Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Tips voor een vakantie naar Egypte

Wil jij ook lekker ontspannen en relaxen op vakantie? Lekker zorgeloos genieten met alles erop en eraan? Kies dan voor een all inclusive Egypte, het land van de piramides en de farao’s. Geen extra kosten tijdens je vakantie, maar gewoon onbeperkt genieten voor slechts één prijs! Geniet tijdens je all inclusive vakantie in Egypte elke dag onbeperkt van de complete buffetten en de overheerlijke tussendoortjes.

Bezoek het oude egypte

Tijdens je all inclusive vakantie in Egypte kun je het hotel als uitgangspunt gebruiken om kennis te maken met het Egypte van nu en natuurlijk ook met het Egypte van toen. Ontdek de talloze tempels, piramides en graven en waan je nog in de oudheid, waarin de farao’s over het land regeerden en de mensen nog op kamelen van stad naar stad reisden. Bezoek Egypte en je zult je ogen uitkijken. Egypte biedt je meer dan genoeg bezienswaardigheden. Breng eens een bezoekje aan Caïro, Luxor, de piramides van Gizeh, de oude graftombes in de Vallei der Koningen, de onderwaterwereld van de Rode Zee en ga zo maar door. Houd je van een actieve vakantie, neem dan eens een korte duikcursus en kijk je ogen uit bij de vele prachtige koraalriffen, die tot de mooiste koraalriffen ter wereld behoren.

TOP 6 BEZIENSWAARDIGHEDEN VOOR JE VAKANTIE IN EGYPTE

Egypte is het land van de farao’s, piramides, Sahara, de Nijl, sprookjesachtige duiklocaties en natuurlijk nog veel meer. Niet voor niets gaan per jaar vele miljoenen toeristen op vakantie naar Egypte om het land van de onbegrensde mogelijkheden te ontdekken. Badplaatsen langs de Rode Zee, zoals Marsa’Alam, El Gouna, Hurghada, Dahab en Sharm El Sheikh zijn mateloos populair bij vele liefhebbers van zon, zee, strand en duik. De archeologische schatten van Egypte vormen de grootste publiekstrekkers van het land in het uiterste noordoosten van Afrika.

1. PIRAMIDES

Tijdens je vakantie in Egypte mag je natuurlijk de wereldberoemde piramides niet missen. Deze indrukwekkende, maar vooral mysterieuze grafmonumenten zijn bezienswaardigheid nummer 1. De beroemdste piramide is de 146 meter hoge piramide van Cheops in Gizeh bij Caïro.

2. DAL DER KONINGEN

Het Dal der Koningen, bij Luxor, is één van de bekendste archeologische plaatsen van Egypte. Meer dan 60 koningsgraven zijn er gevonden, van Ramses VIII tot Toetanchamon met het prachtige gouden dodenmasker.

3. DE NIJL

Het water van de duizenden kilometers lange Nijl zorgt voor het leven in de woestijn. Veel toeristen maken tijdens hun vakantie in Egypte een Nijlcruise langs Luxor en Aswan.

4. RODE ZEE

De Rode Zee is een binnenzee met veel koraal en tropische vissen en een toplocatie voor duikers. Populaire badplaatsen langs de Rode Zee zijn Sharm El Sheikh, El Gouna en Hurghada.

5. MEMPHIS EN SAQQARA

De stad Memphis was duizenden jaren lang de belangrijkste stad van Egypte, maar tegenwoordig is er weinig meer van over. Het is bekend van zijn 80 ton wegende albasten sfinx. Bezoek naast Memphis ook de dodenstad Saqqara (Sakkara) met de trappiramide van Djoser.

6. TEPELS & BERGEN

Het is ook zeker de moeite waard om tijdens je vakantie in Egypte de tempels van Karnak, de Mozesberg, de tempelcomplex van Abu Simbel , de oase Siwa en één van de vele musea te bezoeken.

Plaats een reactie