Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Sint Maarten

De laatste decennia heeft St. Maarten (St. Martin) zich ontwikkeld tot een echt vakantieoord, half Nederlands en half Frans. Met typisch Nederlandse sfeer, door straatnamen als Voorstraat en Achterstraat, is Philipsburg als hoofdstad van St. Maarten een unieke vakantiebestemming. De magnifieke stranden, het heerlijke klimaat, luxe resorts, watersport en de tropische vegetatie trekken veel vakantiegangers naar St. Maarten.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Hoofdstad en taal St. Maarten
Op St. Maarten is Philipsburg de hoofdstad. Op St.Martin is dit Marigot. Op het Nederlandse deel is Nederlands de officiële taal, maar de voertaal is Engels. Nederlands en Papiamento worden weinig gesproken. Op het Franse deel is Frans de officiële taal en wordt op beperkte schaal Creools en Engels gesproken.

Klimaat St. Maarten
Sint Maarten en St. Martin hebben een tropisch klimaat, met veel zon, weinig regenval en de bijna altijd waaiende passaatwind. Deze wind komt het grootste deel van het jaar uit het oosten, de laatste drie maanden van het jaar uit het zuidoosten. Het orkaanseizoen in het Caribische gebied loopt van juni tot eind november.

Cultuur Sint Maarten
Op dit kleinste eiland ter wereld leven twee volken, met elk hun eigen wetten en gewoonten, vreedzaam naast elkaar.

Geografie St. Maarten

Landschap
St. Maarten ligt in de Caribische Zee en behoort tot de kleine Antillen. St. Maarten is verdeeld in een Nederlands en een Frans deel. Het Nederlandse deel hoort bij de Bovenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen. Het eiland is een uitgedoofde vulkaan met een heuvelachtig landschap waarin mooie dalen liggen. De kust bestaat uit stranden en baaien waar u heerlijk op het strand kunt vertoeven tijdens een zonvakantie.

Inwoners
St. Maarten behoort tot de kleine Antillen. Het noordelijke deel is Frans en het zuidelijke deel is Nederlands. Er wonen circa 65.000 mensen en hiervan is het grootste deel rooms-katholiek.

Praktische reisinformatie voor jouw vakantie op Sint Maarten

Valuta
De munteenheid op het Nederlandse deel is de Antilliaanse gulden, op het Franse deel de Euro. Er kan ook met Amerikaanse Dollars worden betaald. Er zijn weinig geldautomaten. Creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort en een geldig retour- of doorreisticket zijn verplicht voor uw vakantie naar St. Maarten. Visum aanvragen Antillen

Gezondheid
Vaccinatie gele koorts is verplicht voor mensen die uit gebieden komen waar gele koorts voorkomt. Voor gewone reizen worden geen vaccinaties aanbevolen.

Vervoer
De vliegreis met bestemming St. Maarten duurt ongeveer negen uur. De aanvlieghaven voor het Nederlandse deel is Philipsburg. Voor het Franse deel is dat St. Martin Esperance Airport. Op St. Maarten is het reizen met de bus goed te doen. Voor taxis geldt een vast tarief dus dit is een goed alternatief. Maar een auto huren en zelf het eiland rondrijden kan natuurlijk ook!


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Sint Maarten?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €559,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1118,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €4472,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €819,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Maho Bay
Orient Bay
Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van Sint Maarten. Er wonen circa 38.000 inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Princess Juliana International Airport kost circa 8 uur. De Sint-Maartense mensen communiceren hier veelal in het Nederlands, Engels. Om te bellen gebruik je het landnummer +1721. Ze leven hier in de tijdzone UTC-04 (tijdverschil 6 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Antilliaanse gulden (ANG). De netspanning is 110 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 11 november Sint-Maartendag, 21 oktober Antillendag, 23 maart Verdrag van Concordia. Populaire dagen om te vertrekken zijn 12 oktober 2024, 13 juli 2024 en 29 april 2024.

De beste reistijd is januari t/m december. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden celsius. De heetste periode is augustus met 29 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 26 graden. Dit land in Noord-Amerika heeft een tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Macedonië, Bonaire en Rusland.