Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Mauritius

Eerst ontdekt door Arabische zeevaarders is Mauritius van enkel een dicht bebost eiland een metamorfose ondergaan tot unieke vakantiebestemming. Met een hoofdsnelweg van noord naar zuid, en goed geplaveide subwegen kunt in een huurauto uw eigen rondreis over Mauritius uitstippelen. Parelwitte stranden, schitterende baaien, tropische regenwouden, rivieren en watervallen: Mauritius. Dit eiland in de Indische Oceaan biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke strand- of duikvakantie. Ontspannen en tropisch zijn de sleutelwoorden voor Mauritius! Port Louis is de hoofdstad en Engels is de officiële landstaal.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Klimaat Mauritius
Mauritius heeft wat betreft vakantiebestemming een heerlijk, tropisch zeeklimaat. Van januari tot april is de temperatuur het hoogst.

Cultuur
Sinds de ontdekking van het eiland in de 16e eeuw hebben allerlei bevolkingsgroepen met verschillende etnische achtergrond zich hier gevestigd. Mauritius is dan ook een echte smeltkroes van Indiërs, Chinezen, Creolen, Afrikanen, Europeanen en Malagassiërs. Allemaal in goede harmonie met elkaar en elke groep is trouw aan zijn eigen afkomst, én met respect voor elkaars tradities.

Geografie en Landschap
Centraal op het eiland ligt een plateau van ruim 600 meter hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente, op zich al een bezienswaardigheid. In het binnenland ligt een aantal meren, rivieren en watervallen. Bijna het hele eiland is omgeven door koraalrif, en dat maakt het eiland een geliefde duiklocatie voor vakantiegangers.

Inwoners
Mauritius is een republiek met ruim 1,2 miljoen inwoners. De religies op dit eiland zijn het hindoeïsme, het christendom en de islam.

Praktische reisinformatie over jouw reis naar Mauritius

Valuta
De munteenheid is de Mauritaanse Roepie. Wisselen kan bij banken en wisselkantoren. Er zijn restricties voor in- en uitvoer van valuta : het invoeren van lokale valuta is beperkt tot een bedrag van MRs700. Het invoeren van vreemde valuta is onbeperkt, maar moet wel bij de douane worden aangegeven. Het uitvoeren van lokale valuta is beperkt tot een bedrag van MRs350 en het uitvoeren van vreemde valuta is beperkt tot het bedrag dat bij de douane is aangegeven (bij binnenkomst van Mauritius). Op veel plaatsen kan worden betaald met een creditcard en zijn er ook geldautomaten.

Douane
Een geldig Nederlads paspoort is vereist voor uw vakantie naar bestemming Mauritius. Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Mauritius. Visum aanvragen Mauritius.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties zijn DTP, hepatitis A en malariapreventie. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
De vliegreis met bestemming Mauritius duurt zo’n 13 uur. Reizen op het eiland kan prima per bus. Deze bussen zijn van goede kwaliteit en rijden naar alle delen van het eiland. Een auto huren kan natuurlijk ook. Houd er wel rekening mee dat er links wordt gereden.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Mauritius?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €967,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1886,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €3868,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1740,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Riviere Du Rempart District
Black River District
Savanne District
Pamplemousses District
Flacq District
Grand Port District

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. Er wonen circa 1,2 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Mauritius (MRU) kost circa 12,5 uur. De Mauritiaanse mensen communiceren hier veelal in het Engels. Om te bellen gebruik je het landnummer +230. Ze leven hier in de tijdzone UTC+04 (tijdverschil 3 uur later). Je kunt hier betalen met de Mauritiaanse roepie (MUR). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 12 maart Onafhankelijkheidsdag, 15 augustus Maria Hemelvaart. Populaire dagen om te vertrekken zijn 10 september 2024, 10 augustus 2024 en 17 juli 2024.

De beste reistijd is juni t/m augustus. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 26 graden celsius. De heetste periode is januari met 30 graden. De koudste maand is normaal gesproken juli met 24 graden. Dit land in Afrika heeft een moessonklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Seychellen, Thailand en Marokko.