Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Kortlopende Reisverzekering

Wanneer u maar één of twee keer per jaar op voor een korte periode op vakantie gaat, is een kortlopende ofwel tijdelijke reisverzekering in de meeste gevallen de beste keuze. Als grens wordt vaak 21 dagen gesteld. U betaalt bij de kortlopende reisverzekering een premie per dag dat u op vakantie bent.

Wanneer een kortlopende reisverzekering afsluiten?
Vaak kunt u tijdens het boekingsproces van de reis direct een kortlopende reisverzekering afsluiten, maar het is ook mogelijk om deze bij een andere aanbieder af te sluiten. Het is zelfs nog mogelijk om op de dag dat u op reis gaat telefonisch of via internet een reisverzekering af te sluiten. Het is aan te raden om de dekkingen van de verschillende kortlopende reisverzekeringen te vergelijken en te kijken welke de beste dekking geeft voor uw reis. Bekijk daarnaast welke aanvullende dekkingen u nodig hebt, zoals een wintersportdekking of een dekking voor zakelijke reizen.

10 voordelen van een kortlopende reisverzekering

 1. Met een kortlopende reisverzekering kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week de alarmcentrale van de verzekeraar bellen.
 2. Deskundige medewerkers helpen je op afstand met bijvoorbeeld het kiezen van het beste ziekenhuis in de regio.
 3. Zonder een kortlopende reisverzekering worden onverhoopte torenhoge zorgkosten vergoed tot het marktconforme Nederlandse tarief.
 4. Als een behandeling in het buitenland € 1000,- kost en in Nederland maar € 400,- dan moet je € 600,- zelf betalen.
 5. Met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering worden deze kosten 100% vergoed door de verzekeraar.
 6. Schade bij verlies en diefstal wordt na het invullen van een schade aangifteformulier zo snel mogelijk uitgekeerd.
 7. Houd hierbij rekening met ongeveer 10 werkdagen. Deze heeft de verzekeraar nodig om de schade te beoordelen en af te handelen.
 8. Kinderen tot en met 4 jaar zijn bij de meeste verzekeraars gratis meeverzekerd voor dezelfde risico’s als die van de hoofdverzekerde.
 9. Wintersport en andere bijzondere sporten kun je eenvoudig meeverzekeren bij een kortlopende reisverzekering afsluiten.
 10. Contant geld kun je meeverzekeren tot een maximaal bedrag van € 500,-.

Sluit je direct een annuleringsverzekering af?
Dan betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar 1 keer een verzekering af te sluiten. Met een annuleringsverzekering ben je voor en tijdens je reis verzekerd mocht je deze onverhoopt vroegtijdig moeten afbreken. Een kortlopende reisverzekering afsluiten doe je voor de bestemming Europa of Wereldwijd. Dit is niet alleen afhankelijk van jouw eindbestemming maar ook voor de reis ernaartoe. Bezoek je andere landen voordat je op de eindbestemming aankomt? Dan is de juiste dekking voor deze landen ook van belang. Een doorlopende reisverzekering afsluiten kan al voordeliger zijn als je 14 dagen per jaar op vakantie gaat met je gezin en kinderen.

Wat kun je allemaal kortlopend verzekeren?

 • Buitengewone kosten of onvoorziene kosten ✓
 • Bagage ✓
 • Medische kosten ✓
 • Annulering ✓
 • Autopechhulp ✓
 • Vervangend vervoer of verblijf ✓
 • Bijzondere sporten ✓
 • Ongevallen ✓
 • Geld ✓
 • Rechtsbijstand ✓

Wanneer kies ik voor een korte verzekeringspolis?
Een kortlopende polis afsluiten doe je voor één reis. Het is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangs- en einddatum. Je bent verzekerd vanaf het vertrek van huis tot aan terugkomst. Een doorlopende polis kan al voordeliger zijn als je 14 dagen per jaar op vakantie gaat met je gezin. Je bent op iedere vakantie verzekerd. Ook tijdens een onverwachts weekendje weg ben je verzekerd.

Tarieven vergelijken
Gaat u langer dan 2 à 3 weken per jaar op vakantie, dan is het verstandig om een kortlopende reisverzekering te vergelijken met een doorlopende reisverzekering. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u na een keer afsluiten meteen klaar bent. Gaat u op vakantie of een weekendje weg en er gebeurt wat, dan weet u dat u van uw reisverzekering op aan kunt. Dat is een veilig gevoel en geeft u meer ruimte om te genieten van de voorpret, in plaats van saaie verzekeringen regelen.