Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Brazilië

Een Westers land met een tropische inslag, zo kunnen we Brazilië het beste omschrijven. Het is het grootste land van Zuid-Amerika en is het op vijf na grootste land ter wereld dat is Brazilië. Op de eerste plaats is deze vakantiebestemming, Brazilië, natuurlijk bekend door het beroemde carnaval in Rio de Janeiro. Maar de rest van het jaar kunt u in Brazilië ook heel goed terecht voor zonvakanties op de prachtige zandstranden, die klinkende namen hebben zoals Copacabana en Ipanema. Of brengt u liever een bezoek aan één van de prachtige koloniale steden van Brazilië, die een bijzondere sfeer uitademen, tijdens een rondreis op vakantie?

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Brazilië is zandstranden, bruisende steden, maar ook ongerept regenwoud, historische kerken en arme sloppenwijken (favela’s) op de berghellingen tegen de steden aan. Het is een land vol passie en charme en u wordt er zeker door aangestoken.

Hoofdstad en taal Brazilië
De hoofdstad van Brazilië is Brasilia. Er wordt Portugees gesproken met een Braziliaans accent. Andere talen spreekt men weinig, een taalgids is daarom een aanrader.

Geografie en landschap
Brazilië is een langgerekt land en kent een afwisselend landschap. Deze vakantiebestemming is in vier stukken op te delen. Het hoogland van Brazilië in het noorden, wat voornamelijk uit tropisch regenwoud bestaat en in het zuiden overgaat in beboste savanne. Het droge gebied Sertão in het noordoosten, het Amazonebekken in het noorden en westen met het Amazonewoud en de Amazone rivier en de tropische kuststrook van circa 8.000 kilometer lang, waar de meeste steden aan liggen.

Inwoners:
De federale republiek Brazilië heeft ruim 186 miljoen inwoners. Hiermee heeft het de grootste bevolking van Zuid-Amerika. De inwoners zijn een mengelmoes van Europeanen, Afrikanen, Aziaten en de oorspronkelijke inwoners de Indianen. Ruim driekwart van de bevolking is katholiek. In Brazilië is de zomervakantie tussen december en februari. In deze periode, waarin ook nieuwjaar en carnaval vallen, is het er erg druk en dient u ruim van te voren uw vakantie te boeken.

Cultuur Brazilië
Hoewel de invloed van de Afrikaanse en Indiaanse cultuur zijn opgenomen in de Braziliaanse cultuur is deze erg westers. De Portugezen hebben duidelijk invloed gehad op de architectuur en in de gerechten en de muziek herkent u tijdens uw vakantie duidelijk Afrikaanse invloeden.
Brazilianen behoren tot het meest muzikale volk op aarde. Waar u ook komt tijdens uw reis, er zijn altijd mensen die muziek maken en zingen en dansen. Niet voor niets is het carnaval wereldwijd het meest bekende en is het qua omvang de enige in zijn soort. Met stip op nummer één qua nationale sport staat het voetbal. De meeste Brazilianen volgen het nationale elftal nauwlettend.

Klimaat Brazilië
Vanwege de grootte van Brazilië varieert het klimaat. Het grootste deel ligt echter in de tropen, waardoor het het hele jaar door warm is. Hoe verder men naar het zuiden gaat, hoe groter de temperatuurverschillen. In het zuiden is het van maart tot november droog en van december tot februari vochtig. De winter is in Brazilië van juni tot september, dan kan de temperatuur teruglopen tot 5°C in de nacht. Het regenwoud in Pantanal en de Amazone is het hele jaar door warm en vochtig. Een vakantiebezoek aan de Amazone brengt u het beste in juli of augustus en aan de Pantanal in de periode van april tot oktober. En ook in het tropische noordoosten is de temperatuur het hele jaar door tussen de 24°C en 28°C. Op de eilanden Fernando de Noronha voor de kust van Brazilië valt van april tot juli zeer regelmatig regen.

Praktische reisinformatie over jouw vakantie naar Brazilië

Valuta:
De munteenheid in Brazilië is de Braziliaanse Real (BRL). Creditcards worden overal geaccepteerd. Betaald u er mee in hotels, dan wordt er vaak commissie gerekend. Handiger is dan contact geld op te nemen bij de banken die overal aanwezig zijn. U kunt hier ook betalen met Amerikaanse dollars, biljetten moeten echter wel schoon, netjes en onbeschreven zijn.

Douane:
U heeft voor een vakantie naar Brazilië geen visum nodig als u niet langer dan drie maanden wenst te verblijven. Een geldig paspoort is wel vereist en moet nog minimaal zes maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn. Bij binnenkomst krijgt u een toeristenstempel voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Wenst u langer te blijven, dan kunt u vragen om een stempel voor maximaal 90 dagen.

Gezondheid:
Aangeraden vaccinaties: DTP, hepatitis A en buiktyfus bij een verblijf langer dan drie maanden. Bescherming tegen malaria is nodig wanneer u de Pantanal of de Amazone bezoekt. Leidingwater is niet drinkbaar, flessen water zijn overal te koop.

Vervoer:
Vanaf Nederland en België gaan rechtstreekse vluchten naar vakantiebestemming Brazilië. De reis duurt circa 10 uur. Ook het binnenlandse vliegnet is van hoog niveau en wordt veelvuldig gebruikt om de vaak lange afstanden af te leggen. Deze vluchten zijn vanaf huis al te regelen en bij meedere binnenlandse vluchten is een Airpass voordelig.

Daarnaast kunt u hier op rondreis goed met de bus reizen. Er zijn lange afstandsbussen (executivo) en normale bussen (convencional). De lange afstandsbussen zijn perfect georganiseerd, ze rijden volgens schema en zijn comfortabel, schoon en beschikken over airco en toilet. Busplaatsen dienen veelal vooraf gereserveerd te worden, aangezien ze maar enkele keren per dag rijden en snel vol zitten. De busstations worden goed bewaakt en op de perrons kunt u alleen komen met een geldig plaatsbewijs.

Ook de taxi is, vooral in de steden, een goede optie. Wel hebben deze vaak geen meter en hangt er op de achterruit een lijst met tarieven. Neemt u deze door met de chauffeur voordat de rit begint. Taxi’s vanaf het vliegveld en bij de grote hotels zijn doorgaans duurder. Ook zelf een auto huren is een goede optie. De grote verhuurbedrijven zijn ook hier vertegenwoordigd. Buiten de steden zijn de wegen rustig en doorgaans in redelijke staat. De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar.

Elektriciteit:
220V. Een adapter is nodig.

Belangrijkste bezienswaardigheden

Hoofdstad Brazilië – Brasilia
Hoofdstad Brazilië, BrasiliaSinds 1960 is de hoofdstad van Brazilië, Brasilia. Niet alleen om deze tot hoofdstad te benoemen, maar ook om de stad te maken. Was u namelijk vijf jaar eerder in de buurt geweest, had u niks anders dan zand en droogte aangetroffen, zelfs geen mensen. De planning van de hoofdstad gaat echter al terug tot de 18de eeuw, toen besloten was om de hoofdstad op een veiligere plek in het binnenland te stichten. Veilig van aanvallen over zee. Oorspronkelijk bedoeld als stad waar de overheid zich zou kunnen huisvesten, zijn er in de loop van de tijd zoveel mensen komen te wonen in de ‘satteliet steden’ om het centrum dat er op dit moment in totaal bijna 2 miljoen zijn. Oorspronkelijk was de planning dat dit er 500,000 zouden zijn.

Rio de Janeiro – Carnaval en meer
Eigenlijk is er maar één ding dat Rio de Janeiro internationaal op de kaart heeft gezet, namelijk het carnaval! Naast het grootste carnaval ter wereld, is het tevens een maatstaf geworden voor artistieke evenementen. De internationale bekendheid van het carnaval wordt duidelijk uit de half miljoen buitenlandse toeristen die opgaan in de massa gedurende het feest in Rio. Het feest dat vier dagen duurt, begint veertig dagen voor Pasen op zaterdag en eindigt op As woensdag. Het carnaval met al de daarbij gevierde excessen is als het ware een afscheid voor de onthouding gedurende de hier op volgende periode. Meer dan alleen een feest, is het carnaval eigenlijk een opsomming van de cultuur in Brazilië, om zo veel mogelijk van het leven te genieten.

Naast het carnaval is Rio de Janeiro ook nog eens een uitstekende vakantiebestemming voor de actieve eco toerist. Aan de rand van de stad vindt u namelijk de Pedra da Gávea, de rots die majestueus over de stad kijkt. Gelegen aan de rand van het nationale bos van Tijuca, het grootste stedelijke bos ter wereld, waar in de loop van de 19de eeuw alle heuvels ontbost waren. Vanwege de droogte in die tijd is besloten om de koffieplantages aan de kant te schuiven voor bebossing, waar u nu het resultaat van zult ervaren. De rots zelf wordt al sinds de 16de eeuw gebruikt als baken voor schepen die de stap wilde bereiken. Minstens even oud zijn de diverse mythes die de rots omringen. Van de begraafplaats van oude koningen tot een doorgangspoort naar de verloren stad Machu Pichu Om de top te bereiken is een goede conditie vereist voor de klim van 2 tot 3 uur. Eenmaal op de top zult u zeker beloond worden voor uw inzet, dankzij het uitzicht op de lagune waarin Rio de Janeiro ligt.

São Paulo – Een stad van formaat
De stad São Paulo is, ondanks dat het niet heel populair is onder toeristen, een stad waar u in Brazilië zeker niet aan voorbij mag gaan. Bestaand sinds 1554 is São Paulo pas in de 20ste eeuw gegroeid tot haar huidige formaat dankzij de infrastructuur die is aangelegd ten behoeve van de transport van koffie.

De enorme oppervlakte van de stad is soms wat bezoekers overdondert, maar de mentaliteit ‘de dag is er om te werken en de nacht om te feesten’ is het meemaken waard. Als vestigingsplaats voor vele internationale ondernemingen, bruist het van verschillende nationaliteiten.

Net zoals Central Park in New York dient als rustplek en hardloop gebied, bestaat er in São Paulo Ibirapuera Park. Naast de ruimte om aan de drukte van de stad te ontsnappen, zijn er in het park ook twee museums te vinden; het Afro Brasil museum en Museum of Modern Art waar u de Braziliaanse historie en kunst kan bewonderen.

Fortaleza – Populair in binnen en buitenland
Met meer dan 3 miljoen inwoners één van de grootste steden van Brazilië, heerlijke kreeft en witte zandstranden om overdag bij te komen van het actieve nachtleven, dat is Fortaleza in het kort. Aangezien de stad onder Brazilianen zelf erg populair is, vinden ook steeds meer niet-Braziliaanse toeristen hun weg naar de stad. Terwijl de naam u waarschijnlijk maar weinig bekend voorkomt uit onze vaderlandse geschiedenis, waren het de Nederlanders die in 1637 de eerste stap zetten tot de bouw van Fortaleza, met het stichten van Fort Schoonenborch. Na de Nederlanders waren het de Portugezen, waarna er rondom het fort diverse nederzettingen ontstonden die de stad Fortaleza vormden. Daarnaast hielpen de droogte in het binnenland en de groeiende commercie om de stad te maken tot de wereldstad die het vandaag de dag is.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Brazilië?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €659,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1285,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2636,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1186,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Pernambuco
Rio Grande Do Norte
Ceara
Rio De Janeiro
Bahia

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië. Er wonen circa 186 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Brasilia (BSB), Rio De Janeiro (RIO), Fortaleza (FOR) kost circa 11,5 uur. De Braziliaanse mensen communiceren hier veelal in het Portugees. Om te bellen gebruik je het landnummer +55. Ze leven hier in de tijdzone UTC-03 (tijdverschil 3 tot 6 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Braziliaanse real (BRL). De netspanning is 110/220 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 7 september Onafhankelijkheidsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 10 februari 2025, 18 februari 2025 en 2 mei 2025.

De beste reistijd is december tot en met maart. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden celsius. De heetste periode is januari met 31 graden. De koudste maand is normaal gesproken juni met 30 graden. Dit land in Zuid-Amerika heeft een tropisch savanneklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Bonaire, Rusland en Ierland.