Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Rusland

Rusland is een arm land, maar wel een land met een enorme culturele rijkdom. Moskou en St. Petersburg zijn prachtige steden met heel veel historische gebouwen en bezienswaardigheden. Een land dat langzaam het communisme van zich afschudt, dus het is aan te raden om de invloeden hiervan nog te zien voordat ze verdwenen zijn!

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Hoofdstad en taal
De hoofdstad is Moskou en de taal die wordt gesproken is Russisch.

Geografie
Door de grootte van het land is het landschap gevarieerd. Het Europese deel is vrij vlak met wat heuvelachtige gebieden. Ten oosten van de Oeral liggen bossen en steppen. De Siberische hoogvlakte ligt centraal en in het zuiden vormen bergketens de natuurlijke grens met andere landen. De hoogste berg van Europa, De Elbroes (5642 meter), ligt in de Kaukasus.

Inwoners
Rusland is een federale republiek met een inwonersaantal van zo’n 143 miljoen mensen. De Russisch-orthodoxe kerk heeft de meeste aanhangers onder de bevolking, iets meer dan de helft. Hoewel het land een groot aantal religies heeft, is het overwegend atheïstisch.

Cultuur
Rusland heeft een schat aan cultuur en geschiedenis. Met name schrijvers en componisten spelen hierin een grote rol. Bekende schrijvers zijn bijvoorbeeld Tolstoj, Dostojevski, Poesjkin, Gogol en Toergenjev. En Rusland heeft een aantal grootheden in de klassieke muziek voortgebracht: Tchaikovsky, Rachmaninov, Stravinsky en Sjostakovich. Nog steeds worden er grote festivals georganiseerd ter ere van deze componisten. In St. Petersburg staat de Hermitage, een fantastisch museum dat een enorme collectie heeft van zo’n drie miljoen kunstobjecten. Van de prehistorie tot nu.

Klimaat
Rusland heeft een landklimaat, met warme zomers en koude, heel koude winters. Met temperaturen van tientallen graden onder nul. In noord-oost Siberië kan de temperatuur in de winter soms wel dalen naar -65 °C. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar ook de natste.

Praktische informatie over reizen naar Rusland

Valuta
De Russische Roebel is de munteenheid van Rusland. Creditcards worden in de grotere steden geaccepteerd. Pinnen is alleen mogelijk in de grotere steden. Het inwisselen van Traveller cheques is niet mogelijk.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort en een visum zijn vereist. Het paspoort moet minimaal nog een half jaar geldig zijn. Ook moet men in het bezit zijn van een uitnodiging; deze kan zowel privé, zakelijk of toeristisch zijn.

Gezondheid
Vaccinaties zijn benodigd tegen DTP en hepatitis A.

Vervoer
De vlucht naar Moskou duurt ruim drie uur. De reis kan ook per trein of auto, al betekent dat wel een lange reisduur. Met de boot kan ook, van Rostock (noordoosten van Duitsland) naar St. Petersburg. Openbaar vervoer binnen de steden is goedkoop en uitgebreid. Met de auto door Rusland betekent op tijd tanken! Er zijn niet veel benzinestations langs de weg.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Rusland?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €274,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €534,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €1096,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €493,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Sint Petersburg Federale Stad
Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland. Er wonen circa 150 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Moskou (MOW), St Petersburg (LED), Vladivostok (VVO) kost circa 3,5 uur. De Russische mensen communiceren hier veelal in het Russisch. Om te bellen gebruik je het landnummer +7. Ze leven hier in de tijdzone UTC+03 (tijdverschil 1 tot 11 uur later). Je kunt hier betalen met de Russische roebel (RUB). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is neutraal, wisselend positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 12 juni Onafhankelijksdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 1 februari 2024, 25 april 2024 en 14 september 2024.

De beste reistijd is mei t/m augustus. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 10 graden celsius. De heetste periode is juli met 32 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met -3 graden. Dit land in Europa heeft een landklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Laos, Verenigde Staten en Sri Lanka.