Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Verenigde Staten

Amerikanen zijn zeer servicegericht. In restaurants en winkels merkt de toerist dit dagelijks. Misschien lijken ze wat oppervlakkig maar zowel in een werksituatie als op straat zijn Amerikanen zeer vriendelijk en behulpzaam. Ze zijn misschien wat shovinistisch, maar wie niet? Dat is vooral te merken tijdens de Fourth of July. De viering van Onafhankelijkheidsdag is overigens ook voor bezoekers van het land leuk om mee te maken. Families komen bij elkaar om te barbecuen of te picknicken in het park. Overdag vinden er militaire parades plaats. Tijdens het vuurwerk spelen typische patriottistische deuntjes: natuurlijk de ‘Star Spangled Banner’ in het bijzonder. De spectaculairste vuurwerkshow zijn te vinden in Washington D.C., Boston en New York. In Provo, Utah, wordt het grootste 4 juli-festival gehouden. Veel Amerikaanse grootheden hebben daar al opgetreden zoals de Beach Boys, Mandy Moore, The Osmonds en Lee Ann Womack.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Door het hele jaar heen heeft het land alles te bieden: metropolen, woestijn, bergen, stranden, verlaten of overvolle snelwegen, dichtbevolkte en dunbevolkte gebieden. Van oost naar west reizen (of andersom) is een absolute aanrader om de grote verschillen te kunnen proeven tussen het leven in New York of Los Angeles en het leven in Amerikaans niemandsland. De hoofdstad is Washington DC en er wordt Engels gesproken.

Geografie en Landschap
De Verenigde Staten omvatten het District Of Columbia en vijftig staten. Hiervan liggen er 49 op het vasteland en een (Hawaï) in de Stille Oceaan. In het landschap komen alle elementen wel voor zoals woestijnen, bergen, bossen, prairies en stranden. Meren, watervallen, woeste rivieren, alles is te zien en te ontdekken in de vele natuurparken!

Inwoners
Het is een federale Republiek met een inwonersaantal van driehonderdmiljoen mensen. Hiervan is ongeveer 80% christen.

Cultuur
De cultuur van Amerika is heel bijzonder en relatief nieuw. Enkele interessante aspecten van zijn Coca Cola, auto’s en highways, Amerikaans eten en countrymuziek. Het culturele erfgoed van de verschillende groepen kolonisten is wat vaak ‘typisch Amerikaans’ wordt genoemd. Helaas zijn de culturele overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners, de Indianen, te verwaarlozen.

Sportland nummer één
Meer dan in welke Westerse cultuur dan ook, speelt sport een hoofdrol in deze samenleving. Vooral in de educatieve wereld speelt sport in verhouding tot Europa een onevenredige rol. Waar de meeste landen één volkssport hebben (bijna altijd voetbal), heeft de V.S. er vier: basketbal, ijshockey, honkbal en American Football. Nationale motorsporten als Nascar en Indycar zijn in het binnenland ook mateloos populair. De beleving van sport gaat gepaard met veel meer show dan in Europa. Vooral het bezoeken van een ijshockey- of basketbalwedstrijd is daarom zeer aan te raden. Het showelement overtreft qua lengte het spelelement bij basketbal: wedstrijden duren 48 minuten, maar daarvoor zit de supporter ruim twee uur. Dit heeft te maken met de vele time-outs, waarin het publiek wordt vermaakt. Denk aan dansmariekes, acrobaten en willekeurige personen uit het publiek die voor een prijs vanaf de middellijn mogen gooien.

Klimaat
Er zijn in de Verenigde Staten extreme klimatologische verschillen. Van een poolklimaat in het noorden van Alaska tot een (sub)tropisch klimaat op Hawaï en in Florida. Ook de neerslag is niet gelijk verdeeld. Er zijn relatief natte gebieden, zoals het noordwesten en het zuidoosten. De zuidoostelijke staten bestaan daarentegen voor grote delen uit woestijn. Daarnaast heerst er in de Rocky Mountains een duidelijk hooggebergteklimaat.

Praktische informatie over jouw vakantie naar Amerika

Valuta
De munteenheid is de Amerikaanse Dollar. Er zijn veel geldautomaten en creditcards zijn vrijwel onmisbaar. Traveller cheques worden overal geaccepteerd.

Douane
Een geldig paspoort en een geldig retour- of doorreisticket. Een visum is nodig voor een verblijf langer dan 90 dagen. Bij binnenkomst moeten aan de immigratiedienst persoonsgegevens worden verstrekt en moet er een verklaring worden getekend. Hierin is opgenomen dat men nooit veroordeeld is, geen ernstige besmettelijke ziekte heeft, niet aan ernstige geestesziekte lijdt en niet naar werk zal zoeken.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig.

Vervoer
De vliegreis naar de Verenigde Staten duurt zon acht uur. Binnen Amerika is het reizen met de trein niet heel snel, maar het biedt wel gelegenheid om veel van het land te zien. De grootste busmaatschappij is Greyhound. Deze verbindingen komen in alle delen van de Verenigde Staten, zowel met toeristische tochten als verbindingen tussen de grote steden voor.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Verenigde Staten?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €543,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1060,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2174,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €978,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

New York
Florida
Nevada

Washington D.C. is de hoofdstad van Verenigde Staten. Er wonen circa 295 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Chicago (CHI), Los Angelos (LAX), Miami (MIA), New York (NYC) kost circa 8 uur. De Amerikaanse mensen communiceren hier veelal in het Engels en spaans. Om te bellen gebruik je het landnummer +1. Ze leven hier in de tijdzone UTC-04 (tijdverschil 6 tot 11 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de Amerikaanse dollar. De netspanning is 110 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 16 januari Martin Luther King Dag, 30 mei Herdenkingsdag, 4 juli Onafhankelijkheidsdag, 23 november Thanksgiving. Populaire dagen om te vertrekken zijn 16 september 2024, 7 november 2024 en 8 augustus 2024.

De beste reistijd is hele jaar door. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 17 graden celsius. De heetste periode is september met 24 graden. De koudste maand is normaal gesproken januari met 15 graden. Dit land in Noord-Amerika heeft een zeeklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Ierland, Finland en Brazilië.