Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Laos

Ben je van plan om binnenkort naar Laos op reis te gaan? Of heb je nog geen idee waar je naar toe wil, dan is hier wat meer informatie over Laps. Wat zijn belangrijke dingen die je zou moeten weten voordat je naar het land toe gaat? Vandaag in de categorie landeninformatie Laos.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Geschiedenis Laos
In 1893 werd Laos door de Fransen veroverd en werd doordoor een Franse Kolonie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Laos doot de Japanners bezet en in de tijd die volgde werd het een onafhankelijk land (in 1954). Jaren later speelde Laos een rol in de vietnamoorlog. In Laos zijn er in deze oorlog meer bommen gegooid dan in de Tweede Wereldoorlog op Duitsland en Japan samen.

Taal Laos
Er wordt door het hele land Laotiaans of Lao gesproken. Deze taal is verwand aan het Thais. Het schrift van het Laotiaans lijkt totaal niet op het latijnse schrift. Daardoor is het niet te begrijpen voor buitenlanders. Een klein deel van de bevolking spreekt Engels. In toeristische gebieden kan je je hier prima mee redden. Wel is het altijd leuk om een aantal woordjes in de lokale taal te kennen. Zoals: doi (ja), boh (nee) en sabaai-dii (hallo). Vooral het laatste leer je snel kennen want dit wordt op de markt altijd naar je geroepen.

Munteenheid Laos
De munteenheid die gebruikt wordt is de Kip. Er wordt alleen gebruik gemaakt van biljetten en er zijn dus geen munten in oploop.. Er zijn meerdere wisselkantoren waar geld gewisseld kan worden. Omdat de biljetten vaak niet heel veel waard zijn loop je al snel met een dik pak geld over straat. Zorg ervoor dat je dit op een veilige plek opbergt.

Visum Laos
Voor hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Je krijgt een visa-on-arrivel aan de grens. Een visum kost ongeveer 30 euro (afhankelijk van de wisselkoers). Let er wel op dat je niet wordt afgezet bij de grens. Zo werd er bij ons een ‘temperatuurmeting’ gedaan en dat kostte je 1 dollar. Dit is fake en moet je eigenlijk gewoon weigeren. Wij werden best wel onder druk gezet en dus betaalde iedereen maar netjes.

Klimaat Laos
Laos heeft een tropisch savanne klimaat. Qua weer is het land het hele jaar door te bereizen en de periode waarin je moet gaan s afhankelijk van je wensen. Zelf ben ik in de zomer gegaan (regenseizoen) en dat is prima bevallen. Het is dan niet zo heet en regent maar af en toe. Officiëel is de beste reistijd in onze winter.

Reisadvies Laos
Laos heeft een bijna geheel geel reisadvies (MiBuZa). Dat betekend dat reizen met veiligheidsrisico’s mogelijk is. Vooral het verkeer is een gevaarlijk punt. Er vallen behoorlijk wat verkeersdoden ieder jaar. Reizen naar Laos is dus prima te doen als je een beetje uitkijkt. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor huidige informatie.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Laos?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €745,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1357,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2678,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1260,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Er wonen circa 6.5 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Vientiane Wattay Airport en Luang Prabang Airport kost circa 11 uur en 45 minuten. De Laotiaanse mensen communiceren hier veelal in het Laotiaans. Om te bellen gebruik je het landnummer +856. Ze leven hier in de tijdzone UTC+07 (tijdverschil 5 uur later). Je kunt hier betalen met de Laotiaanse kip (LAK). De netspanning is 230 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is wisselend negatief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 12 februari Chinees Nieuwjaar, 20 maart Internationale Dag van de Francofonie, 27 mei Wesak (Boeddha Dag), 2 december Nationale Dag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 15 november 2024, 12 maart 2024 en 9 november 2024.

De beste reistijd is januari t/m juni en september t/m december. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 32 graden celsius. De heetste periode is april met 37 graden. De koudste maand is normaal gesproken december met 28 graden. Dit land in Azië heeft een tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Andorra, Israël en Maleisië.