Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Tips voor jouw vakantie naar Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en ook de grootste stad van het land met meer dan 8 miljoen inwoners. Op deze pagina en de onderliggende pagina’s lees je alles over Bangkok en waar je op moet letten.

Aankomst in Bangkok

Meestal kom je aan op het vliegveld Suvarnabhumi International Airport, het internationale vliegveld van Bangkok.

Voor aankomst
In het vliegtuig naar Bangkok krijg je – net als wanneer je naar de Verenigde Staten reist – een immigratieformulier (Arrival Card en Departure Card) en een Douaneformulier. Hierop dien je je persoonlijke gegevens in te vullen. Op het douaneformulier (Customs Form) vul je vervolgens in dat je niets aan te geven hebt (“nothing to declare”), tenzij dat wel het geval is. De Arrival Card en Departure Card dien je goed te bewaren tijdens je verblijf in Thailand. Wanneer je weer terug reist naar Nederland moet je deze namelijk laten zien op het vliegveld.

Aankomst
Wanneer je op het vliegveld van Bangkok aankomt, zijn er meerdere manieren om naar je hotel te gaan. We raden je aan om op het vliegveld al geld te pinnen, zodat je dit niet direct in Bangkok zelf hoeft te doen. Een pinautomaat in Thailand heet (net als in het Engels) een ATM (Automatic Teller Machine). We raden je aan om meteen een flink bedrag te pinnen, zodat je de eerste paar dagen in Bangkok in ieder geval genoeg geld hebt. Uiteraard kun je later altijd nog in Bangkok zelf pinnen.

Vervoer
Als je in de aankomsthal aankomt, is er een kans dat er mensen op je af komen om je een taxi of een hotel aan te bieden. Een hotel heb je waarschijnlijk al geregeld, en de taxi’s die hier worden aangeboden zijn illegale taxi’s. Sla het aanbod beleefd af en loop door. De illegale taxi’s zijn niet geregistreerd en dus ben je niet verzekerd (net als de chauffeur). Er zijn gelukkig ook goede manieren om bij je hotel te komen.

  • Met de Airport Express-bus;
  • Met een gewone taxi (metertaxi);
  • Met het openbaar vervoer;

Als je erg moe bent van de lange reis raden wij je aan om een reguliere taxi te nemen. Deze hebben airconditioning en zijn bovendien niet duur.

Let op! Let goed op of de chauffeur de meter aanzet. Doet hij dit niet, dan is de kans dat hij je probeert beet te nemen door aan het einde van de rit een hoger bedrag te vragen. Wanneer de chauffeur de meter niet aan zet, zeg dan dat hij de meter aan moet doen. Meestal doen ze dit gewoon en is er verder niets aan de hand.
De teller in de taxi begint meestal rond de 30 of 40 bath. Dat is ongeveer drie euro. Meestal kun je voor die drie euro al een uur in de taxi zitten. Alleen eventuele tol moet je zelf bijbetalen.

Eten in Bangkok

Als je lekker wilt eten, ben je in Bangkok (en eigenlijk in heel Thailand) op de juiste plek. Het eten in Bangkok is niet alleen erg lekker, maar ook ontzettend goedkoop, omdat Thailand de grootste rijstproducent van Zuidoost-Azië is en veel groenten in Thailand zelf geproduceerd worden. Doordat ook specerijen in Thailand overal verbouwd worden, zijn de transportkosten voor het voedsel erg laag.

In Thailand eten mensen niet – zoals wij in Nederland – drie grote maaltijden per dag, maar liever de hele dag door kleinere maaltijden. Natuurlijk is het als toerist ook mogelijk om “gewoon” te gaan dineren bij een restaurant, maar ik zou toch zeker aanraden om de vele Food Courts, Night markets en kraampjes op straat uit te proberen. Voor het geld hoef je het zeker niet te laten!

Food stalls
Overal in Bangkok zul je op pleintjes een legio aan zogeheten food stalls (of street vendors) tegenkomen. Vaak zijn hier ook zitplekken aanwezig zodat je rustig kunt gaan zitten om te genieten van je eten en drinken. Meestal kun je met zijn tweeën voor (omgerekend) nog geen drie euro een prima hapje eten.

Night Market
Heel veel steden in Thailand, en dus ook Bangkok, hebben een of meerdere nightmarkets. Bij deze nightmarkets zie je niet alleen toeristen, maar ook Thaise mensen genieten van een hapje en een drankje. Ook hier kost het – voor onze begrippen – weer helemaal niets; voor nog geen drie euro kun je rustig met z’n tweeën gaan zitten eten en drinken.

Food courts
Food courts zijn eigenlijk een verzameling van food stalls, maar dan overdekt. Deze bevinden zich vaak in grote winkelcentra en/of warenhuizen. Het voordeel van een food court is dat je zeker weet dat alles hygiënisch is; hier is – in tegenstelling tot veel tentjes op straat – wel stromend water en elektriciteit aanwezig.

Bij iedere food court werkt betalen hetzelfde; je koopt een soort consumptiebonnen waarmee je vervolgens kunt betalen. Heb je een bon over? Deze kun je inruilen voor geld bij de kassa, maar ik zelf geef ze altijd weg aan iemand anders; voor mij is zo’n bedrag niets, terwijl die mensen er vaak een hele dag voor moeten werken.

Eethuizen in Bangkok
In iedere stad in Thailand heb je Thaise eethuizen. De meeste menukaarten bestaan uit gerechten met noedels, waarop soms tientallen variaties beschikbaar zijn.

Geen vlees
Als je vegetariër bent, hoef je je geen zorgen te maken. In tegenstelling tot de Nederlandse restaurants, hebben ze in Thailand enorm veel keuze voor mensen die geen vlees eten. Veel vlees-eters zullen ook kiezen voor een maaltijd zonder vlees, juist omdat die zo lekker zijn in Bangkok.

Restaurants
Ook heb je in Bangkok echte restaurants; deze zien er wat beter uit qua inrichting en zijn ook vaak wat duurder dan de hiervoor genoemde opties. Ze zijn weliswaar duurder, maar nog steeds ontzettend goedkoop vergeleken met Europa.

Plaats een reactie