen reisadvies (MiBuZa). Dat betekend dat reizen zonder veiligheidsrisico’s mogelijk is. Er is één regio die als oranje te boek staat, maar dit is niet een regio waar de toeristische trekpleisters zijn . De wegen in Cambodja zijn erg slecht en daardoor gebeuren en vaker ongelukken dan in Nederland. Verder is de gezondheidszorg matig. Reizen naar Cambodja is dus prima te doen. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor huidige informatie.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Cambodja?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €599,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1199,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2400,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €899,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Phnom-Penh is de hoofdstad van Cambodja. Er wonen circa 16,2 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Phnom Penh-Pochentong (PNH), Siem Reap en Sihanoukville kost circa 11 uur en 30 minuten. De Cambodjaanse mensen communiceren hier veelal in het Khmer, Chinees, Frans, Engels. Om te bellen gebruik je het landnummer +855. Ze leven hier in de tijdzone UTC+07 (tijdverschil 5 uur later). Je kunt hier betalen met de Cambodjaanse riel (KHR). De netspanning is 230 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is neutraal, wisselend positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 9 november (Onafhankelijkheidsdag), 7 januari Dag van de Overwinning, 29 oktober Kroningsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 9 mei 2024, 20 augustus 2024 en 29 juli 2024.

De beste reistijd is januari t/m augustus en november en december. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 33 graden celsius. De heetste periode is maart met 36 graden. De koudste maand is normaal gesproken oktober met 31 graden. Dit land in Azië heeft een tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Sint Maarten, Tanzania en Tunesië.