Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Senegal

Senegal is een land in West-Afrika, in het westen grenst het aan de Atlantische Oceaan, in het noorden aan Mauritanië, in het oosten aan Mali en in het zuiden aan Guinee en Guinee-Bissau. Midden in Sengal ligt het kleine land Gambia. Ongeveer 500 kilometer uit de kust van Senegal ligt de kleine, uit tien eilanden bestaande archipel Kaapverdië. De belangrijkste grote steden in Senegal zijn: Dakar, wat tevens de hoofdstad is, Kaolack, Saint-Louis, Ziguinchor, Mbour, Touba en Tambacounda.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Hoofdstad en Taal Senegal
De hoofdstad van Senegal is Daker. Frans is de officiële taal van Senegal.
Verder zijn Wolof, Serer, Pulaar, Diola, Mande en Soninke ook officiële talen die worden gesproken in Senegal.

Geografie
Senegal is voornamelijk vlak en kent behalve in het zuidoosten, nauwelijks hoogteverschillen. Langs de kust van Senegal zijn er duinen en in het binnenland is er soms sprake van glooiingen maar deze zijn niet meer dan tientallen meters hoog. Alleen in het zuidoosten van het land zijn er heuvels tot 400 meter. Op het schiereiland Cap Vert, waar de stad Dakar ligt, staan twee uitgebluste vulkanen van ongeveer 100 meter.

Klimaat Senegal
Senegal ligt in de tropische klimaatzone in het overgangsgebied van de Sahara. Hoe hoger naar het noorden hoe korter de invloed van de regentijd en hoe minder intensiteit van de regen. Het noorden, midden en oosten van Senegal zijn erg droog, dor en kaal. Het is hier dan ook erg dunbevolkt en word voornamelijk bewoond door nomaden die met kuddes over de vlaktes trekken.
Het klimaat aan de kust is vrij mild, dit komt mede door invloed van zee. In de periode van juli tot oktober vallen er af en toe flink buien. Tijdens deze buien kan de luchtvochtigheidsgraag flink stijgen, dit is dus geen goeie periode om Senegal te bezoeken. Vanaf december tot aan mei/juni zijn de temperaturen langs de kust aangenaam, gemiddeld 22 graden. In januari, februari en maart kan er een sterke wind waaien welke veel zand meeneemt en onprettig aan kan voelen.
De beste maanden om Senegal te bezoeken zijn dan ook april en mei.

Praktische reisinformatie over jouw reis naar Senegal

Valuta
De munteenheid van Senegal is de Franc Communauté Financiere Africaine, ook wel de FrancCFA. Eurobiljetten zijn om te wisselen bij banken en de grotere hotels in de grotere steden. Creditcards (Visa en Mastercard) worden alleen in de grotere hotels geaccepteerd. Pinautomaten zijn allen te vinden in Dakar, het is dus verstandig om genoeg contant geld mee te nemen.

Douane
Een geldig Nederlands paspoort welke na terugkomst nog minimaal drie maanden geldig zijn. Een visum is niet nodig maar ze zijn dit wel aan het overwegen. Kijk voor meer visuminformatie op www.visumdienst.nl.

Gezondheid
Aangeraden vaccinaties zijn bilharzia, malaria, buiktyfus, cholera, dtp, gele koorts, hepatitis A en B. Drinkwater is in flessen te koop.
Kijk voor meer informatie ook op gezondopreis.nl

Vervoer
Van geregelde stadsbussen en taxi’s is eigenlijk alleen in de hoofdstad Dakar sprak. Wanneer u wilt rondreizen in Senegal raden wij u daarom aan om een auto te huren.


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Senegal?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €604,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €1178,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €2416,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1087,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

Region De Thies

Dakar is de hoofdstad van Senegal. Er wonen circa 11 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Dakar (DKR) kost circa 7,5 uur. De Senegalese mensen communiceren hier veelal in het Frans. Om te bellen gebruik je het landnummer +221. Ze leven hier in de tijdzone UTC+00 (tijdverschil 1 uur vroeger). Je kunt hier betalen met de CFA-frank (XOF). De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Nee. Het reguliere reisadvies is positief, maar wees waakzaam. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 4 april Onafhankelijkheidsdag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 28 oktober 2024, 8 april 2024 en 13 mei 2024.

De beste reistijd is december t/m februari. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden celsius. De heetste periode is oktober met 31 graden. De koudste maand is normaal gesproken april met 26 graden. Dit land in Afrika heeft een steppeklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Brazilië, Zuid-Afrika en Frankrijk.