Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Top 7 goedkoopste stedentrips

Op zoek naar een onvergetelijke stedentrip zonder een fortuin uit te geven? Dan zit je hier goed! Ik duik in deze blog in de wereld van avontuurlijke en budgetvriendelijke stedentrips. Deze steden bewijzen dat reizen niet duur hoeft te zijn. Pak je koffers maar alvast in en ontdek deze schatten zonder je spaargeld aan te spreken!

Welke 7 voordelige stedentrips bespreken we in deze blog?
Beginnend bij Istanbul, waar Europa en Azië samensmelten, biedt deze stad een fascinerende mix van geschiedenis en cultuur met zijn Hagia Sophia en Grote Bazaar, perfect voor elke portemonnee. Riga, met zijn kleurrijke Hanze-geschiedenis, charmante oude stad en verrassend betaalbare prijzen, is een verborgen parel die wacht om ontdekt te worden. Warschau, een stad die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden na een tumultueuze geschiedenis, biedt prachtige historische sites en een levendige sfeer tegen een fractie van de kosten van andere Europese hoofdsteden. Belgrado, bekend om zijn boeiende musea en bruisende nachtleven, bewijst dat je geen vermogen hoeft uit te geven om een goede tijd te hebben. Hamburg, met zijn waterwegen en indrukwekkende architectuur, combineert de charme van een historische havenstad met het dynamisme van moderne cultuur, allemaal binnen een budgetvriendelijk kader. Antwerpen, een stad die kunst, geschiedenis en gastronomie mengt, biedt een scala aan ervaringen zonder de bank te breken. En tenslotte Boekarest, het ‘Parijs van het Oosten’, waar je door prachtige parken kunt wandelen, indrukwekkende architectuur kunt bewonderen en het levendige nachtleven kunt verkennen, allemaal tegen verrassend betaalbare prijzen.


Citytrip Istanbul

Het mystieke Istanbul is een stad waar oost en west elkaar tegenkomen. Istanbul wordt gescheiden door de rivier de Bosporus, een rivier die niet alleen een stad scheidt, maar ook de twee continenten Europa en Azië. Eeuwenlang maakte deze uniek ligging Istanbul tot een aantrekkelijke en machtige stad. Niet voor niets groeide deze stad in de vroege middeleeuwen uit tot de grootste stad van Europa. Vandaag de dag zie je de rijke historie en samenkomst van culturen nog steeds terug in Istanbul. De prachtige bezienswaardigheden maken Istanbul tot een ideale bestemming voor een stedentrip. Of je nou een weekendje weg wilt, of wat langer wilt blijven, je zult je niet vervelen tijdens je citytrip in deze unieke stad. De ruime keuze aan hotels in Istanbul zorgt ervoor dat je altijd je perfecte hotel vindt.

Wat kun je er zien?

In de loop van de geschiedenis is Istanbul een belangrijke plek geweest voor veel religies. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel indrukwekkende religieuze gebouwen in de stad te vinden zijn. De bekendste is ongetwijfeld de Hagia Sophia. Toen dit gebouw in de 6e eeuw AD werd gebouwd was het de grootste kathedraal ter wereld. Het verloor die status pas in de 15e eeuw toen het werd verbouwd tot moskee. Tegenwoordig zit er een museum in de Hagia Sophia. Slechts iets kleiner dan de Hagia Sophia is de Süleymaniye-moskee. De Pammakaristoskerk is vanwege zijn mooie mozaïeken de bekendste kerk uit de Byzantijns periode. De Neve Shalom-synagoge is de grootste synagoge van Istanbul. Overal door de stad zie je de sporende van de indrukwekkende geschiedenis van Istanbul. Het Tokapipaleis diende eeuwenlang als residentie voor de Osmaans sultans. Dit prachtige Oosterse paleis is tegenwoordig een museum. Op verschillende plekken in de stad kun je de oude stadsmuren zien, die Istanbul als hoofdstad van het Romeinse Rijk eeuwenlang beschermden tegen aanvallen van buitenaf. Zeven van de oorspronkelijk tien stadspoorten staan nog overeind, waaronder de Gouden Poort. Legers die succesvol terugkeerden van een missie reden onder deze met goud versierde poort door om hun overwinning te vieren. Het kasteel van Roemelië is een 15e-eeuws fort dat diende als verdedigingswerk. Vandaag de dag is het een openluchtmuseum en worden er ook evenementen georganiseerd.

Wat kun je er doen?

Istanbul is niet alleen rijk aan prachtige gebouwen, het heeft ook een aantal musea die zeer de moeite waard zijn. Zo mag een bezoek aan het archeologisch museum in Istanbul zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip. Hier sta je oog in oog met de geschiedenis vanaf 2000 voor Christus tot de 16e eeuw. Het absolute topstuk van de collectie is de sarcofaag van Alexander de Grote. In het Museum voor Turkse en Islamitische kunst bevindt zich een grote collectie kaligrafie, tapijten en andere prachtig versierde voorwerpen. Ook het Museum voor Moderne Kunst is zeker de moeite waard. Reis je met kinderen dan is een bezoek aan Miniaturk een goed idee. Dit is het grootste miniatuurmuseum ter wereld met bovendien een aantal zwembaden, speeltuinen en attracties. Istanbul is niet alleen een stad van cultuur en historie, maar ook een winkelstad. Hier vind je het grootste winkelcentrum ter wereld! De Grote Bazaar van Istanbul heeft bijna 60 straten en meer dan 1000 winkels. Je vindt hier werkelijk van alles, van eten tot kleding en meubels. De oudste overdekte markt van Istanbul is de Kruidenbazaar. Vergeet niet af te dingen bij je bezoek aan één van de vele marktjes. Naast de vele marktjes heeft Istanbul ook grote winkelstraten. De belangrijke winkelstraat is Istiklâl Cadessi.


Citytrip Riga

Deze kleurrijke Hanze stad met zijn rijke verleden is een opkomende ster onder de citytrips. Niet alleen heeft Riga een prachtige binnenstad, een rijke historie en een aantrekkelijk uitgaansleven. Het is ook nog eens een aantrekkelijk geprijsde stad. Er valt veel te zien en te doen in Riga, maar vanwege zijn compacte formaat, hoef je geen week uit te trekken om alles te zien. Na een dagje cultuur te hebben gesnoven kun je heerlijk genieten op één van de vele terrasjes op het centrale plein in de oude stad of heerlijk uit eten gaan in een aantrekkelijk geprijsd restaurant. Niet alleen het eten, maar ook de hotels in Riga zijn niet al te duur. Kortom, Riga is een ideale bestemming voor een weekendje weg!

Wat kun je er zien?

Riga is een stad met een rijke historie en dat zie je terug in de prachtige oude binnenstad. In de 13e eeuw werd de stad een Hanze stad. Dit verbond, waartoe belangrijke Duitse, Nederlandse, Scandinavische en Baltische steden toe behoorden, luidde een periode van economische voorspoed in. In deze periode ontstond de huidige oude binnenstad, die gedomineerd wordt door de Dom van Riga. Deze kerk in de loop der jaren meerdere keren verbouwd, waardoor de kerk nu bestaat uit verschillende bouwstijlen. Iets verderop vind je de officiële residentie van de Letse president, het Slot van Riga. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de Petrikerk, het Marktplein met het Stadhuis en het Zwarthoofdenhuis. Letland heeft heel wat meegemaakt in de loop van haar geschiedenis. Na de Eerste Wereldoorlog werd Letland voor het eerst sinds lange tijd weer onafhankelijk. Dit was echter van korte duur. In de Tweede Wereldoorlog werd het een speelbal tussen Duitsland en de Sovjet Unie. Alhoewel Letland in 1991 opnieuw onafhankelijk werd, wonen er nog steeds erg veel Russen in Riga. Het indrukwekkend vrijheidsmonument staat symbool voor de onafhankelijkheid van Letland. Het bezettingsmuseum in het centrum van Riga schetst een beeld van de jaren van de onderdrukking dor de Duitsers en de Sovjet Unie.

Wat kun je er doen?

Riga is niet alleen een populaire citytrip vanwege de mooie oude binnenstad, je kunt er ook fijn winkelen. Zoals je mag verwachten van een hoofdstad, heeft het een zeer divers aanbod. Als hoofdstad heeft het de bekende grote ketens en luxe merken, maar het heeft ook goedkope outlet en marktjes waar de lokale bevolking boodschappen haalt. De bekendste winkelstraat van Riga is Brivibastraat. Achter het centraal station ligt in een vijftal grote hallen de centrale markt van de stad. Hier vind je allerlei Letse en Russische delicatessen, tot kaviaar aan toe! In het outletcentrum Blow kun je voordelig designerkleding kopen. Na een lange dag struinen door de stad kun je heerlijk bijkomen in één van de vele cafétjes of restaurants in de oude binnenstad van Riga. Mocht je hierna zin hebben om nog iets doen, bezoek dan eens een voorstelling van het bekende Letse Opera Huis. Als je geen fan bent van opera kun je er ook voor kiezen het nachtleven van Riga in te duiken. De vele clubs in de stad zorgen voor een bruisend nachtleven, dat niet alleen toeristen maar ook Letten uit het gehele land trekt. De populairste club is Essentials. Deze club bestaat uit meerdere zalen met verschillende dj’s. Andere populaire clubs zijn Dolls en La Rocca.


Citytrip Warschau

Warschau is een stad met geschiedenis. De stad is nu weliswaar een populaire bestemming voor een citytrip, maar kent een rumoerig verleden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog telde deze stad het grootste Joodse getto ter wereld. Na een opstand werd de wijk echter geheel met de grond gelijk gemaakt. Na de oorlog was er minder dan een derde van de bevolking van Warschau over. Het huidige Warschau bestaat uit de geheel herstelde prachtige oude binnenstad met zijn mooie kerken en paleizen en de nieuwe binnenstad, met moderne en Stalinistische architectuur. De stad een ideale bestemming voor een weekendje weg of een stedentrip van een week. Hoe lang je ook blijft, er is een ruime keuze aan hotels in Warschau.

Wat kun je er zien?

De oudste kerk van de stad is de Johanneskathedraal. In deze 14e-eeuwse gotische kerk werden eeuwenlang de heersers van het Mazovische hertogdom gekroond en begraven. In de 19e eeuw werd de kerk flink verbouwd, maar tijdens de restauratie in de jaren na de Tweede Wereldoorlog is de kerk in zijn oorspronkelijk staat teruggebracht. Vanwege zijn functie is de kerk al in de 16e eeuw verbonden via een gang met het nabij gelegen Koninklijk Paleis. Tegenover de Johanneskathedraal staat de Jezuïetenkerk. De Sint-Annakerk is misschien wel de mooiste kerk van Warschau. Het statige gebouw en de rijk versierde binnenkant doen bijna denken aan een klassieke tempel. Naast deze kerken kent de stad nog veel meer prachtige kerken zoals de Heilige Kruiskerk, de Alexanderkerk en de Kerk van de Heilige Drie-eenheid. Aan het slotplein in de oude stad ligt het Koninklijk Paleis van Warschau. Dit 15e-eeuwse kasteel dienden lange tijd als koninklijke residentie. In de loop der jaren is het meerdere keren ernstig beschadigd. In de jaren ’70 en ’80 werd het grondig gerenoveerd en werd zowel de buiten- als de binnenkant in zijn oude glorie hersteld. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister die je niet mag missen tijdens je citytrip. Królikarnia betekent in het Pools “konijnenstal”. Als je het paleis ziet zou je het niet zeggen, maar ooit diende het als konijnenfokkerij voor de koninklijke jacht. De konijnen hebben ondertussen plaatsgemaakt voor een museum geweid aan de Poolse kunstenaar Xawery Dunikowsky. In het Lazienki park ligt het Lazienkipaleis. Dit paleis hangt vol met schilderijen van internationale schilders als Rubens en Rembrandt.

Wat kun je er doen?

Het grootste en belangrijkste museum van Warschau is het Nationaal Museum. Hier vind je een grote collectie oudheidkundige kunst, maar ook een interessante collectie Poolse kunst en internationale meesters. Een gedeelte hiervan komt uit Hitlers collectie en is na de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen aan Polen geschonken. Het Muzeum Wojska Polskiego is een museum gewijd aan de militaire historie van Polen. Het Paleis van Cultuur en Wetenschap is volgens veel inwoners het lelijkste gebouw van Warschau. In het gebouw, dat door Stalin aan Polen werd geschonken, zijn verschillende tentoonstellingsruimten, theaters, musea en evenementenzalen. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Warschau. Warschau is een prachtige stad om te winkelen of een hapje te eten of te drinken. In de oude binnenstad vind je veel winkels. Belangrijke straten om te winkelen zijn Chmielna, Nowy Świat en Masrzalkowska. In de oude binnenstad kun je ook goed terecht voor een hapje of een drankje. Na het eten drinken Polen vaak nog een glaasje wodka in één van de vele cafétjes. Heb je nog wat energie over, dan kun je ook terecht in één van de vele discotheken van Warschau.


Citytrip Belgrado

Belgrado is een stad met een roerige geschiedenis. Sinds enkele jaren groeit de populariteit van de stad echter gestaag en bezoeken steeds meer mensen Belgrado voor een citytrip. De prachtige gebouwen, culturele festivals, boeiende musea en het sprankelende uitgaansleven hebben een ongekend aantrekkingskracht op toeristen uit heel de wereld. Een citytrip naar Belgrado is een gevarieerd en veelzijdig uitstapje naar een stad die je zeker zal verrassen. De stad ligt niet om de hoek, maar is prima te bezoeken voor een weekendje weg of een stedentrip van een week. Er is een ruime keuze aan hotels in Belgrado, waardoor zowel stelletjes, vriendengroepen als gezinnen prima terecht kunnen in deze stad. Op de website Citytripwijzer.be vindt je een overzicht van de beste aanbiedingen en last minite deals naar Belgrado!

Wat kun je er zien?

Belgrado kent veel bezienswaardigheden die zich uitstekend lenen op te bezoeken tijdens een citytrip of weekend weg in Belgrado. Belgrado heeft een rijke geschiedenis. Al voor de Romeinse tijd leefden er volken in de omgeving van de stad. Het citadel van Belgrado is van oorsprong een Romeins kasteel dat in de loop van de eeuwen steeds verder is ontwikkeld. Het enorme complex ligt op een heuvel vlakbij waar de rivieren Sava en de Donau bijeen komen. Tot in de 18e eeuw is er gebouwd aan het citadel. Binnenin het complex bevindt zich een fort, verschillende torens, een Romeinse bron en een Turks badhuis. De kerk van St Sava is de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Volgens de legende is de kerk gebouwd op de plek waar de heilige Sava begraven ligt. Stari Dvor, oftewel het oude paleis, is eind 19e eeuw gebouwd als koninklijke residentie. Tegenwoordig vergadert de gemeenteraad van Belgrado hier. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven door het paleis. Een citytrip aan Belgrado is niet compleet zonder een rondwandeling door de prachtige wijken van Belgrado. De wijk Skadarlija ligt in de oude binnenstad van Belgrado en wordt vanwege de vele kunstenaars die hier wonen ook wel vergeleken met de Parijse wijk Montmartre. In deze prachtige oude wijk vind je veel gezellige terrasjes en restaurantjes. De wijk Dedinje is één van de rijkste wijken van de stad. De statige gebouwen en villa’s worden veelal bezet door ambassades en luxe restaurants. Dedinje is een groene wijk met veel openbare parken. Zemun was jarenlang een aparte stad, maar in de loop van de 20e eeuw is het zijn onafhankelijkheid kwijtgeraakt en onderdeel geworden van Belgrado. De wijk heeft zijn eigen authentieke historische centrum. Langs de Donau vind je veel lekker restaurants.

Wat kun je er doen?

Belgrado heeft een aantal indrukwekkende musea die je niet mag missen tijden je citytrip. Het belangrijkste museum is het Nationaal Servisch Museum. De gigantische collectie bestaat uit de vele archeologische vondsten die in de loop der tijd zijn gedaan. Ook heeft het museum een imposante collectie Europese meesters en internationale kunst. Binnenin het citadel ligt het Militair Museum van Belgrado. Dit museum toont de geschiedenis van het leger in Servië vanaf de Romeinse periode tot de Joegoslavische oorlogen in de jaren ’90. Volgens de Britse krant The Times heeft Belgrado het beste uitgaansleven van Europa. Elk jaar komen vele jongeren vanuit omringende landen, maar ook vanuit de rest van Europa, voor een citytrip naar de Servische hoofdstad om te feesten. Door de hele stad kun je cafés en bars vinden, maar de beste uitgaansgelegenheden vind je langs de oevers van de Sava en Donau. Hier liggen vlotten in de water die zijn omgebouwd tot echt nachtclubs. Het schiereiland Ada Ciganlija is ook een populair plek om uit te gaan.


Citytrip Hamburg

De tweede stad van Duitsland is al zijn hele bestaan een eigenzinnige stad. De eerste sporen van de stad dateren uit de 9e eeuw, maar in de 12e eeuw krijgt het stadje een nieuwe impuls wanneer de graaf van Holstein Hamburg gebruikt om het nabijgelegen Lübeck de troef af te steken. Vanaf dat moment ontwikkelt Hamburg zich tot een grote haven die eigenhandig besluit een vrije stad te worden. Hamburg trekt zich van niemand wat aan en dat maakt de stad zo leuk voor een citytrip. Historische bouwwerken worden afgewisseld met moderne architectuur, meren en culturele instellingen. Het veelzijdige karakter van Hamburg maakt de stad een fijne bestemming voor een stedentrip van een week of een weekendje weg. Er is een ruime keuze aan hotels in Hamburg.

Wat kun je er zien?

Hamburg is zwaar beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niettemin vind je nog steeds prachtige historische bouwwerken in de oude stad. De toren van de St Nikolaikerk was met zijn 147 meter ooit de hoogste toren ter wereld. De kerk is helaas tijdens de bombardement verloren gegaan, maar de indrukwekkende toren is nog steeds te bezichtigen. De St Michielskerk is tegenwoordig de belangrijkste kerk van Hamburg en de toren wordt ook wel gebruikt als symbool voor de stad. Andere bijzondere kerken zijn de St Petruskerk, St Jakobikerk en de St Catharinakerk. Het Deutsches Schauspielhaus is het theater van Bern. Het indrukwekkende neobarokke gebouw dateert uit 1900. Er kunnen in totaal 1200 plaatsnemen in het theater en daarmee is het het grootste theater voor toneel in Duitsland. Het Thalia Theater uit 1912 is met 1000 zitplaatsen niet veel kleiner. Hamburg heeft een aantal interessante musea die een bezoek zeker waard zijn. In het Museum für Hamburgische Geschichte krijg je een beeld van de geschiedenis van de stad Hamburg vanaf zijn stichting rond 800 na Christus. De Kunsthalle in Hamburg is een imposant complex bestaande uit drie verschillende gebouwen. De omvangrijke collectie bestaat voornamelijk uit 19e-eeuwse kunst. Het Museum für Kunst und Gewerbe is gericht op kunst en toegepaste kunst. Muziekliefhebbers kunnen terecht in het Bramhs-museum, dat gewijd is aan de in Hamburg geboren componist. Hamburg heeft ook een aantal musea gericht op de scheepvaart, waaronder één van de grootste maritieme musea ter wereld en een Russische onderzeeboot.

Wat kun je er doen?

Hamburg is een echte waterstad. Niet alleen is de haven de belangrijkste van Duitsland, de stad heeft ook een gigantisch meer midden in de stad liggen. Het internationale maritieme museum van Hamburg is één van de grootste van Europa. Het museum is gevestigd in één van de monumentale pakhuizen in de wijk Speicherstadt. Het scheepvaartmuseum Museumhafen Oevelgönne ligt ook in het havengebied van Hamburg. Het is geen typisch museum, maar bestaat uit een collectie van meer dan twintig historische schepen. Dit museum is niet het enige scheepvaartmuseum in de stad. Iets verderop in de haven lig het U-bootmuseum, waar je een Russische onderzeeboot kunt bezichtigen. Hamburg is een levendige stad met veel uitgaansgelegenheden. Of je nou van muziek, theater, opera of ballet houdt, je hoeft je niet te vervelen tijdens je citytrip in Hamburg. Door het hele centrum van Hamburg zijn allerlei restaurantjes, van simpele eettentjes tot luxe restaurants. De typisch Duitse keuken bestaat voornamelijk uit schnitzels, worst en aardappelen. Het havengebied is een hippe uitgaanswijk waar je veel gezellige bars en clubs tegen komt. De beroemde Reeperbahn stond ooit bekend als een schimmige rosse buurt, maar tegenwoordig is het een veelzijdige straat met diverse uitgaansgelegenheden.


Citytrip Antwerpen

Antwerpen is de ideale citytrip voor mensen die willen genieten van een mooie stad, lekker eten of gezellig willen winkelen zonder ver van huis te gaan. Een citytrip naar Antwerpen is veelzijdig en verrassend. De imposante architectuur van de stad met zijn barokke gebouwen, de prachtige pleintjes en de fraaie schilderijen van Rubens maken deze stad aan de Schelde tot de ideale bestemming voor een dagje of een weekendje weg. In de vele restaurantjes en kroegjes kun je tot laat in de avond gezellig wat drinken. Natuurlijk is een bezoek aan de stad ook goed te combineren met een bezoek aan de dierentuin of een concert in het Sportpaleis. Mocht je ’s avonds liever niet meer de reis naar huis willen maken, dan is er ook een ruime keuze aan hotels in Antwerpen. Antwerpen is de ideale bestemming voor een weekendje weg of citytrip!

Wat kun je er zien?

Tijdens een citytrip Antwerpen is het mogelijk om veel verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Mocht je met de trein naar Antwerpen komen, dan word je meteen bij binnenkomst al meteen getrakteerd op één van de prachtigste gebouwen van Antwerpen, het centraal station. Dit gebouw uit het begin van de 20e eeuw is volgens velen het mooiste treinstation van Europa. In de oude historische binnenstad van Antwerpen vind je veel prachtige gebouwen, leuke winkeltjes en kleine cafétjes en restaurants. Middelpunt van de oude stad is de Grote Markt, welke omringd wordt door het stadhuis en imposante gildehuizen. In de oude stad staat ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze gotische kerk werd gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw en doet sinds 1961 weer officieel dienst als kathedraal. Het laatst is echt een aanrader tijdens je citytrip. Eeuwenlang bloeide de kunst weeldig in Antwerpen. De stad heeft vele beroemde schilders zoals Rubens en Breughel voortgebracht. Tegenwoordig kun je veel van deze schilderijen nog steeds in Antwerpen aanschouwen. Het bekendste museum is het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten. Momenteel wordt het gerenoveerd. Naar verwachting zal het eind 2018 weer openen. Een ander populair museum is het Rubenshuis. Dit museum zit gevestigd in de voormalige woning va de schilder en hangt vol met schilderijen en schetsen van zijn hand. Museum Mayer – Van de Bergh staat bekend om de vele schilderijen van de Antwerpse school en is zeker de moeite waard. In 2011 werd het Museum Aan de Stroom (MAS) geopend. Het museum ligt in de haven van Antwerpen en de collectie beslaat dan ook voornamelijk de scheepvaart en de haven.

Wat kun je er doen?

Naast de vele musea en prachtige gebouwen, zijn er ook vele andere attracties in de stad die je niet over mag slaan, zoals de haven en de dierentuin. Opvallende blikvanger van de haven is het MAS. Vanuit het hoge gebouw, dat ook na toegankelijk is nadat het museum is gesloten, heb je een indrukwekkend panorama over de stad. Een andere beroemde attractie is Antwerpen zoo. De dierentuin, die vlak naast het centraal station ligt, is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Niet alleen de vele dieren zijn de moeite waard, maar ook de prachtige gebouwen en parkachtige inrichting van de dierentuin. Antwerpen is niet alleen een stad van cultuur, het is ook een ideale stad om te winkelen tijdens je citytrip. Er zijn veel mensen die bewust een citytrip naar Antwerpen boeken om te gaan winkelen. De grootste winkelstraten zijn de Meir, de aanliggende Stadsfeestzaal en de Keyserlei. In deze straten vind je veel grote bekende merken. Ben je op zoek naar wat kleinere boetiekjes, dan kun je het beste naar de oude stad gaan waar je veel winkeltjes rondom de Grote markt treft. Antwerpen kent ook een Chinese wijk, waar je veel Chinese winkeltjes en supermarkten kunt vinden.


Citytrip Boekarest

Boekarest is een stad met een rijke geschiedenis. Nog niet zo lang geleden werd deze stad het “Parijs van het Oosten” genoemd. De tijd heeft echter niet stil gestaan en oorlog, natuurgeweld en een dictatuur hebben zijn tol geëist. Vandaag de dag wordt Boekarest echter weer gewaardeerd om zijn bezienswaardigheden en rijke cultuur. Steeds meer mensen ontdekken de stad als bestemming voor een citytrip. Niet alleen vanwege zijn geschiedenis, maar ook vanwege de prachtige musea, de heerlijke restaurants en het uitbundige uitgaansleven. De stad is een ideale bestemming voor een weekendje weg, maar ook als je langer blijft hoef je je beslist niet te vervelen. De stad is de afgelopen jaren een populaire vakantiebestemming geworden en er is dan ook een ruimte keuze aan hotels in Boekarest.

Wat kun je er zien?

Ondanks de vele rampen waarmee de stad in het verleden te maken heeft gehad, is Boekarest nog steeds een prachtige stad met mooie bezienswaardigheden. Curtea Veche, oftewel het Oude Koninklijk Hof, zijn de overblijfselen van het paleis dat in de 15e eeuw door vorst Vlad Tepes, bijgenaamd Dracula, werd gebouwd. Tegenover Curtea Veche vind je Hanul lui Manuc, het oudste hotel van Boerkarest. Vandaag de dag wordt het gebouw nog steeds als hotel gebruik. Het Roemeense Parlementspaleis is misschien niet het mooiste gebouw van Boekarest, het is wel groot. Met zijn 270 bij 240 meter is dit paleis het grootste gebouw van Europa. Boekarest heeft zowel een nationaal, een stedelijk en een openlucht museum. Het Nationale Kunst  Museum van Roemenië, gelegen in een voormalig koninklijk paleis aan het Plein van de Revolutie, heeft een imposante collectie die bestaat uit zowel Roemeense als Europese kunst, met werken van o.a. Rembrandt, Rubens, El Greco, Tintoretto. Het is niet verwonderlijk dat het Muzeul Satului, het openlucht museum van Boekarest, ooit genomineerd is als beste museum van Europa. Dit museum staat vol met allerlei boerderijtjes, kerkjes en andere gebouwen van het Roemeense platteland van de 17e tot en met de 19e eeuw. Een echte aanrader!

Wat kun je er doen?

De stad Boekarest is een groene stad met prachtige parken. Het grootste park in het centrum van de stad is Cişmigiupark. In het midden van het park ligt een meer waar je roeiboten kunt huren. In het park zelf staan verschillende standbeelden van Roemeense schrijvers en een monument voor de Franse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld in Roemenië. Het Herăstrăupark ligt in het noordwesten van Boekarest. Net als in het Cişmigiupark, heb je ook hier een groot meer. In dit park vind je ook het openlucht museum Muzeul Satului. De Botanische tuin van Boekarest is de grootste van het land en zeker het bezoeken waard! Het bruisende nachtleven van Boekarest is de afgelopen massaal door toeristen ontdekt. Van clubs tot casino’s, je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het wel vinden in deze stad. Geen wonder dat Boekarest zo’n populaire citytrip is. Eén van de bekendste uitgaansgelegenheden van de stad is Kulturhaus. Dit is niet alleen een club, maar ook een concertzaal en expositieruimte. De prijzen in het Kulturhaus liggen laag en er komen dan ook voornamelijk jongeren en studenten. Typische clubs in Boekarest zijn Cuba, Bamboo, Control Club en Cristal Club. Naast de vele clubs kent de stad ook veel gezellige bars en pubs. Sommige bars zijn geheel op wijn gericht, zoals Dionysos Wine Bar, maar in de meeste bars schenkt men ook verschillende soorten bier. Bekende bars zijn Berestroika, NOMAD Skybar en The Londoner.

Plaats een reactie