Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Vliegvakantie Zuid Afrika

Iedereen kent de Zuid Afrika reizen met leeuwen en olifanten, maar er is zoveel meer te zien. In deze gebieden kunt een compleet ander ecosysteem bewonderen dan u gewend bent, vele verschillende vogelsoorten waarnemen en natuurlijk andere grote dieren waaronder verschillende antilopen, nijlpaarden en de bekende “The Big 5” (Olifanten, Buffels, Luipaarden, Neushoorns en Leeuwen. Steeds meer mensen in de wereld komen voor hun reizen naar Zuid Afrika. Tijdens een bezoek aan Zuid Afrika zal u een safari moeten hebben meegemaakt. Een paar dagen, week of maand leven in een reservaat zal u een onvergetelijke ervaring meegeven voor de rest van je leven.

vakantiediscounterBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendonEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizenLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunwebAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrijKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheckGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Waarom Zuid-Afrika?

Een groot voordeel aan Zuid-Afrika is dat, met uitzondering van Kaapstad, u weinig van massatoerisme zult merken. Japanners met een telelens zo groot als een tankloop vindt u nauwelijks. Wel veel jonge backpakkers, vooral uit Engeland, Australië en Nederland. Zuid-Afrika is verdeeld onder ontzettend veel culturen, en blijft de reiziger daarom verrassen.

Hoofdstad en taal
Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden: Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht). Naast Afrikaans en Engels wordt er ook Swazi, Ndebele, Zuid-Sotho, Noord-Sotho, Tswana, Venda en Tsonga gesproken.

Geografie en Landschap
Zuid-Afrika is een land met schitterende kleuren, contrasten en geuren en een grotendeels ongerepte en heel gevarieerde natuur. Woestijngebieden, bergtoppen, geweldig uitgestrekte groene savannes, tropisch regenwoud en enorme meren.

Inwoners
Zuid-Afrika is een republiek en heeft ruim 44 miljoen inwoners. Driekwart van de bevolking hangt het christendom aan

Cultuur
Zuid-Afrika is een mengelmoes van verschillende culturen. Een kleurschakering van volken en religies. De geschiedenis telt vele volken die het land hebben aangedaan, uit onder andere Indonesië, India, Maleisië, Nederland en Amerika. Een land met meer dan tien nationale talen heeft meerdere culturele identiteiten die niet in een paar regels is samen te vatten. Beleef het!

Klimaat
Zuid-Afrika heeft langs de Kaapkust natte, koude winters en droge, warme zomers. In het binnenland is het weer afhankelijk van de hoogte van het gebied. Daar regent het voornamelijk zomers in de vorm van hagel- en onweersbuien. Verhoudingsgewijs valt er in Zuid-Afrika weinig neerslag.

Praktisch informatie

Valuta
De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand. Bij de meeste banken kunnen Traveller cheques worden ingewisseld in de gangbare valuta. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en pinnen kan bij vrijwel elke grote bank.

Douane
Een gelding Nederlands paspoort is vereist. Bij vertrek uit Zuid-Afrika moet het paspoort nog zes maanden geldig zijn. Een toegangsvisum wordt bij aankomst in Zuid-Afrika verstrekt.

Gezondheid
Vereiste vaccinaties zijn hepatitis A en B, malaria en tyfus. Een gele koortsvaccinatie is verplicht voor wie door een met gele koorts besmet gebied heeft gereisd. Het leidingwater is niet betrouwbaar. Drinkwater is in flessen te koop.

Vervoer
De vliegreis naar Kaapstad duurt ongeveer 13 uur. Reizen binnen het land kan prima met een huurauto, de wegen zijn goed en de brandstof is goedkoop. Snel reizen kan met binnenlandse vluchten.

Electriciteit
220-230V, in Pretoria 250V

Rondreizen naar het indrukwekkende Zuid-Afrika

Een rondreis Zuid-Afrika is voor de mensen die durven avontuurlijk te zijn, en afwisselend zijn. Zuid-Afrika is een prachtig land met heerlijk weer en prachtige landschappen. Als u een rondreis door Zuid-Afrika gaat nemen, kunt u op prachtige safari’s gaan en op zoek gaan naar leeuwen en olifanten, dit allemaal terwijl de giraffen langs je auto lopen op zoek naar de hoogste boom. Naast dat heeft Zuid-Afrika ook prachtige landschappen, voor geweldige wandeltochten door gebergtes, neem je picknick mand mee en zoek een hoog punt op met prachtig landschap. Het zal een picknick worden die u niet snel zal vergeten. Zuid-Afrika is niet een land waar de technologie stil staat, zo kunt u gemakkelijk een auto huren en op eigen houtje gebieden van Zuid-Afrika ontdekken. Wees natuurlijk wel voorbereid, want de weg kwijt raken is niet zo’n moeilijk in een land als Zuid-Afrika! Wandelen door tafelbergen Kaapstad is ook zeker een aanrader!

Verschillende stammen in Zuid-Afrika
Ook zijn er in Zuid-Afrika stammen die nog leven zoals ze het lang geleden deden. Elke Afrikaanse stam heeft zijn eigen rituelen, dans en tradities. Wat het zeer interessant maakt om meerdere van deze stammen op te zoeken. U zult merken dat u met open armen ontvangen wordt en dat ze met plezier hun tradities willen tonen en leren!

Interesse gekregen in een rondreis Zuid-Afrika?
Ga dan alle reisorganisaties vergelijken, elk reisbureau heeft zijn eigen aanbod en prijzen. En het is daarom dat u zich goed oriënteert op wat de beste en goedkoopste rondreis Zuid-Afrika is. Voor de beste en goedkoopste prijzen en rondreizen. Als je vanaf een Nederland een fly drive Zuid-Afrika maakt, check dan: Lang parkeren schiphol voor goedkope parkeerplekken!


Wat kost een (vlieg)vakantie naar Zuid-Afrika?
Een goedkope last-minute is er vanaf gemiddeld €1043,00 p.p. Met z’n tweeën betaal je circa €2033,00. Een familievakantie met 4 personen is er vanaf circa €4171,00. Een all-inclusive pakketreis is er vanaf €1877,00 p.p. Kies een van de regio’s voor meer informatie:

West Kaap
Gauteng

Pretoria is de hoofdstad van Zuid-Afrika. Er wonen circa 45 miljoen inwoners. Vliegen naar luchthavens zoals Johannesburg (JNB) en Kaapstad (CPT) kost circa 11 uur. De Zuid-Afrikaanse mensen communiceren hier veelal in het Afrikaans, Engels, Zoeloe, Xhosa en nog vele anderen. Om te bellen gebruik je het landnummer +27. Ze leven hier in de tijdzone UTC+02 (tijdverschil 1 uur later). Je kunt hier betalen met de Zuid-Afrikaanse rand. De netspanning is 220 Volt. Heb ik een visum nodig? Ja. Het reguliere reisadvies is positief, doch waakzaam. Er zijn een aantal belangrijke feestdagen: 27 april Vrijheidsdag, 24 september Nationale Erfgoed Dag. Populaire dagen om te vertrekken zijn 20 mei 2024, 12 september 2024 en 3 september 2024.

De beste reistijd is maart, april, september en oktober. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 21 graden celsius. De heetste periode is januari met 29 graden. De koudste maand is normaal gesproken juni met 17 graden. Dit land in Afrika heeft een steppeklimaat en woestijnklimaat. Bekijk ook deze bestemmingen: Oekraïne, Andorra en Israël.