Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Jongerenreizen

Elk jaar gaan er grote groepen jongeren op vakantie naar de leukste en feestelijkste bestemmingen van Europa. Natuurlijk voor de gezelligheid, maar ook steeds vaker om wat culturele uitstapjes mee te pakken. Er zitten grote verschillende tussen de verschillende bestemmingen. Landen zoals bijvoorbeeld Portugal, Spanje en Kroatië worden veel bezorgd door de jeugd. Vaak boeken we een appartement voor 4 tot 6 personen. Vrienden hebben op die manier een hele leuke vakantie. Wil je wat meer comfort? Dan kan er ook gekozen worden voor een all-inclusive hotel of los vakantiehuis. Elke avond kan er op de feestbestemmingen lekker gegeten en gedronken worden. Er is voldoende muziek, discotheken en cafe’s in overvloed en natuurlijk veel andere jongeren om contact mee te leggen. Jongenreizen kunnen per bus of per vliegtuig worden gedaan. Wanneer iemand beschikt over een eigen auto kan er ook worden gekozen om juist uitsluitend een los appart te boeken.

Vakantie voor jongeren

Je kunt natuurlijk kiezen uit heel veel verschillende feestbestemmingen voor jongeren. Over het algemeen zoeken vriendengroepen een bestemming aan het water. Doorgaans aan de kust (maar soms ook aan een groot meer). Populair zijn bijvoorbeeld Sunny Beach in Bulgarije naar ook Blanes en andere kustbestemmingen voor jongeren worden veel geboekt. Mede door TV programma’s wordt er veel bekendheid geven aan deze jeugdvakanties. Je ziet daarin grote groepen jongeren feesten en avonturen beleven. De grenzen opzoeken en vooral veel plezier maken. Het kiezen van een goede bestemming, en vooral accommodatie, is erg belangrijk voor het verloop van de vakantie. Je wilt een hotel of appartement in het centrum of aan het water hebben natuurlijk, op loopafstand van de kroegen / cafe’s.

Top 6 vakantiebestemmingen voor de jeugd

Je hebt waarschijnlijk al een beetje een idee welke richting je op wilt met je vrienden en vriendinnen. Toch willen we je aanraden om met onze toelichtingen alle landen nog even te overwegen, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt die je kunt maken. Het is slechts een paar minuten werk om alles te lezen en je zult er geen spijt van krijgen. Het is prettig om te weten wat iedere vakantiebestemming te bieden heeft, toch? Bekijk hieronder de 6 beste vakantielanden voor jongeren:

  1. Spanje: Zoals op onze homepage al vermeld staat is Spanje de absolute nummer één als het gaat om jongerenreizen voor Nederlandse jongeren. Het is dus niet alleen voor gezinnen een perfect oord voor in de zomer, maar ook zeker voor jongeren. Grootse discotheken bevinden zich in Spanje en de Spaanse stranden zijn heerlijk om tot rust te komen. Bekende plaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar, Ibiza en Salou.
  2. Griekenland: Griekenland draait qua jongerenreizen vooral om Chersonissos, een badplaats dat op het Griekse eiland Kreta ligt. Maar waarschijnlijk wist je dat al, want het tv-programma Oh Oh Cherso heeft uitgebreid aandacht besteed aan Chersonissos als vakantieoord voor jongeren. Griekenland is een geweldig land om te vertoeven in de zomervakantie, met je vrienden en vriendinnen.
  3. Portugal: Je denkt bij Portugal niet direct aan jongerenreizen, maar Portugal is wel degelijk een mooi land om heen te gaan met je vrienden en vriendinnen. Vooral het plaatsje Albufeira is echt ‘up and coming’ als het gaat om jongerenvakanties. Niet alleen Nederlanders, maar ook veel Engelsen en Duitsers gaan ’s zomers naar Albufeira. Je kunt er vanuit gaan dat Portugal binnen een aantal jaar tot de populairsten behoort.
  4. Bulgarije: Als je aan Bulgarije denkt, denk je niet direct aan een zonnige jongerenvakantie. Toch kun je dat er vinden, namelijk in Sunny Beach. Sunny Beach is ontzettend populair onder jongeren, met een prachtig strand en fantastische kroegen en discotheken. Het klinkt als een ongezellig, vreemd land, maar Bulgarije is qua jongerenreizen echt een prima locatie.
  5. Turkije: Er komen vooral wat oudere jongeren, maar dat neemt niet weg dat Turkije een mooie bestemming is voor Nederlanders. Vooral van Marmaris wordt iedere zomer weer volop genoten. Het is er altijd warm, de discotheken zijn groots en gezellig en daarnaast kom je er mooi tot rust op het strand. Kortom: Turkije is een prachtig land voor een jongerenvakantie.
  6. Italië: Vele jongeren zijn als kind wel eens met het gezin op vakantie naar Italië geweest, maar Italië is ook een geweldig land voor een jongerenreis. Met bijvoorbeeld Rimini bewijst Italië zich als goed vakantieoord voor jongeren. Men is altijd ontzettend positief wanneer wordt gesproken over jongerenreizen in Italië en wij zijn dat ook.