Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Oekraïne

Oekraïne, waarvan de naam ‘op de grens’ betekent, is een vakantiebestemming die aan de oostgrens van de Europese Unie te vinden is. Volgens de lokale bevolking een land van kerken, café’s en benzinestations, maar daarnaast zeker een bestemming die ook op het gebied van cultuur en ‘ontdekkingsmogelijkheden’ enorm veel te bieden heeft. Ontdek hieronder alle reisinformatie over de Oekraïne, een uniek vakantieland. De hoofdstad van Oekraïne is Kiev en de taal die gesproken wordt is Oekraïens.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Geografie Oekraïne

Oekraïne is opvallend genoeg groter dan welk Europees land met een doorsnede van 2000 kilometer van oost naar west en rond de 1000 kilometer van noord naar zuid. Het binnenland wordt grotendeels bedekt met vlak gebied, steppes, en zacht glooiend grasland.
Van de vier rivieren die door het land lopen is de Dnipro de grootste. Het is de belangrijkste transport ader van het land, met enorme dammen die de voorheen aanwezige watervallen bij Zaportizhzhya hebben bedwongen. De Dnister in het westen is de tweede rivier van de Oekraïne.

Ontdek de mooiste bergen
Bergen in de Oekraïne vindt u voornamelijk in het westen van het land, de Karpaten, en in het zuidelijkste deel op het Krimschiereiland. De Karpaten staan er om bekend de thuisplek te zijn van een diversiteit aan diersoorten. Zo zijn beschermde diersoorten als de bruine beer, wolf en lynx bijna enkel hier nog terug te vinden. De twee meest zwaar beboste gebieden van de Oekraïne zijn het Volyn district in het noorden en de eerder genoemde Karpaten.

Cultuur Oekraïne
De Oekraïnse cultuur van vandaag de dag is er nog steeds één van beperkte welvaart, met een gemiddeld maandinkomen van iets meer dan $100. Echter, hier zult u als bezoeker niet per sé iets van merken aangezien de Oekraïnse bevolking zeker inventief genoeg is om hier een oplossing voor te vinden. Zo is het de gewoonte om zelf eten te verbouwen in de tuinen leven grote families en gezinnen vaak bij elkaar in (de buurt). Daarnaast zorgen vrienden en bekenden goed voor elkaar en is het niet vreemd dat mensen er meerdere banen op na houden. Er is aan de andere kant in de grote steden zeker een gapend gat tussen rijk en arm, waarbij de nieuwe rijkdom in grote auto’s te zien is of in één van de aanwezige exclusieve boetiekwinkels. Logischerwijs slaat de weegschaal voor de armen in grote steden ook door naar extremen, met een groot deel van de mensen levend onder de armoede grens.

Klimaat Oekraïne

Oekraïne heeft een landklimaat met hete zomers en koude winters. De beste periodes om het land te bezoeken zijn dan ook de lente en herfst wanneer geurige kastanjebomen het landschap kleuren. In de zomer, als het erg warm is, vertrekt de lokale bevolking in grote getalen richting de kust aan de Zwarte zee. Mocht u in de winter Oekraïne willen bezoeken, denk dan ook eens aan een wintersport vakantie in de Karpaten.

Praktische reisinformatie

Valuta
De munteenheid van Oekraïne is de Grivna en in alle, behalve de kleinste, steden zijn pinautomaten te vinden. Creditcards zijn te gebruiken bij de grote hotels en winkels door heel Oekraïne

Douane
Voor Nederlanders is het sinds 2005 niet meer noodzakelijk om een visum te hebben, zolang de reis niet langer dan 90 dagen duurt. Uw paspoort moet minimaal tot 3 maanden na vertrek uit Oekraïne geldig zijn.

Gezondheid
Ondanks dat inenting niet noodzakelijk is, wordt dit wel aangeraden tegen DTP en Hepatitis A.

Vervoer
Naast trams en bussen, zijn er in de grote steden ook metro’s te vinden. Verwacht hierbij niet dezelfde kwaliteit als in Nederland, aangezien ze vaak overbevolkt zijn. Naast de reguliere bussen, rijden er ook ‘schaduwbusjes’ die simpelweg vertrekken wanneer ze vol zijn. Treinreizen hebben de voorkeur in Oekraïne. Betrouwbaar en goedkoop, wordt er veelal Russisch gesproken in de trein.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Oekraïne?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €197,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €384,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €788,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €354,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Misto Kyyiv

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne. Er wonen circa 48 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Kiev (IEV) kost circa 3 uur. De Oekraïense mensen communiceren hier veelal in het Oekraiens. Om te bellen gebruik je het landnummer +380. Ze leven hier in de tijdzone UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Je kunt hier betalen met de Oekraïense grivna (UAH). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 24 augustus Onafhankelijkheidsdag, 23 februari Dag van het Leger, 28 juni Dag van de Grondwet. Populaire dagen om te vertrekken zijn 17 november 2024, 1 augustus 2024 en 7 februari 2024.

De beste reistijd is mei, juni en september. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 14 graden celsius. De heetste periode is augustus met 31 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 1 graden. Dit land in Europa heeft een zeeklimaat en landklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Albanië, Indonesië en Curaçao.