Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Tips voor jouw reis naar Peking

Peking, ook genoemd Beijing, is de hoofdstad van China. Peking behoort tot een van de vier stadsprovincies van het land en is een van de historische hoofdsteden van China. Peking is het cultuur en onderwijs centrum van China. Ook toeristisch gezien is Peking een van de hoogtepunten van China. Met een inwonersaantal van meer dan 15 miljoen is het een van de grootste steden van China. Met onder andere de Chinese Muur, het Zomerpaleis, de Verboden Stad, en het Plein voor de Hemelse Vrede, beschikt Peking over een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden van China.

De stad met de fiets verkennen
Tijdens je vakantie in Peking, is het een aanrader om een fiets te huren en om zo de prachtige stad te verkennen. Breng zeker een bezoek aan de Chinese Muur wat een schitterende ervaring zal zijn. Hiernaast bevindt zich in Peking de Tempel van de Hemel, wat een schitterend monument is, opgenomen in de werelderfgoed lijst van de Unesco. De Miaovingtempel is ook een mooie attractie in de stad. Peking is rijk aan talloze kathedralen, tempels en zelfs moskeeën. Met het gezin kun je ook de dierentuin van Peking bezoeken of het Jingshan Park. Het Jingshan Park ligt ten noorden van de verboden stad en was vroeger een keizerlijke tuin. Je hebt hier tevens het hoogste paviljoen, het Wanchu Paviljoen, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de Verboden Stad.

Chinese muur
De Chinese Muur ligt in Peking en is een van de bekendste attracties ter wereld. Het is een verdedigingswal, met een lengte van bijna 6,3 kilometer lang. De muur is oorspronkelijk gebouwd ter verdediging tegen vijandelijke aanvallen. Een bezoek aan de Chinese Muur zal je een onvergetelijke ervaring opleveren. Mis het zeker niet.

Verboden Stad
De Verboden Stad in Peking was vroeger de plek van waaruit de keizers van de Qing en Ming Dynastie het rijk bestuurden. Het grote complex is ontworpen door een Vietnamese architect. Omgeven door een diepe gracht en een 10-meter hoge muur, is dit een unieke bezienswaardigheid met een indrukwekkende geschiedenis. Toeristen kunnen via de noordelijke en zuidelijke poort naar binnen. De symmetrie en harmonie van de stad zullen grote indruk bij je achterlaten.

Zomerpaleis
Het Zomerpaleis is een schitterend paleis in Peking, dat is opgenomen in de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Dit was oorspronkelijk het verblijf dan de keizers. Het Zomerpaleis is tegenwoordig een prachtig openbaar park, wat elk jaar druk wordt bezocht.

Plein van de Hemelse Vrede

Tot slot is het Plein van de Hemelse Vrede, wat ook wel het Tiananmen Plein wordt genoemd, een zeer indrukwekkende en interessante bezienswaardigheid. Allereerst omdat dit plein het grootste plein ter wereld is met een lengte van 880 meter en een breedte van 500 meter. Hier kunnen maar liefst een miljoen mensen bij elkaar komen. Ten tweede is de geschiedenis van het plein zeer indrukwekkend. Hier vond in 1989 een grote studentenprotest plaats, waaraan minstens een miljoen studenten aan deelnamen. Honderden studenten kwamen om het leven door het agressieve optreden van het leger.

.

Plaats een reactie