Zonvakantie
De mooiste stranden
All inclusive
Ongekende luxe
Verre Reizen
Een prachtige reis
Last minutes
Snel vertrekken
Stedentrips
Ontdekken & Genieten

Top 10 verre vliegbestemmingen voor zonvakanties

Door een verre reis te maken, leer je op een andere manier naar de wereld te kijken. Je gaat uit je comfortzone door een vakantiebestemming te bezoeken waar je nog nooit bent geweest en die totaal niet lijkt op vakantiebestemmingen die je eerder hebt bezocht. Maak je een verre reis, dan heb je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie waar je nog jaren met een glimlach op je gezicht aan terug kunt denken.

De top 10 verre reizen van dit moment

Je kunt dit jaar weer naar Spanje, Italië of Frankrijk op vakantie gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een verre reis te maken. Maak je een verre reis, dan kom je in een omgeving die helemaal onbekend voor je is. Je ontmoet nieuwe mensen, je leert nieuwe culturen, gebruiken en tradities kennen en je ziet de mooiste natuurgebieden van de hele wereld. Maak je een verre reis, dan leer je echt iets over de wereld door een andere manier naar de wereld te kijken. Ben jij er helemaal klaar voor, maar weet je nog niet waar je heen wil reizen? Lees dan op deze pagina wat de top 10 verre reizen vakantiebestemmingen van dit moment zijn. Door de top 10 op deze pagina door te lezen, krijg je een flinke portie inspiratie om jouw verre reis te boeken.

1: Australië

Australië is een hele populaire vakantiebestemming voor het maken van verre reizen. Dit komt niet alleen door het over het algemeen zachte klimaat van Australië, maar ook zeker omdat de natuur van het land werkelijk prachtig is. Australië heeft niet alleen diverse prachtige stranden, maar ook hoge bergen, stille woestijnen en eeuwenoude regenwouden. Je kunt de natuur van Australië ontdekken door hier doorheen te wandelen, maar ook door fietstochten te maken. En wil je zo veel mogelijk van het land zien in de korte tijd die je in Australië hebt? Dan huur je een 4×4 om door het land te rijden. Met deze auto kun je vrijwel alle natuurgebieden van het land betreden, aangezien een 4×4 gemakkelijk over iedere ondergrond kan rijden. Overigens heeft Australië niet alleen prachtige natuurgebieden, maar ook diverse geweldige steden. Denk hierbij aan Sydney, maar ook aan Melbourne, Brisbane en Perth. De dorpjes die tussen de grotere steden in liggen, zijn overigens ook de moeite waard om te bezoeken. Hier maak je namelijk kennis met de vriendelijke locals, die je graag meer vertellen over hun land.

2: Indonesië

Indonesië is een land dat uit 17.000 kleinere eilanden bestaat. Het is de grootste eilandstaat ter wereld en alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken tijdens een verre reis. Ga je naar Indonesië, dan heb je gegarandeerd prachtig weer tijdens jouw rondreis. Ook kun je de mooiste toeristische highlights bezoeken en bewonderen, waaronder de tempel Borobodur, de vulkaan Bromo en de Gili-eilanden. Veel mensen gaan naar Bali tijdens hun lange reis in Indonesië, maar Indonesië heeft veel meer te bieden dan deze bekende vakantiebestemming. Zo kun je ook naar Java, Lombok, Borneo en Flores. Dit zijn de wat meer onbekende eilanden, waar minder toeristen te vinden zijn dan op Bali. Vind je het prettig om wat minder toeristen tegen te komen tijdens jouw verre reis, dan raden wij je aan om een of meerdere van deze vakantiebestemmingen te bezoeken.

3: China

Veel mensen denken bij China aan de drukke, voornamelijk industriële steden in het land, maar China heeft veel meer te bieden dan drukte, industrie en luchtvervuiling. Het land kent namelijk ook prachtige natuurgebieden, waar je de mooiste natuurverschijnselen tegenkomt. Maak je een rondreis door China, dan raden wij je zeker aan om naar The Canola Flower Fields of Luoping (een groot bloemenveld), The Stairway to Heaven’s Door (een beroemde autoweg op een berg) en Maijishan Grottoes (eeuwenoude grotten) te gaan. Verder kent China prachtige natuurgebieden, waar je met de auto, met de fiets, met een boot of te voet doorheen kunt gaan. Wij raden je aan om een gids mee te nemen, want een gids kan je alles vertellen over de natuurgebieden van China. Hierdoor leer je nog meer van het land.

4: Canada

Er zijn nu nog niet zo veel mensen die naar Canada gaan voor een verre reis, maar wij verwachten dat hier snel verandering in komt. Canada wordt namelijk steeds meer gezien als de ultieme vakantiebestemming voor de wereldreiziger en dit is niet voor niets. Het klimaat van het land is aangenaam (als je in de juiste periode reist), de mensen zijn ontzettend vriendelijk en de natuur van Canada is simpelweg prachtig. Dit maakt het land vooral geschikt voor mensen die het heerlijk vinden om naar een natuurlijke vakantiebestemming te gaan, om hier lekker te fietsen of te wandelen. Als je echt tot rust wil komen in de weidse natuur, is het boeken van een vakantie naar Canada zeker een aanrader. Tot slot heeft Canada ook diverse grote steden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De grootste en meteen ook interessantste steden voor toeristen zijn Toronto, Montreal, Calgary, Ottowa en Edmonton. Zeker de steden Toronto en Montreal zijn de moeite waard om eens te bezoeken.

5: Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat in het zuiden van het continent Afrika ligt. De meeste mensen die een verre reis willen maken naar Afrika, kiezen ervoor om naar Zuid-Afrika te gaan. Dit is niet voor niets, want dit land is simpelweg prachtig. Je kunt er geweldige safari’s maken om de meest exotische diersoorten in het echt te zien, maar je kunt er ook de ruige kustlijn ontdekken, door de bergen wandelen, de wereldstad Kaapstad bezoeken en heerlijk eten in gezellige eetgelegenheden met traditionele gerechten. Een groot voordeel van Zuid-Afrika als verre vakantiebestemming, is het feit dat deze vakantiebestemming vrij goedkoop is. Een reis naar Zuid-Afrika is niet erg voordelig, maar het verblijf in Zuid-Afrika wel. Dit betekent dat je minder uit hoeft te geven op de vakantiebestemming zelf, maar toch optimaal van het prachtige land kunt genieten. Zuid-Afrika is dan ook de perfecte verre vakantiebestemming voor mensen met een wat minder groot budget.

6: Thailand

Enkele jaren geleden kwam Thailand helemaal op als populaire vakantiebestemming voor verre reizen. Thailand heeft niet alleen prachtige stranden, maar ook mooie natuurgebieden die je met een gids kunt verkennen. Ook is het land helemaal afgestemd op de grote stromen bezoekers die ieder jaar naar Thailand komen. Er wordt goed voor toeristen gezorgd en vrijwel in ieder Thaise stad is een klein of groot hotel te vinden. Het is een vrij toeristische vakantiebestemming, maar dit maakt Thailand zeker niet minder mooi. Wij raden je aan de steden Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Lampang en Chiang Rai te bezoeken als je in Thailand bent. Deze steden hebben allemaal diverse culturele highlights, die jou echt kennis laten maken met Thailand.

7: Costa Rica

Costa Rica is een land in Centraal-Amerika, dat tussen de landen Panama en Nicaragua in ligt. De naam van het land betekent letterlijk ‘rijke kust’ en dit is niet voor niets, want Costa Rica kent enkele prachtige kustgebieden. Toch hoef je niet alleen naar Costa Rica te gaan als je lekker aan het strand wil liggen. In het land vind je namelijk ook prachtige natuurgebieden, waaronder de nevelwouden in Monteverde, de wetlands van Tortuguero en diverse junglegebieden. Wij raden je aan om de natuurgebieden in Costa Rica altijd met een gids te verkennen. Niet alleen omdat een gids je op de diverse exotische diersoorten kan wijzen, maar ook omdat je zonder gids gemakkelijk kunt verdwalen. De leukste steden in Costa Rica zijn Cahuita, La Fortuna, Samara en natuurlijk San José, de hoofdstad van Costa Rica. Overigens zijn niet alleen de grotere steden in Costa Rica de moeite waard om te bezoeken, want de vele kleine dorpjes in het land zijn net zo mooi en gezellig. Vooral in de kleinere dorpjes leer je het authentieke Costa Rica kennen.

8: Brazilië

Brazilië is zo groot, dat je onmogelijk alles van het land kunt zien als je een rondreis gaat maken. Wij raden je daarom aan om een reisplan te maken als je een verre reis naar Brazilië boekt. Enkele dingen die je in jouw reisplan kunt zetten, is het monument van Christus de Verlosser, de berg Corcovado, de stranden van Copacabana en de diverse nationale parken in het land. Er zijn meerdere nationale parken (die vaak niet al te dicht bij elkaar liggen), dus wij raden je aan om het mooiste nationale park op jouw reisplan te zetten. Door je in de diverse nationale parken van Brazilië te verdiepen, kom je er vanzelf achter welk park jij het beste kunt bezoeken tijdens je verre reis.

9: Peru

Peru is een land dat aan de westkust van Zuid-Amerika ligt. Het land is nog niet erg toeristisch, maar zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een verre reis. In Peru vind je niet alleen prachtige natuurgebieden, maar ook diverse historische ruïnes en geweldige lokale festivals. Ook kun je in Peru heerlijk eten, zelfs bij de locals thuis. De locals van Peru zijn namelijk erg vriendelijk en gastvrij, dit in tegenstelling tot de locals in de wat meer toeristische landen. Het is de perfecte vakantiebestemming voor de avontuurlijke reiziger en zeker een aanrader als je van prachtige natuur, historie en lekker eten houdt.

10: Mexico

Tot slot kun je ook een verre reis maken naar Mexico. Wel is het belangrijk om te weten dat het niet overal in Mexico even veilig is. Dit heeft te maken met de grote drugswereld van het land, die ook zeker gevaren kan bieden voor toeristen. De meeste mensen die naar Mexico gaan, doen dit om hier lekker te ontspannen. Vanwege de verminderde veiligheid in het land wordt toeristen namelijk aangeraden om in de toeristische gebieden te blijven. Omdat hier voornamelijk prachtige stranden en luxe resorts te vinden zijn, is een vakantie naar Mexico vooral lekker rustig en ontspannend.

Plaats een reactie