Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Strandvakantie

Ben jij gek op een mooie vakantie naar het strand? Dan moet je zeker deze pagina even goed bestuderen. Hieronder beschrijven we namelijk een aantal populaire stranden in Europa. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een wereldwijde bestemming zoals de Malediven, Dominicaanse republiek of Indonesië.

Strandvakantie Spanje

Voor zonaanbidders is Spanje de hemel op aarde. Watersporters kunnen zich in Spanje meer dan uitleven. De kusten zijn bezaaid met prachtige zandstranden en het weer is ’s zomers gegarandeerd goed. Sterker nog, de stranden bij Barcelona en aan de Zuidkust, zijn het hele jaar in trek. Net als de tropische Canarische eilanden. Bovendien is het zeewater kraakhelder. In combinatie met palmbomen op de boulevards, ontstaat vanzelf een tropisch vakantiegevoel. Spanje heeft vele duizenden kilometers kustlijn en de Spaanse stranden zijn in heel Europa beroemd. Er zijn verschillende soorten stranden en de mogelijkheden voor watersporten zijn zeer talrijk.

Strandvakantie Turkije

Zon is er in overvloed een groot deel van het jaar. In het vroege voor- en late najaar kunt u aan de zuidkust nog steeds genieten van de zon. Aan de populaire zuid- en westkust ontdekt u talloze badplaatsen, elk met een eigen charme. Er zijn grote badplaatsen met alle mogelijke voorzieningen en gezellige kleine badplaatsen. Overigens heeft niet elke badplaats een eigen zandstrand. De meeste zandstranden liggen aan de zuidkust. Sommige hotels hebben een privé strand. De Zwarte-Zeekust wordt vooral bezocht door Turkse vakantiegangers.

De internationale organisatie Blue Flag controleert jaarlijks de Turkse stranden. Stranden die het ecolabel Blue Flag mogen dragen, zijn in ieder geval schoon en veilig om te zwemmen. Ruim honderd stranden voldoen aan de 27 criteria. Met een aantal van de beste zandstranden en het helderste water in Europa, is Turkije niet alleen een vakantiebestemming van wereldklasse, het biedt ook de beste mogelijkheden voor watersporten zoals zeilen, scuba-duiken, windsurfen en snorkelen.

Strandvakantie Italië

Badplaatsen als Rimini en Alassio lopen ’s zomers vol met zon- en strandaanbidders. Logisch, want de zon schijnt er gegarandeerd en de zandstranden zijn er prima. Toch is Italië geen strandvakantieland, zoals Spanje. Grote stukken kust zijn gewoonweg te rotsachtig om er een handdoek te kunnen uitspreiden. Een stadje als Ventimiglia (aan de Riviera) trekt wel veel badgasten, maar het ‘strand’ bestaat er uit gladde keien. Wie voor een luie strandvakantie gaat, zal zich beter thuis voelen rondom Rimini. Daar vindt u fijne zandstranden naar ‘Spaans’ model.

Een ideale plek om zon en cultuur met elkaar te verbinden is Ostia, het Zandvoort van Rome. Niet alleen bent u – per trein – snel in het centrum van Rome, ook hebt u de indrukwekkende opgravingen van oude Romeinse havenstad Ostia Antica onder handbereik. De hedendaagse Romeinen komen er ook graag, vanwege het uitgebreide zandstrand. Ook aan de Toscaanse kust, is heen en weer pendelen tussen het strand en cultuur goed mogelijk. Vanuit Marina di Pisa bent u bijvoorbeeld in no time in Pisa, Lucca of (wat verder weg) Florence.

Strandvakantie Griekenland

De Griekse kustlijn is ruim 15.000 kilometer lang. Dus hoeft u niet bij een ander op schoot te kruipen. Er zijn lange zandstranden, er is kiezelstrand en u kunt ook van de rotsen in het azuurblauwe zeewater duiken. Er zijn stranden met alle faciliteiten voor toeristen en eenzame baaitjes en stranden voor hen die in de huid van Robinson Crusoe willen kruipen. Veel Griekse stranden worden zo schoon gehouden dat ze er het keurmerk Blue Flag in het zand kunnen steken. Griekenland heeft schitterende stranden, een perfect klimaat om van zon en zee te genieten en veel culturele bezienswaardigheden. Er zijn de bekende strandresorts maar ook volkomen verlaten stranden. Strandvakanties in Griekenland zullen iedereen bevallen.

Strandvakantie Frankrijk

Lekker naar het strand gaan is in Frankrijk geen probleem. Het land heeft een enorm lange kustlijn. De kustplaatsen langs het Kanaal liggen prettig dichtbij Nederland en er zijn kliffen te beklimmen. Dan is er de Atlantische kust. Het Bretonse gedeelte kent ruige stukken, maar ook intieme baaien en mooie zandstranden. De Zuid-Franse Atlantische kust is beroemd om de uitgestrekte zandstranden. Tot slot zijn er de populaire stranden van de Middellandse Zee. De Languedoc-Roussillon heeft mooie zandstranden terwijl de kusten van Côte Vermeillle en de Provence meer rotsachtig zijn.

Strandvakantie België

Belgen zoeken ’s zomers graag hun eigen kust op. Vrijwel de gehele 67 km tussen het Zwin in het noorden en de Westhoek in het zuiden bestaat uit zandstrand. Deze uitersten zijn tevens natuurgebied. Daartussen komt men voor het zand en de zon. Als die zich tenminste laat zien. Er zijn volop activiteiten in de badplaatsen voor minder mooie dagen. Van aquaria en casino’s tot strandzeilclubs, winkeldomeinen en overdekte zwembaden.