Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Vietnam

Voor onze jaartelling hoorde Vietnam bij China. Na een periode van een eigen keizer kwamen de Fransen in de 19e eeuw het land overnemen. Invloeden hiervan zijn nog altijd merkbaar. Na de tweede wereldoorlog werd het land onafhankelijk onder leiding van Ho Chi Minh (leider van de VietMinh). De Fransen waren het hiermee niet eens en verdreef de VietMinh naar het noorden. Het land werd hierdoor in tweeën gedeeld. Noord-Vietnam onder de VietMinh en Zuid-Vietnam onder de Fransen en Ngo Dinh Diem. Toen de Fransen zich grotendeels terugtrokken kwamen de Amerikanen aan de macht in het zuiden. Het lukte de Amerikanen niet om het land onder controle te krijgen en in 1973 trokken ze alle troepen terug. Het duurde nog tot 1976 tot het land eindelijk weer één was. De Vietnamoorlog heeft heel veel levens gekost en heeft de naam de eerste tv-oorlog te zien geweest.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Taal Vietnam
In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Er zijn wat verschillende dialecten, maar alle inwoners verstaan elkaar. Iets verstaan is niet mogelijk. Er zijn geen woorden die op een westerse taal lijken. Natuurlijk is het wel leuk om een paar kleine woordjes te leren, zoals hallo en dankjewel. Dit vinden de Vietnamezen geweldig. Teksten kunnen gewoon gelezen worden, omdat hetzelfde alfabet gebruikt wordt als hier. Alleen staat er overal een tekentje op (streepjes alle kanten op en dakjes). Het is heel hanig dat straatnamen gewoon gelezen kunnen worden.

Munteenheid Vietnam
De munteenheid is de Dong. De dong is behoorlijk groot geld, oftewel de grootste biljetten zijn 500.000 en de kleinste zij 500. Omdat de Dong vergeleken bij de euro vrij weinig waard is, loop je al meteen met een grote stapel biljetten op straat.

Visum Vietnam
Een visum voor Vietnam moet vooraf worden aangevraagd. Dit kan bij de ambassade in Den Haag, maar ook via een bemiddelingsbureau. Is Vietnam niet het enige land waar je heen gaat, dan kan er ook een visum worden aangevraagd in een buurland. Bijvoorbeeld in Phnom Penh. Een visum aangevraagd bij de ambassade kost op dit moment 77 euro en is 30 dagen geldig. Wordt het geregeld via een visumbureau dan komt daar ongeveer 25 euro overheen. In Phnom Penh het visum aanvragen kostte vorig jaar 40 euro en het duurde 3 dagen voordat die klaar was.

Klimaat Vietnam
Vietnam is langgerekt en daarom is het moeilijk om één zone te beschrijven. Over het algemeen is het het hele jaar mogelijk om naar Vietnam te reizen. Wel is de periode tussen juli en augustus de periode waarbij er kans op orkanen is. In de Nederlandse zomer is het over het algemeen het warmst (32 graden), maar dan is het ook de regentijd. Op zich maakt dat niks uit, want ook in deze periode kan er prima gereisd worden. Vaak is er één keer per dag een flinke bui en is het de rest van de dag mooi weer.

Reisadvies Vietnam
Vietnam heeft normaal gesproken een geheel geel reisadvies (MiBuZa). Dat betekent dat reizen mogelijk is, maar dat er rekening gehouden moet worden met veiligheidsrisico’s. In Vietnam zijn dit: de verkeersveiligheid en criminaliteit. In principe geldt dit voor alle landen in Zuid-Oost Azië en is Vietnam prima te bereiken. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Vietnam?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €893,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1742,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €3573,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1608,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Kien Giang
Ho Chi Minh
Hanoi
Quang Nam
Ba Ria Vung Tau
Binh Thuan

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Er wonen circa 82 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Hanoi (HAN) Ho chi min stad (SGN) kost circa 13,5 uur. De Vietnamese mensen communiceren hier veelal in het Vietnamees. Om te bellen gebruik je het landnummer +84. Ze leven hier in de tijdzone UTC+07 (tijdverschil 6 uur later). Je kunt hier betalen met de Vietnamese dong. De netspanning is 110 – 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 2 september Nationale dag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 2 september 2024, 26 januari 2024 en 15 oktober 2024.

De beste reistijd is december t/m februari. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 29 graden celsius. De heetste periode is mei met 37 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 23 graden. Dit land in Azië heeft een moessonklimaat en tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Kenia, China en IJsland.