Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Seychellen

De Seychellen liggen in het westelijk deel van de Indische Oceaan in een gebied van ca. 400.000 km2. De eilandenrepubliek omvat 115 eilanden die in twee groepen ingedeeld kunnen worden: de Mahe-eilanden in het noorden en de laaggelegen koraaleilanden in het zuiden. Minder dan de helft van de eilanden is bewoond. De belangrijkste eilanden behoren tot de Mahe-groep; Mahe-eiland, Praslin, Silhouette en La Digue. Tot de Seychellen behoren behalve de Seychelles Group o.a. de Amirante Islands, Ile Desroches, Platte Island, Coetivy Island, Alphonse Island, Providence Island, Cerf Island, Farquhar Group, Saint Pierre Island, Cosmoledo Island, Astove Island, Aldabra Islands en Assumption Island. De Seychellen liggen op een onderzeese bergrug. De grootste eilanden zijn opgebouwd uit granieten en syenieten en zijn erg bergachtig (Morne Seychellois op Mahe met 912 m hoogste punt). De overige eilanden zijn koraalformaties, die over het algemeen maar enkele meters boven zee uitsteken.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Omgeving van de Seychellen

De meest voorkomende boomsoort is de kokospalm, waarvan een varieteit, de Lodoicea sechellarum, inheems is op Praslin en uniek is voor de Seychellen. De vrucht is de Maledivische dubbele kokosnoot of coco de mer. Aan de kust groeien mangroven, verder in het binnenland waringins. Kaneel groeit overvloedig in het hoogland. De Seychelse paradijsvliegenvanger is een van de zeldzaamste landvogels ter wereld. Men dacht dat hij was uitgestorven, maar hij werd in de jaren vijftig herontdekt. Andere prachtige vogels zijn de buulbuul, de vruchtenduif en de Praslin zwarte papegaai. Het meest voorkomende gewervelde landdier is de reuzenschildpad.

Seychellen klimaat
De Seychellen liggen in de tropen. Het klimaat is tropisch-maritiem en over het algemeen zeer plezierig. De gemiddelde temperaturen variëren tussen 24° C in juli en ca. 30° C in maart. Er zijn twee seizoenen: een uitgesproken regentijd tussen december en februari, wanneer de noordwestmoesson regen brengt, en de droge tijd van mei tot oktober, wanneer de zuidoostpassaat waait. De hoeveelheden neerslag verschillen van eilandengroep tot eilandengroep en worden naar het zuiden toe geringer. In Victoria wordt jaarlijks gemiddeld ca. 2300 mm gemeten.

Geschiedenis van dit vakantieland

De Arabieren waren waarschijnlijk de eersten die met hun dhows de eilanden aandeden. Toen de Portugezen kwamen (1501), waren de eilanden onbewoond. De Fransen namen het gebied in 1756 in bezit en noemden het naar Seychelles, minister van Financien onder Lodewijk XV. Bij het verdrag van Parijs (1814) moesten de Fransen de Seychellen afstaan aan de Britten. Tot 1903 werden de eilanden bestuurd als deel van Mauritius. Daarna kregen ze de status van Kroonkolonie. Politieke partijen ontstonden pas in de jaren zestig. De belangrijkste waren de Seychelles Democratic Party (SDP) van James Mancham en de Seychelles People’s United Party (SPUP) van Albert Rene. De laatste partij wilde onmiddellijke onafhankelijkheid, de SDP stond integratie binnen Groot-Brittannie voor. Bij de verkiezingen van 1974 pleitten beide partijen naar onafhankelijkheid.

De Seychellen werden in 1976 een onafhankelijke republiek binnen de Britse Gemenebest. Mancham werd president en Rene premier. In juni 1977 pleegde de SPUP staatsgreep en werd Rene de nieuwe president. Rene wilde de economie in een meer centralistische, socialistische richting sturen en verklaarde het land in 1979 tot een eenpartijstaat. De jaren tachtig werden gekenmerkt door politieke onrust. Het bewind van Rene overleefde verschillende staatsgrepen. Zo steunde Zuid-Afrika in 1981 een poging om de macht van Mancham te herstellen. Deze poging werd met hulp van Tanzania ongedaan gemaakt. Bij de verkiezingen van 1989 werd Rene voor de tweede keer herkozen. In 1991 stelde Rene voor een meerpartijenstelsel in te voeren. Dit voorstel werd door de partij goedgekeurd. Het duurde echter tot 1993 voordat er nieuwe verkiezingen werden gehouden. Rene werd opnieuw herkozen als president en zijn partij, het Seychels Progressief Volksfront (FPPS) behaalde een meerderheid in het parlement. Verkiezingen in 1998 brachten geen verandering. In 1995 kondigde Rene bezuinigingen op het stelsel van sociale voorzieningen aan en werd het belastingstelsel herzien om de eilanden aantrekkelijker te maken voor buitenlandse bedrijven.

Seychellen sociale activiteiten

  • Eten en drinken: De keuken van de Seychellen is beinvloed door de Franse, Afrikaanse, Chinese, Engelse en Indiase tradities. Veel gerechten worden gemaakt van kokosmelk. De plaatselijke specialiteiten bestaan uit Kat- Kat banane, kokosnoot curry, Cari Bernique en Salade de Palmiste. De plaatselijk geteelde groenten en fruit bestaan o.a. uit papaja’s, aubergines, bananen, mango’s en ananassen. Varkensvlees, kip, kreeft en inktvis worden vaker gegeten dan lams- of rundvlees. In Mahe zijn ook Franse- en Italiaanse restaurants. Op de Seychellen is een ruime keuze aan wijnen en sterke dranken. Seybrew is een plaatselijk gebrouwen bier. Een ander populair drankje is de plaatselijke thee.
  • Nachtleven: Het nachtleven op de Seychellen stelt niet veel voor. Toch kunt U in de avonduren genieten van het lokale Camtolet muziek dat vaak begeleid word door dansers. Sommige hotels hebben s’avonds barbecues en diner- dansants. In Victoria zijn bioscopen te vinden en wilt U een gokje wagen in het casino dan kan dat in het Beau Vallon Bay Hotel en in de Plantation Club.

Vakantie naar de Seychellen boeken

Een van de grootste eilanden is Mahe. Dit eiland word omringd door koraalriffen. Ook heeft dit eiland de internationale luchthaven, de haven en hoofdstad Victoria, de meeste hotels en het grootste deel van de bevolking. Op Mahe zijn ongeveer 70 stranden, maar er is ook een weelderige vegetatie. In speciaal gemaakte boten met glazenbodem kunnen er excursies gemaakt worden vanaf Victoria naar het St. Anne Marine National Park, Cerf, Beacon, Round en Moyenne. Houdt U meer van excursies per bus dan kunt U deelnemen aan een bezoek aan de markt, de Botanische Tuinen en aan een replica van de Vauxhall Bridge Tower (het origineel staat in Londen). Een rondtocht over het gehele eiland behoort ook tot de mogelijkheden. U treft dan grote koloniale landhuizen aan, oude kaneel- en vanilleplantages en groene jungles. Het Morne Seychellesois National Park bezit het hoogste deel van het eiland. Het National Museum in de stad Victoria laat de geschiedenis, muziek en folklore zien van de Seychellen.

Eilanden en steden bezoeken

De op een na grootste stad van het eiland is Praslin. Dit eiland ligt 15 minuten per vliegtuig verwijderd van Mahe. Als U deze afstand per boot wilt afleggen bent U 2 tot 3 uur kwijt. Het is bekent om de Vallee de Mai waar de Coco- de- Mer palm groeit (dit is een palm waaraan dubbele noten groeien). Regelmatig worden er excursies georganiseerd naar de wat kleinere eilanden Aride, Cousin, La Digue en Curieuse. Het prachtige eiland La Digue ligt ongeveer 3,5 uur per boot verwijderd van Mahe. Er rijden op dit eiland maar weinig auto’s en het belangrijkste vervoermiddel is hier de ossenwagen. Ook kunnen er fietsen gehuurd worden. Het eiland heeft uitstekende stranden, maar bezoekjes aan oude plantage- huizen zoals Chateau Saint- Cloud en aan een vanille- plantage zullen welkome onderbrekingen zijn.

Fregate is per vliegtuig in 15 minuten te bereiken vanuit Mahe. Therese staat bekent om haar schildpaddenkolonie en is bereikbaar vanuit Port Glaud d.m.v. een 5 minuten durende boottocht. Het eiland Cousin doet dienst als een natuurreservaat. Er leven hier zeldzame vogelsoorten zoals de Toc- Toc uit de Seychellen. De beste tijd om hier een bezoekje aan te brengen is tussen april en mei, want dan zijn er op het eiland zo’n kwart miljoen vogelnesten te vinden. Het eiland kan alleen bezocht worden met een georganiseerde tocht. Plaatselijke boswachters fungeren dan als gids. Aride ligt twee uur van Mahe verwijderd. Reusachtige grote zeevogel- kolonies leven hier. Bezoekers kunnen hier terecht vanaf oktober tot eind april. Het eiland Silhouette kan men zien liggen vanaf Beau de Vallon dat op Mahe gesitueerd is. Ook hier weer kunt U een bezoekje brengen aan een oud plantage- huis.

Curieuse is ongeveer 3km lang en begroeid met weelderige vegetatie en grote Takamaka bomen. Er is hier een beschermd gebied voor reuze- schildpadden aangelegd. Dagtripjes kunnen georganiseerd worden vanuit Praslin. Denis is te bereiken per vliegtuig vanuit Mahe en deze vlucht zal dan 30 minuten duren. Gaat U liever per boot dan bent U 5 tot 7 uur kwijt. Het is een populaire plaats onder de diepzee- vissers. Het eiland Bird is bekent om de miljoenen vogels die hier broeden tussen mei en september. Ook dit eiland is weer populair onder de liefhebbers van de hengelsport. Men is ook trots op Esmeralda, de grootste schildpad ter wereld die 150 jaar oud is.

Flora en fauna van Seychellen bekijken

Meer dan 150.000 reuze schildpadden leven op het eiland Aldabra. Aldabra was tot sinds kort alleen te bereiken per boot, maar Assumption Island heeft nu een landingsbaan. Desroches, ligt 193km ten zuidwesten van Mahe. Het omliggende koraalrif houd de kustwateren kalm zodat dit een ideale bestemming voor de watersporters is. Er zijn faciliteiten voor te waterskien, zeilen, vissen, surfen en duiken. Ook zijn er waterscooters te huur. Duiken rondom dit eiland is werkelijk fantastisch. Er zijn hier tunnels, grotten, rotsen en natuurlijk vele soorten prachtige vissen. Het zicht onder water is het beste tussen september en mei. Nergens anders ter wereld groeien er zoveel zeldzame planten dan op de Seychellen. Onder de vele soorten orchideeen die hier groeien is de vanille- orchidee wel de bekendste. Om een goede indruk te krijgen van alle planten en bloemen hoeft U niet perse het eiland te doorkruisen. Veel van deze bloemen en planten kunnen bewonderd worden in de botanische tuinen van Victoria.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Seychellen?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €980,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1911,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €3920,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1764,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Beau Vallon
Port Glaud
Praslin
Mont Fleuri
Inner Islands
Glacis
Grand Anse Mahe
Takamaka

Victoria is de hoofdstad van Seychellen. Er wonen circa 80.000 inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Mahe (SEZ) kost circa 11,5 uur. De Seychelse mensen communiceren hier veelal in het Engels, Frans en Creools. Om te bellen gebruik je het landnummer +248. Ze leven hier in de tijdzone UTC+04 (tijdverschil 3 uur later). Je kunt hier betalen met de Seychelse roepie (SCR). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 29 juni Onafhankelijkheidsdag, 5 juni Bevrijdingsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 6 januari 2024, 7 juli 2024 en 14 mei 2024.

De beste reistijd is juli t/m september. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 28 graden celsius. De heetste periode is maart met 30 graden. De koudste maand is normaal gesproken juli met 27 graden. Dit land in Afrika heeft een tropisch regenwoudklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Israël, Maleisië en Jamaica.