Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

De beroemde Hintertux gletsjer

In de gemeente Tux, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, kan men Hintertux opmerken. In deze kleine gemeente wonen nog geen 200 mensen, maar men kan er wel een hoop hotels en appartementen opmerken. De belangrijkste bezienswaardigheid is dan ook de Hintertux gletsjer. Ook tijdens de zomervakantie kan men hier perfect aan wintersport doen. Verder is het voor de actieve reiziger een goede bestemming. Wandelaars en mountainbikers komen hier zeker aan hun trekken. In het stadje merkt men een centrale parkeerplaats op (aan de kabelbaan). Daar is het mogelijk om tal van wandelingen te starten. Een klim richting het Tuxerjochhaus is iets wat wij zeker aanraden. In deze berghut geniet men van een prachtig zicht op de bergen – en dus ook op de gletsjer. Verder kan men hier rondwandelingen starten. Voor ieder is er wel wat wils: van heus klauterwerk tot simpele panoramawandelingen.

Ligging van Hintertux

De plaats ligt niet echt ver van Finkenberg (839 meter hoogte). Ongeveer een kwartiertje rijden met de wagen en men komt aan in Hintertux. Deze stad ligt op een hoogte van 1500 meter en het spreekt dan ook dat de weg niet vlak is. Qua eventuele uitstappen neem je best even een kijkje op de pagina van Finkenberg. De steden liggen namelijk niet ver van elkaar en aangezien men tijdens een autovakantie steeds over een wagen kan beschikken, is het maken van uitstapjes kinderspel. Wat autorijden en een nieuwe bestemming werd bereikt. Onder meer Gerlos, Mayrhofen en Zell am Ziller liggen in de directe omgeving. Voldoende mogelijkheden om een grote week zomervakantie in Oostenrijk te vullen.

Ultieme rust
Deze plaats straalt absolute rust uit. Omgeven door hoge bergtoppen en geen doorgaand autoverkeer. De weg stopt namelijk in Hintertux en men moet een eindje terug indien men andere oorden wenst op te zoeken. In het kader van daguitstappen is het dan misschien beter om een iets centrale uitvalsbasis te kiezen. We willen echter geen afbreuk doen aan deze locatie. het mythische Hintertux is op zijn minst een bezoekje waard tijdens je autovakantie in Oostenrijk.

Plaats een reactie