Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Canada

Canada is het land van geweldige natuur en biedt een uitgebreid spectrum aan landschappen en mensen. Soms heel eigen, soms heel Noord-Amerikaans en dan weer een mengeling. Maar altijd met een eigen karakter! Een fantastisch land voor een rondreis, maar ook voor een unieke wintersportvakantie.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Hoofdstad en taal
De hoofdstad is Ottawa en de talen die worden gesproken zijn Engels en Frans.

Geografie

Landschap
Canada heeft een uitgestrekt landschap met in het noorden naaldbossen, meren, gletsjers en enorme ijsvelden. Het zuiden bestaat uit graanvelden, bossen en meren. In het westen liggen bergen waarvan Mount Logan de hoogste is, met 6.050 meter.

Inwoners
De oorspronkelijke bevolking van Canada bestaat uit de Inuit (Eskimos) en Indianen. Nu is Canada vooral een immigratieland en wonen er mensen uit de hele wereld. Het is een parlementaire monarchie met ruim 32 miljoen inwoners, waarvan ruim driekwart rooms-katholiek is.

Cultuur
De cultuur van Canada is een samensmelting van verschillende culturen. Die van de Indianen, de Inuit, de Engelsen en Fransen. Al die verschillende volken en culturen brengen een grote diversiteit in de culturele uitingen met zich mee. Canada hecht veel waarde aan dit etnisch mozaïek en schept ruimte voor het behoud van oorspronkelijke culturen.

Klimaat
’s Zomers is het vooral in het binnenland erg warm. Aan de kust is het meestal een stuk koeler. De westkust kent over het algemeen gematigde temperaturen en veel regenval. Het is enigszins met het Nederlandse klimaat te vergelijken. De oostelijke provincies en de prairies hebben extreme temperatuurverschillen: zeer koude winters en hete zomers.

Praktische informatie over jouw reis naar Canada

Valuta
De munteenheid is de Canadese Dollar. Geldautomaten zijn er in ruime mate en creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort.

Gezondheid
Er worden voor gewone reizen geen vaccinaties geadviseerd. Voor mensen met gezondheidsproblemen of bij lange reizen is een gespecialiseerd advies van belang.

Vervoer
Een vlucht naar Canada duurt ongeveer 9,5 uur. Voor snel reizen binnen Canada zijn er binnenlandse vluchten. Per trein reizen is goed te doen, bijvoorbeeld van oost naar west met de Rocky Mountaineer. Met de bus reizen is comfortabel, goedkoper en iets sneller dan met de trein. Een auto huren kan natuurlijk ook (vanaf 21 jaar).


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Canada?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €806,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1572,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €3225,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1451,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Alberta
British Columbia
Quebec

Ottawa is de hoofdstad van Canada. Er wonen circa 32 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Calgary(YYC), Edmonton (YED), Toronto (YYZ)en Vancouver (YVR) kost circa 8,5 uur. De Canadese mensen communiceren hier veelal in het Engels en Frans. Om te bellen gebruik je het landnummer +1. Ze leven hier in de tijdzone UTC-04 (tijdverschil 4,5 uur tot 9 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Canadese dollar (CAD). De netspanning is 120 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 1 juli Canada Dag, 22 mei Victoria Dag, 11 november Herdenkingsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 25 augustus 2024, 17 januari 2024 en 14 januari 2024.

De beste reistijd is maart t/m oktober. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 9 graden celsius. De heetste periode is juli met 21 graden. De koudste maand is normaal gesproken december met 6 graden. Dit land in Noord-Amerika heeft een landklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Griekenland, Verenigde Arabische Emiraten en Oekraïne.