Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Finland

Finland is één van de grootste landen en na IJsland de noordelijkste staat van Europa. Een derde deel van Finland ligt boven de poolcirkel. Daarom: ’s winters veel sneeuw. Maar ook ’s zomers een prachtig land om te bezichtigen. Na tot het domein van zowel Zweden als van Rusland te hebben behoord, werd Finland in 1917 onafhankelijk. In de hier op volgende halve eeuw hebben de Finnen een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt van een economie op basis van bosbouw en landbouw tot een diverse moderne industriële economie. Als lid van de Europese Unie, was Finland de enige staat die bij vanaf het begin lidstaat werd. Vandaag de dag zijn de Finnen trots dat ze het best bewaarde geheim van Noordwest Europa zijn. Ze hebben een sterk gevoel van de Finse cultuur, van hun historie onder buitenlandse leiders tot de spiritualiteit waarvan de sauna een bekend verschijnsel is. Finland is als vakantiebestemming voor een rondreis zeker uw bezoek waard!

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Geografie Finland

Landschap
Finland is een groot land, -ongeveer negen keer zo groot als Nederland-, en heeft een opvallend landschap. Met zijn duizenden meertjes wordt Finland ook wel het land der duizend meren genoemd. Deze zijn ontstaan na de ijstijd toen kuilen en bekkens met smeltwater werden gevuld. Voorheen was het een woest berglandschap maar erosie heeft het land geëffend. In het noorden bestaat het landschap uit toendras en boomloze hooglanden. De kust bestaat uit (schier)eilandjes, rots- en zandstranden. Vanwege de noordelijke ligging komen er niet veel diersoorten voor. Maar wel bijzondere zoals beren, lynxen en wolven. Typerend zijn de rendierkuddes en pelsdiersoorten.

Inwoners
Finland is een democratische Republiek met een gekozen president. Het inwonersaantal is ruim vijf miljoen waarvan ruim 80% de gevestigde Evangelisch-Lutherse Kerk aanhangt.

Cultuur
Belangrijke onderdelen van de Finse cultuur zijn muziek en opera. Ook houden de Finnen van de tango; een onverwachte ontspanning in dit deel van de wereld! Vooral s zomers worden er muzikale- en dansfestivals georganiseerd. Maar het beroemdste onderdeel van de Finse cultuur is de sauna: het is al eeuwen-oud en een meer Fins gebruik is er eigenlijk niet te vinden.

Klimaat van Finland
Finland heeft een landklimaat met een overheersende zuidwestelijke wind. Een land van ijs, sneeuw en donkere nachten en dagen zonder zonsondergang.

Feestdagen & festivals

  • 5 februari: Runeberg dag
  • 28 februari: Kalevala dag
  • eerste zaterdag na 20 juni: Midzomernacht
  • 6 december: Onafhankelijkheidsdag

Praktische reisinformatie voor jouw reis naar Finland

Valuta
De munteenheid van Finland is de Euro. In alle plaatsen zijn geldautomaten aanwezig en creditcards zijn een gebruikelijk betaalmiddel; het heeft zelfs de voorkeur boven papiergeld of munten.

Douane
Een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart is verplicht voor uw vakantie naar Finland. Het verblijf mag drie maanden duren.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig.

Vervoer
Finland heeft een van de goedkoopste en dichtste luchtvaartnetwerken van Europa. Voor nationale vliegreizen gelden vaak goedkopere tarieven. Finland heeft een uitstekend busnet waarop zelfs de kleinste plaats is aangesloten. Ook het spoorwegennet is goed verzorgd en de dienstregelingen tussen de verschillende vervoersmiddelen zijn prima op elkaar afgestemd. Per trein reizen is in Finland het goedkoopst in heel Europa. Het wegennet is ook goed met zowel in het zuiden als in het noorden geasfalteerde wegen.

Elektriciteit
220V


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Finland?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €496,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €967,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €1984,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €893,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Lapin Laani
Oulun Laani
Etela Suomen Laani

Helsinki is de hoofdstad van Finland. Er wonen circa 5,3 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Helsinki (HEL) en Rovaniemie (RVN) kost circa 2,5 uur. De Finse mensen communiceren hier veelal in het Fins en Zweeds. Om te bellen gebruik je het landnummer +358. Ze leven hier in de tijdzone UTC+03 (tijdverschil 1 uur later). Je kunt hier betalen met de Euro. De netspanning is 230 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 6 december Onafhankelijkheidsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 17 augustus 2024, 27 november 2024 en 10 november 2024.

De beste reistijd is maart en augustus. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 6 graden celsius. De heetste periode is juli met 26 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 0 graden. Dit land in Europa heeft een landklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Kroatië, Griekenland en Verenigde Arabische Emiraten.