Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Doorlopende Reisverzekering

Deze verzekering is voor mensen die vaker per jaar op vakantie gaan en hierbij goed verzekerd willen zijn tegen de meest voorkomende risico’s die de reis met zich meebrengt. In tegenstelling tot de kortlopende reisverzekering ben je ten alle tijden verzekerd, ook bij een dagje uit. Dit kent vele voordelen ten opzichte van een korte eenmalige verzekering. Je hoeft er het hele jaar niet meer naar om te kijken. Als je kiest voor een doorlopende reisverzekering kan je dus rustig een aantal keren per jaar naar het buitenland. Je zult dan verzekerd zijn tegen de grootste reisrisico’s.

Dekkingen van verzekeraars

Over het algemeen zijn bij alle aanbieders van deze reisverzekering de bagage, hulp bij ongeval of verlies van belangrijke documenten gedekt. Sommige aanbieders geven je een standaard extra dekking zoals bijvoorbeeld wintersport vakanties of onderwatersport in het buitenland. Echter, dit is niet altijd het geval. De doorlopende reisverzekering kan je afsluiten voor Europa- of Werelddekking. De meeste aanbieders dekken echter geen schade bij binnenlandse daguitstappen. Indien je de standaard verzekering te weinig vindt en liever ook een annuleringsverzekering of de medische kosten verzekerd wilt hebben, dan kan je jezelf hiervoor extra verzekeren. Kijk dus ook rustig naar de aanvullende reisverzekeringen.

Vergelijk verzekeringsmaatschappijen

Ga je maar een keer per jaar op vakantie, dan kies je misschien beter voor de kortlopende reisverzekering. Maar ga je vaker naar het buitenland, ook voor daguitstappen of weekenden, dan is een doorlopende reisverzekering meer geschikt en vaak goedkoper. Vergeet daarom zeker niet de verschillende aanbieders van doorlopende reisverzekeringen te vergelijken. Dek jezelf in tegen de nodige risico’s en geniet van een zorgeloze vakantie. Het is heel belangrijk dat je voordat je op vakantie gaat, je dekking goed controleert. Indien je nog geen doorlopende reisverzekering hebt raden we je aan goed te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. De dekking en de prijs van de polis kan nogal verschillen.


Wanneer sluit je deze vakantieverzekering af?

Ga je regelmatig op vakantie naar het buitenland? Misschien ben je van plan een stage of vrijwilligerswerk te gaan doen in een ver land? Dan ben je het best af met een doorlopende reisverzekering, al dan niet met een aanvullende verzekering. De meeste reisverzekeringen bieden een redelijk uitgebreide dekking bij diefstal, schade, ongeval, overlijden of andere risico’s die vaak voorkomen tijdens je vakantie. Maar dit geldt ook voor de kortlopende reisverzekering. Deze is gunstig wanneer je maar een of misschien twee keer per jaar van plan bent op vakantie te gaan. Het is wel belangrijk dat je de verschillende aanbieders van de reisverzekering gaat vergelijken. Er kunnen nogal wat verschillen tussen zitten. Niet alleen als het over de dekking gaat, maar ook over de prijs van de polis.

Geldt de dekking van de doorlopende reisverzekering ook voor Nederland?

De dekking geldt enkel als de reis naar het buitenland over het Nederlands grondgebied gaat. Wel kan de dekking gelden wanneer je een Nederlandse vakantie houdt, je dient dan een bewijs te overleggen van overnachtingen. Dit geldt echter niet voor vaste staanplaatsen e.d.

Ik ga op zakenreis, geldt de dekking van de doorlopende reisverzekering dan ook?

Ja, de dekking loopt gewoon door bij bijvoorbeeld een zakenreis, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Houdt wel rekening met het feit dat de meeste aanbieders dan maar dekken tot 45 dagen.

Zijn kinderen onder de vijf jaar meeverzekerd?

Ja, wanneer je tijdens het afsluiten van de doorlopende reisverzekering de namen en geboortedatums doorgeeft van kinderen onder de vijf jaar zijn deze gratis meeverzekerd.

Ik vertrek vandaag onverwacht op vakantie, kan ik nog een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Dit kan bij verschillende aanbieders per telefoon, online of op kantoor. Je zal direct een bevestiging krijgen en vanaf dat moment verzekerd zijn.

Wanneer ik nu een standaard doorlopende reisverzekering afsluit, kan ik dan ten alle tijden een aanvullende verzekering aanvragen?

Dit kan prima. Je kan ten alle tijden je verzekering uitbreiden. Dit gaat vaak per mutatieformulier, contactpagina via het internet of gewoon telefonisch.

Annuleren: Wanneer ik moet annuleren tijdens de reis, krijg ik dan de volledige reissom terug?

Dit ligt aan het soort annuleringsverzekering je hebt. Heb je een standaard annuleringsverzekering, dan zal je de resterende vakantiedagen terug betaald krijgen. Heb je gekozen voor een alles-terug-dekking dus een uitgebreide doorlopende annuleringsverzekering, dan zal de volledige reissom worden vergoed.

Zijn gevaarlijke sporten meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering?

Bij de meeste reisverzekeringen zijn gevaarlijke sporten zoals bijvoorbeeld duiken, snorkelen, paardrijden, kajakken zijn meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering. Het is wel belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken. Sommigen bieden geen verzekering bij ski-ongevallen of letsel. Vechtsporten of snelheidssporten zijn over het algemeen nooit meeverzekerd.

Wanneer moet ik medische kosten meeverzekeren?

Wanneer je enkel een basisverzekering hebt bij een zorgverzekeraar is het verstandig medische kosten mee te verzekeren. Heb je een uitgebreide zorgverzekering dan is het meestal niet nodig. Lees hiervoor zeker de voorwaarden.

Ik ga op vakantie binnen Europa, voor welke landen geldt mijn verzekering?

Niet enkel de Europese landen vallen onder de Europa-dekking. Je bent bijvoorbeeld ook verzekerd in bepaalde niet-Europese landen. Denk dan aan de Canarische Eilanden, Algerije, Israël, Libanon, Marokko, Tunesië, Libië, Egypte, de Azoren en geheel Turkije. Eveneens geldt de verzekering tijdens de reizen over zee tussen deze verschillende gebieden. Rusland, Wit-Rusland en Oeral zijn bij bijna alle doorlopende reisverzekeringen ook meeverzekerd.