Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Een actieve zomervakantie in Gerlos

Een hotel boeken in Tirol indien je wenst te genieten van een actieve zomervakantie in Oostenrijk is een goed idee. Tirol beslaat best een groot oppervlak en op deze site wensen we je wat te informeren omtrent bepaalde steden. Ook vestigen we extra aandacht op leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in de buurt. Gerlos ligt op een hoogte van 1.247 meter in het Gerlostal, een zijdal van het Zillertal. Gewoon in Mayrhofen de afslag nemen richting Gerlos en ongeveer 30 minuten later – na een lange klimmende weg gevolg te hebben – bereikt men deze stad.

Isskogelbahn

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er in het stadje zelf niet veel te beleven valt. Wat winkeltjes, restaurants en een hoop hotels merkt men op. Ook de kabellift siert het uitzicht. De Isskogelbahn brengt je naar een bergstation op 1900 meter. Dit is het startpunt van vele mooie wandelingen. Onder andere de Isskogel kan worden beklommen. Met een hoogte van 2264 meter en goede wandelpaden is het voor menig personen eerder een gemakkelijke klim. Uiteraard kan men daar de weg verderzetten richting hogere toppen en berghutten. Voor de rest is Gerlos en de omgeving een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Veel wandel- en fietsplezier valt er te beleven. In de omgeving kan men ook even afzakken richting Mayrhofen en Innsbruck. Een autovakantie impliceert uiteraard ook dat af en toe de wagen wordt gebruikt om de buurt te verkennen. De bochtige bergwegen berijden met de wagen is een activiteit op zich.

Mountainbiken

Met de mountainbike van Gerlos naar het bergstation Isskogel rijden kan perfect. 3u en 30 minuten neemt de rit in beslag en er dienen bijna 1100 hoogtemeters te worden overwonnen. Neem het van ons aan: de klim is moordend voor personen met een redelijke conditie.

Hohe Tauern
Gerlos grenst aan het Nationaalpark ‘Hohe Tauern’. Prachtige berglandschappen sieren het uitzicht en wandelaars komen aan hun trekken. In één van de vele berghutten kan men energiepijlen aanvullen door het nuttigen van een Oostenrijkse Apfelstrudel.

Bekend om de wintersport

Ook even vermelden dat Gerlos in Nederland een populair wintersportoord is. Het grenst vlak aan het skigebied ‘Zillertal Arena’. Niet enkel en alleen het feit dat men hier gemakkelijk toegang heeft tot de skipistes, maar zeker ook de Nederlandse apres ski maken het tot een populair oord. Dus of we nu spreken over een winter- of zomervakantie, altijd merkt men op dat Gerlos en omgeving een ideale locatie is.

Plaats een reactie